|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Wto 5 Cze 2012, 21:44 Temat postu: |
|
|
natalia_w napisał: | Ludziska offtopujecie!
Naprowadzę Was na właściwą ścieżkę moja data ślubu
W mojej rodzinie, moja mama, babcia, prababcia brały śluby zawsze w pierwsza sobotę po Wielkanocy. I ja chciałam kontynuować tą tradycję.
Zaręczyny były w marcu 2008, ślub zaplanowaliśmy na 10 kwiecień 2010r.
Ale w grudniu 2008 stwierdziliśmy ze wolimy zrobić mniejsze przyjęcie i przyspieszyć datę na lipiec 2009.
I jakie szczęście, że to zrobiliśmy, bo chyba każdy pamięta co było 10 kwietnia... |
Gdybyś miała wtedy ślub pewnie w ogóle nie interesowałoby Cię to co działo się dookoła.. Takich prywatnych imprez nikt raczej nie odwołuje, to za duże koszta i problemy.. Jedynie może taki niesmak, że Wasza data ogółowi będzie się kojarzyć z tragedią..
Chyba, że trafilibyście na tak beznadziejnego księdza, jak my na chrzcinach u rodziny.. Były w pierwszą rocznicę i szczerze mówiąc tak bezdusznego, beznadziejnego człowieka dawno nie widziałam. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
slonko89 bywalec

|
Wysłany: Sro 6 Cze 2012, 7:34 Temat postu: |
|
|
U Nas było tak, że w 6 rocznice (15.09.2010) postanowiliśmy, ze definitywnie i ostatecznie ustalamy termin ślubu cywilnego padło na 11.06.2011 (była to juz druga data slubu cywilnego, ktora ustalilismy) Jednak czym bliżej tej daty tym wieksze zastanowienie, ze skoro i tak mamy zrobic w restauracji na te ok.20 osob no to może jednak kondordatowy akurat dozbieramy troche kasy bo mielismy gorszy okres w zyciu. No to znowu wybor daty hmm ja chcialam czerwiec moj M. sierpien. Nie chciałam w sierpniu bo moj M. ma 20 a ja 31 urodziny a on sie uparł na 25. Mnie przekonał, ze w czerwcu mam egzaminy i za duzo stresu na raz. No i tak spojrzelismy kiedy nasza 8 rocznica wypada i okazało się, że w sobote Mój M. stweirdził, że może te 3 tygodnie poczekac żebym została jego żona i tak oto w kwietniu 2011 przed Wielkanocą u księdza zaklepana została Nasza data 15 wrzesnia 2012  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dzierlatka uzależniony

|
|
Powrót do góry |
|
 |
agattt moderator

|
Wysłany: Sro 6 Cze 2012, 8:46 Temat postu: |
|
|
My od początku chcieliśmy ślub pod koniec czerwca, żeby mieć luźniej w pracy i dużo wolnego czasu po ślubie. Zaręczyliśmy się w Boże Narodzenie 2010 i na 2011 nie udałoby się am zarezerwować tego, co chcieliśmy, poza tym z funduszami byłoby ciężko. W styczniu 2011 postanowiliśmy, że pobierzemy sie 30 czerwca, już nawet w kościele zarezerwowaliśmy ten termin, ale później okazało się, że nie był wolny u zadnego z zespołów, które mieliśmy na oku. Także przesunęliśmy o tydzień później - 7 lipca.
Po jakimś czasie okazało się, że bardzo dobrze, bo rok szkolny kończy się w tym roku 29 czerwca dopiero, czyli dzien przed planowaną datą i byloby dużo zamieszania. A tak mamy cały tydzień wolny na spokojne przygotowania.
D dniu naszego ślubu mój brat będzie miał urodziny, a tydzień później będzie rocznica ślubu moich rodziców  _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marga guru

|
Wysłany: Sro 6 Cze 2012, 16:07 Temat postu: |
|
|
Slonko89, a nie pomyliło Ci się coś z Waszym wiekiem?  _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Sro 6 Cze 2012, 16:13 Temat postu: |
|
|
Marga napisał: | Slonko89, a nie pomyliło Ci się coś z Waszym wiekiem?  |
O to Ci chodzi? Cytat: | moj M. ma 20 a ja 31 urodziny |
Chyba chodzi o dzień miesiąca;p Choć w pierwszym momencie można mieć inne wrażenie, bo w sumie wiek taki.. ślubny ;p _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marga guru

|
Wysłany: Sro 6 Cze 2012, 16:24 Temat postu: |
|
|
Ach, zabrakło kropeczki i źle przeczytałam .
Ja 31. maja też mam urodziny, ale jakoś nam to w niczym nie przeszkadzało . Jeszcze jeden dzień więcej w maju do świętowania . _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
sopocianka maniak

|
Wysłany: Sro 6 Cze 2012, 16:41 Temat postu: |
|
|
Pralinka napisał: | My wybraliśmy zupełnie inaczej niż większość. O dacie naszego ślubu zdecydował termin ważności na soli morskiej zakupionej w Makarskiej. Dlaczego? To był nasz najlepszy urlop, poza tym data spodobała nam się wizualnie. |
Do naszej daty przekonał mnie narzeczony, mówiąc, że poznaliśmy się w nocy z 19 na 20 (kwietnia - lecz o to już mniejsza).
Krzysztofie, na Twoim miejscu zastanowiłabym się jednak nad sobotą... Co prawda najbliższa sobota 18 czerwca przypada w 2016 roku, ale zawsze możesz wytypować 18 innego miesiąca np. 18.05.2013 - piękna data!  _________________
Razem od 19 kwietnia 2008.
Mąż i żona od 20 lipca 2013. |
|
Powrót do góry |
|
 |
slonko89 bywalec

|
Wysłany: Sro 6 Cze 2012, 17:54 Temat postu: |
|
|
Marga ewelinka89 ma racje chodziło mi o dni miesiąca 20.08 i 31.08 sorki, że tak niewyraźnie napisałam ale to są efekty siedzenia w pracy na forum i chęć szybkiego napisania pomiędzy klientami  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ruda_wiewiórka moderator

Dołączył: 01 Gru 2011 Posty: 12149 Skąd: Ze Stumilowego lasu :)
|
Wysłany: Sro 6 Cze 2012, 18:37 Temat postu: |
|
|
slonko89 napisał: | Marga ewelinka89 ma racje chodziło mi o dni miesiąca 20.08 i 31.08 sorki, że tak niewyraźnie napisałam ale to są efekty siedzenia w pracy na forum i chęć szybkiego napisania pomiędzy klientami  |
skąd ja to znam  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|