Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Jak planujemy datę ślubu?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ewelinka89
moderator
moderator

PostWysłany: Wto 5 Cze 2012, 21:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

natalia_w napisał:
Ludziska offtopujecie!

Naprowadzę Was na właściwą ścieżkę moja data ślubu język

W mojej rodzinie, moja mama, babcia, prababcia brały śluby zawsze w pierwsza sobotę po Wielkanocy. I ja chciałam kontynuować tą tradycję.
Zaręczyny były w marcu 2008, ślub zaplanowaliśmy na 10 kwiecień 2010r.
Ale w grudniu 2008 stwierdziliśmy ze wolimy zrobić mniejsze przyjęcie i przyspieszyć datę na lipiec 2009.
I jakie szczęście, że to zrobiliśmy, bo chyba każdy pamięta co było 10 kwietnia...

Gdybyś miała wtedy ślub pewnie w ogóle nie interesowałoby Cię to co działo się dookoła.. Takich prywatnych imprez nikt raczej nie odwołuje, to za duże koszta i problemy.. Jedynie może taki niesmak, że Wasza data ogółowi będzie się kojarzyć z tragedią..

Chyba, że trafilibyście na tak beznadziejnego księdza, jak my na chrzcinach u rodziny.. Były w pierwszą rocznicę i szczerze mówiąc tak bezdusznego, beznadziejnego człowieka dawno nie widziałam.
bywalec
bywalec

PostWysłany: Sro 6 Cze 2012, 7:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U Nas było tak, że w 6 rocznice (15.09.2010) postanowiliśmy, ze definitywnie i ostatecznie ustalamy termin ślubu cywilnego padło na 11.06.2011 (była to juz druga data slubu cywilnego, ktora ustalilismy) Jednak czym bliżej tej daty tym wieksze zastanowienie, ze skoro i tak mamy zrobic w restauracji na te ok.20 osob no to może jednak kondordatowy akurat dozbieramy troche kasy bo mielismy gorszy okres w zyciu. No to znowu wybor daty hmm ja chcialam czerwiec moj M. sierpien. Nie chciałam w sierpniu bo moj M. ma 20 a ja 31 urodziny a on sie uparł na 25. Mnie przekonał, ze w czerwcu mam egzaminy i za duzo stresu na raz. No i tak spojrzelismy kiedy nasza 8 rocznica wypada i okazało się, że w sobote lol Mój M. stweirdził, że może te 3 tygodnie poczekac żebym została jego żona i tak oto w kwietniu 2011 przed Wielkanocą u księdza zaklepana została Nasza data 15 wrzesnia 2012 radosny

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Dzierlatka
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sro 6 Cze 2012, 8:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

slonko89, super historia uśmiech możnaby książkę napisać Very Happy

zapraszam na mojego bloga http://krakowskadzierlatka.blogspot.com/
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
agattt
moderator
moderator

PostWysłany: Sro 6 Cze 2012, 8:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My od początku chcieliśmy ślub pod koniec czerwca, żeby mieć luźniej w pracy i dużo wolnego czasu po ślubie. Zaręczyliśmy się w Boże Narodzenie 2010 i na 2011 nie udałoby się am zarezerwować tego, co chcieliśmy, poza tym z funduszami byłoby ciężko. W styczniu 2011 postanowiliśmy, że pobierzemy sie 30 czerwca, już nawet w kościele zarezerwowaliśmy ten termin, ale później okazało się, że nie był wolny u zadnego z zespołów, które mieliśmy na oku. Także przesunęliśmy o tydzień później - 7 lipca.
Po jakimś czasie okazało się, że bardzo dobrze, bo rok szkolny kończy się w tym roku 29 czerwca dopiero, czyli dzien przed planowaną datą i byloby dużo zamieszania. A tak mamy cały tydzień wolny na spokojne przygotowania.

D dniu naszego ślubu mój brat będzie miał urodziny, a tydzień później będzie rocznica ślubu moich rodziców oczko

Powrót do góry
Marga
guru
guru

PostWysłany: Sro 6 Cze 2012, 16:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Slonko89, a nie pomyliło Ci się coś z Waszym wiekiem? uśmiech

Powrót do góry
ewelinka89
moderator
moderator

PostWysłany: Sro 6 Cze 2012, 16:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marga napisał:
Slonko89, a nie pomyliło Ci się coś z Waszym wiekiem? uśmiech

O to Ci chodzi?
Cytat:
moj M. ma 20 a ja 31 urodziny

Chyba chodzi o dzień miesiąca;p Choć w pierwszym momencie można mieć inne wrażenie, bo w sumie wiek taki.. ślubny ;p
guru
guru

PostWysłany: Sro 6 Cze 2012, 16:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ach, zabrakło kropeczki i źle przeczytałam uśmiech.
Ja 31. maja też mam urodziny, ale jakoś nam to w niczym nie przeszkadzało uśmiech. Jeszcze jeden dzień więcej w maju do świętowania uśmiech.

Powrót do góry
sopocianka
maniak
maniak

PostWysłany: Sro 6 Cze 2012, 16:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pralinka napisał:
My wybraliśmy zupełnie inaczej niż większość. O dacie naszego ślubu zdecydował termin ważności na soli morskiej zakupionej w Makarskiej. Dlaczego? To był nasz najlepszy urlop, poza tym data spodobała nam się wizualnie.

uśmiechnięty

Do naszej daty przekonał mnie narzeczony, mówiąc, że poznaliśmy się w nocy z 19 na 20 (kwietnia - lecz o to już mniejsza). Smile

Krzysztofie, na Twoim miejscu zastanowiłabym się jednak nad sobotą... Co prawda najbliższa sobota 18 czerwca przypada w 2016 roku, ale zawsze możesz wytypować 18 innego miesiąca np. 18.05.2013 - piękna data! Wink

Razem od 19 kwietnia 2008.
Mąż i żona od 20 lipca 2013.
Powrót do góry
slonko89
bywalec
bywalec

PostWysłany: Sro 6 Cze 2012, 17:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marga ewelinka89 ma racje chodziło mi o dni miesiąca 20.08 i 31.08 sorki, że tak niewyraźnie napisałam ale to są efekty siedzenia w pracy na forum i chęć szybkiego napisania pomiędzy klientami język

Powrót do góry
ruda_wiewiórka
moderator
moderator

PostWysłany: Sro 6 Cze 2012, 18:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

slonko89 napisał:
Marga ewelinka89 ma racje chodziło mi o dni miesiąca 20.08 i 31.08 sorki, że tak niewyraźnie napisałam ale to są efekty siedzenia w pracy na forum i chęć szybkiego napisania pomiędzy klientami język

skąd ja to znam język

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Strona 8 z 10

Skocz do: