Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

"Witajcie w naszej bajce" - czyli Kasztanowe zaślubiny 29.06.2013
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Wspomnienie z Waszego ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kasztanowa
guru
guru

PostWysłany: Sro 3 Lip 2013, 10:48    Temat postu: "Witajcie w naszej bajce" - czyli Kasztanowe zaślubiny 29.06.2013 Odpowiedz z cytatem

Nadszedł czas i na moją relację uśmiech
Kilka dni minęło i pomału dochodzimy do siebie po tych niezapomnianych emocjach uśmiech

Cały tydzień przed ślubem padało, ale wg prognoz w sobotę miało być już ładnie i tej wersji się trzymaliśmy Very Happy W piątek jeszcze dopinanie ostatnich spraw i poszłam spać koło pierwszej, zasnęłam bez problemu, a o szóstej rano już miałam szeroko otwarte oczy uśmiech

Fryzurka, makijaż, odbieranie kwiatów – organizacyjnie siostra ze szwagrem bardzo mi pomagali, szwagier miał plan dnia rozpisany, godzina po godzinie co trzeba zawieźć, przywieźć, gdzie pojechać itp. uśmiech Do południa kropiło, a na niebie były chmury, ale nie pozwoliłam, żeby zepsuło mi to radość z tego dnia uśmiech

Z fryzurką i makijażem wróciłam do domu już koło 11-tej, miałam dwie godziny na ogarnięcie pozostałych spraw, na spokojną kawę i przygotowanie się uśmiech Byłam spokojna i musiałam panować nad resztą, bo mama i siostra były bardzo zdenerwowane oczko

Koło 13-tej przyjechał drużba i fotograf z kamerzystą. Myślałam, że będę się denerwować tym, że ktoś nie przyjedzie na czas albo że w ogóle nie przyjedzie, ale tego dnia byłam pewna, że wszystko będzie takie jakie powinno być . Nie wiem skąd wziął się ten mój wewnętrzny spokój, ale udało mi się celebrować każdą chwilę uśmiech Przed 14-tą wreszcie się rozpogodziło.

W domu przygotowania, ubieranie sukni, aż mam ciarki jak sobie to przypominam uśmiech Największe wzruszenie poczułam wtedy jak usłyszałam „JADĄ” i podeszłam do okna, a tam szpaler samochodów prowadzony przez nasze ślubne autko. Orkiestra pod domem zaczęła grac, drużba zaczął przyśpiewki, a ja nie mogłam się doczekać kiedy będę mogła wyjść i zobaczyć wreszcie mojego Pana Młodego.

Wyszłam na schody, a wszystkie oczy skierowane były na mnie. W końcu mogłam podejść do Piotrka i przywitać się z nim uśmiech Zgodnie z moimi oczekiwaniami, zapomniał bukietu język Kątem oka widziałam jak świadek i szwagier biegną do auta, żeby wrócić na salę po bukiety – Piotrek z rodziną przyjechał wcześniej i przygotowywali się tam na miejscu, a z wrażenia nikt nie pamiętał, żeby zabrać bukiety oczko

Jeszcze trochę przyśpiewek, a później błogosławieństwo w domu. To był naprawdę piękny moment.
Ale żeby nie było za pięknie, zaczął padać deszcz Very Happy

Jechaliśmy do kościoła, po drodze było sześć bram. Trzymaliśmy się ze ręce i wiedzieliśmy, że TO SIĘ DZIEJE uśmiech Myślałam, że goście będą stali pod kościołem, ale mocno padało i wszyscy czekali w środku. Kierowca wysiadł, przygotował parasol, a Piotrek podszedł i otworzył mi drzwi. Poszliśmy do zakrystii podpisać papiery, mszę miał prowadzić młody ksiądz, to chyba jego pierwsze ślubne msze, był zdecydowanie bardziej zdenerwowany niż my Very Happy

