|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gosiula guru

|
Wysłany: Pon 30 Kwi 2012, 19:43 Temat postu: |
|
|
GRATULACJE  dużo zdrowka dla Ciebie i małej Emilki  _________________

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Pinesska guru

|
Wysłany: Pią 4 Maj 2012, 11:25 Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny, wczoraj nas dopiero wypuśli ze szpital bo mała złapała żółtaczke i rumień noeorodkowy, i biedulka była w inkubatorze pod lampami przez 3 dni.
Ale zaczynając od początku, obudziły mnie skurcze o 4 rano, myślałam ze to z nerwów ale czekalam dzielnie i liczyłam czas okazało sie że o 6 są bardzo mocne i co 5 min, wiec szybko obudizłąm męża pod prysznic i wio do szpitala, tam sie okazało ze rozwarcie na 2 cm. o 7 podali mi oksydocyne skurcze zaczęły być naprawdę bolesne, o 10 dostałam znieczulenie zewnątrz oponowe(świetna sprawa gdyby działało dłużej) wtedy podkręcili oksydocyne i w godzine poleciało mi na 9 cm, między czasie lekarka zrobuła mi masarz syzjki gdyby nie znieczulenie nie przeżyłąbym tego chyba, i jak przestało diząłć znieczulenie zaczoł sie koszmar, odeszły mi zielone wody, mała była cały czas pod ktg podpięta słabło jej tetno,a a oni uparcie nie chcieli zrobić cesarki, okazało sie później że już było za późno bo mała weszła w kanał, ostatni okres dla mnie to był koszmar, pamiętam jak za mgłą, męża dopytuje teraz bo nie pamiętam co się ze mna działo, ale jednym słowem myśłąłam ze wyzionę ducha. o 14:05 przyszła na świat Emilka dali mi ją na brzuch i zaczeli szyć, strasznie mnie pocieli, dodatkowo pękłam w środku, bo mała miała bardzo dużą główkę, potem przewieźli nas na sale, kazali mi iść z mężem się wykąpac i skończyło sie to tak ze straciłąm przytomność, potem wizyta na siusiu podobnie. Ale nic mieli nas wypuścić po 2 dniach i mała złapała żółtaczkę i ją naświetlali, potem ten rumień.
aLE NAJAZNIEJSZE że już jestesmy w domku karmimiy się piersią, mała ślicznie śpi i jest przegrzeczna:) ważyła 3730kg i miała 55 cm.
Zdjęcia dodam jak zrzucę na kompa:) _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Juliette guru

|
Wysłany: Pią 4 Maj 2012, 11:36 Temat postu: |
|
|
Nie zazdroszczę doświadczeń ze szpitala, ale najważniejsze, że już jesteście razem w domku
Mam pytanie - skoro akcja porodowa sama się rozwijała, to dlaczego tak szybko podali Ci oksytocynę?  _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
nheledore moderator

|
Wysłany: Pią 4 Maj 2012, 11:37 Temat postu: |
|
|
Wyczekana, malutka Emilka jest na świecie
Gratuluję i serdecznie witam nowego człowieczka!
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gosiula guru

|
Wysłany: Pią 4 Maj 2012, 12:04 Temat postu: |
|
|
Princessko GRATULACJE
byłaś bardzo dzielna! _________________

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Dzwoneczek maniak

|
Wysłany: Pią 4 Maj 2012, 12:59 Temat postu: |
|
|
pinessko wielkie gratulacje Byłaś bardzo dzielna  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
limone guru

|
Wysłany: Pią 4 Maj 2012, 13:06 Temat postu: |
|
|
Pinessko, gratulacje!
Super, że już jesteście w domku
Teraz pora założyć nowy wątek  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Carla guru

|
Wysłany: Pią 4 Maj 2012, 13:11 Temat postu: |
|
|
Pinesko, gratulacje ogromne! Nie myśl o szpitalu, najważniejsze, że już jesteście w domku całą szczęśliwą rodzinką! Witaj Emilko na świecie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
e-nina guru

|
Wysłany: Pią 4 Maj 2012, 13:22 Temat postu: |
|
|
gratulacje,najważniejsze,że już wróciłyście obie do domciu czekamy na fotki,SZCZĘŚCIA  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
blondyna142 guru

|
Wysłany: Pią 4 Maj 2012, 13:41 Temat postu: |
|
|
Gratuluję pinesko
dałaś radę! _________________