Przed nami do kościoła wchodziły dziewczynki z obrączkami i obrazem, później siostry prowadziły Piotrka. Za nimi weszłam ja z tatą, za nami świadkowie i drużba. Wszyscy się uśmiechali, robili zdjęcia, czułam się niesamowicie szczęśliwa, że ich wszystkich tu widzę uśmiech Suknia niestety namokła trochę i była przydługa przez to, deptałam sobie po niej, ale starałam się nie zwracać na to uwagi uśmiech Przed ołtarzem tato przekazał mnie Piotrkowi i podeszliśmy na swoje miejsca. Dekoracje były pięknie przygotowane i ładnie komponowały się z kwiatami na ołtarzu, na wybór których nie miałam wpływu, bo wcześniej tego dnia była uroczystość 50-lecia święceń wieloletniego proboszcza naszej parafii i pod tym kątem była przygotowywana. O dziwo tego dnia podobało mi się nawet anturium Very Happy

Oprawa muzyczna była piękna, miałam ciarki przy każdej pieśni. Ich wybór pozostawiłam zespołowi, nie zawiodłam się uśmiech

Nadeszła pora przysięgi, byłam szczęśliwa, że mogę ślubować temu wyjątkowemu mężczyźnie uśmiech Patrzyłam w jego roześmiane oczy i każde słowo wypowiadałam z radością. Wymieniliśmy się obrączkami i już jako małżeństwo wróciliśmy na swoje miejsca.

Ksiądz poświęcił nasz obraz, od niego dostaliśmy jeszcze jeden z dedykacją uśmiech Złożył Piotrkowi życzenia imieninowe, powiedział, że dostał dziś najpiękniejszy imieninowy prezent uśmiech

Po zakończeniu mszy przy dźwiękach Ave Maria podeszliśmy do kaplicy Matki Bożej pomodlić się i zostawić bukiet. Później przy dźwiękach marsza weselnego wyszliśmy z kościoła, obsypały nas kwiaty, na zewnątrz było piękne słońce uśmiech Przyjmowaliśmy życzenia, chłonęłam każde słowo uśmiech Pojechaliśmy na salę weselną, mamy przywitały nas chlebem i solą. Kieliszki szampana rozbiły się na szczęście uśmiech Później Pan Młody zamiatał Very Happy Drużba cały czas przyśpiewywał uśmiech

Weszliśmy do środka, był toast i sto lat, przeszliśmy wkoło sali, żeby z każdym stuknąć się kieliszkiem uśmiech Obiad był pyszny, w ogóle jedzenie było rewelacyjne uśmiech Jadłam każde ciepłe danie do końca, ale nic innego mi się nie zmieściło język Po obiedzie tort, udało się nam ładnie ukroić uśmiech
Po torcie zaczęły się odgrywki. Drużba chodził i witał po kolei gości, orkiestra przygrywała. My szliśmy przy nim i na ucho mówiliśmy kto jest kim. Najpierw witał, życzył miłej zabawy, a później każdemu jeszcze odśpiewywał coś na poczekaniu, na wesoło. Niektóre teksty były mocne, ale wszystko z humorem, goście bardzo chwalili później ten motyw uśmiech

Po odgrywkach zatańczyliśmy pierwszy taniec. Nie spinałam się, po prostu zaczęliśmy tańczyć uśmiech To było wspaniałe uczucie, pierwszy wspólny małżeński taniec ma w sobie magię uśmiech

Po tańcu oklaski, drużba zaprosił do zrobienia dwóch kółek (panie w środku, panowie na zewnątrz) i zaczęła się impreza uśmiech Po piosence panie miały odwrócić się za siebie i zatańczyć z panem, na którego trafiły. Od tego momentu nie było piosenki, przy której parkiet były pusty uśmiech My też bardzo dużo tańczyliśmy, ze sobą i z gośćmi. Moja sukienka do tańca była bardzo wygodna, za to do chodzenia niekoniecznie język Jak szłam, to musiałam podnosić przód, wiązanie też mi mama poprawiała kilka razy. Ale wszystkim się bardzo podobała uśmiech

Do samego rana na zewnątrz było bardzo przyjemnie, na sali temperatura idealna, tylko dwa razy poprawiałam puder. Buty miałam na zmianę, ale nie były potrzebne, nawet plastrów nie kleiłam uśmiech

Przed samą północą zrobiło się groźnie, bo kuzynka mojej mamy potknęła się w tańcu i przewróciła się na ziemię, straciła przytomność od uderzenia w głowę. Na szczęście mąż mojej koleżanki jest ratownikiem medycznym i opanował szybko sytuację, pomogła też moja kuzynka, fizjoterapeutka. Karetka przyjechała, ciocia na szczęście dość szybko odzyskała przytomność. Przez tą sytuację czułam się jak w filmie, nie docierało do mnie co się dzieje, starałam się być poza tym wszystkim. Na szczęście lekarz powiedział, że wszystko jest w porządku. Jak wrócili na salę z karetki, to wszyscy powitali ciocię brawami, można było kontynuować wesele.

Później były podziękowania dla rodziców, oczepiny i różne zabawy. Drużba świetnie to rozplanował i co jakiś czas była zabawa, tak dla urozmaicenia tańca. Ludzie chwalili, że cały czas coś się działo uśmiech

Udało nam się z każdym dłużej porozmawiać, zdjęcia też robiliśmy ze wszystkimi, fotograf dopilnował uśmiech Tańczyliśmy do rana, śpiewniki też się przydały, wujek przyniósł gitarę uśmiech W domu byliśmy koło 5.30. Z tych emocji nie mogliśmy zasnąć i rozmawialiśmy jeszcze uśmiech Stwierdziliśmy zgodnie, że to było najlepsze wesele na jakim byliśmy Very Happy

Ostatnio zmieniony przez Kasztanowa dnia Czw 25 Lip 2013, 10:35, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Noir
maniak
maniak

PostWysłany: Sro 3 Lip 2013, 11:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gratulacje! Piekna z was para uśmiech
Powrót do góry
Dzierlatka
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sro 3 Lip 2013, 11:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasztanowa, graulacje jeszcze raz! Zaczęłam od zdjęć - piękna fryzurka i taka oryginalna sukienka - teraz biorę się za relację uśmiech

Dużo szczęścia dla Was!

zapraszam na mojego bloga http://krakowskadzierlatka.blogspot.com/
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Kithy
maniak
maniak

PostWysłany: Sro 3 Lip 2013, 11:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo fajna relacja cieszę się,że wszystko się udało, przy cioci aż zadrżałam, ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło uśmiech Śliczne zdjęcia, powodzenia na nowej drodze życia uśmiech
guru
guru

PostWysłany: Sro 3 Lip 2013, 11:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasztanowa, również życzę dużo miłości i samych pomyślności. Lubię takie relacje przepełnione emocjami. Wyglądaliście pięknie, urocza z Was para bukiet

Powrót do góry
lemonka88
maniak
maniak

PostWysłany: Sro 3 Lip 2013, 11:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Piękna relacja i piękna z Was para. Dużo miłości bukiet
guru
guru

PostWysłany: Sro 3 Lip 2013, 11:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasztanowa, gratulacje i wszystkiego najlepszego dla Was uśmiech

Piękna relacja uśmiech
Powrót do góry
agusia1217
bywalec
bywalec

PostWysłany: Sro 3 Lip 2013, 11:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gratulacje uśmiech pięknie wyglądałaś

Powrót do góry
Martylda
maniak
maniak

PostWysłany: Sro 3 Lip 2013, 11:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasztanku pięknie wyglądałaś, relację czyta się rewelacyjnie! Wszystkiego co najlepsze i przede wszystkim duuuuużo słońca w małżeństwie

Powrót do góry
bajeczka79
gaduła
gaduła

PostWysłany: Sro 3 Lip 2013, 11:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przepięknie wyglądaliście uśmiech Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia uśmiech

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Wspomnienie z Waszego ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Strona 1 z 8

Skocz do: