|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Pralinka guru

|
Wysłany: Czw 14 Cze 2012, 15:42 Temat postu: |
|
|
Elmuszka napisał: | Hmmm... kiedyś robiliśmy ognisko za szkołą muzyczną i dostaliśmy na piśmie zgodę od straży pożarnej- bo to było w centrum miasta. |
Ja nawet nie wiem gdzie się zgłosić o takie pozwolenie? Do jakiej straży? Poza tym nie po to decydowałam się na taką salę, tylko po to żeby była nad Wisłą, żeby puścić lampiony żebym teraz musiała z tego rezygnować. Tak w ogóle, to przecież te lampiony wykonane sa z niepalnego papieru to jak moga być zagrożeniem? _________________ Ślub cywilny, to aż cywilny, a nie tylko cywilny.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Elmuszka moderator

|
Wysłany: Czw 14 Cze 2012, 15:45 Temat postu: |
|
|
My byliśmy w głównej komendzie, w małym miasteczku to było... nie wiem jak to wygląda w stolicy
Tylko tyle, ze to była formalność, ot, podanie, pieczątka, podpis- żadnych pytań  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kaczka guru

|
Wysłany: Czw 14 Cze 2012, 15:48 Temat postu: |
|
|
u nas nie wolno puszczać lampionów bo zaraz obok karczmy są pola i stoi na nich słoma/siano i jeszcze są drewniane stodoły i mogłoby się coś zapalić
Pralinko, papier jest niepalny ale w środku jest świeczka która potencjalnie mogłaby spaść na coś to podpalić |
|
Powrót do góry |
|
 |
polly uzależniony

|
Wysłany: Pią 15 Cze 2012, 8:28 Temat postu: |
|
|
kaczka napisał: | Pralinko, papier jest niepalny ale w środku jest świeczka która potencjalnie mogłaby spaść na coś to podpalić |
nie-e, to nie jest świeczka (też tak myślałam kiedyś) tylko takie coś jak podpałka do grilla
testowaliśmy jeden lampion chyba tydzień temu - poszedł w górę jak głupi i jak wyciął, to zniknął w kilka chwil za horyzontem  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kaczka guru

|
Wysłany: Pią 15 Cze 2012, 9:00 Temat postu: |
|
|
polly napisał: | kaczka napisał: | Pralinko, papier jest niepalny ale w środku jest świeczka która potencjalnie mogłaby spaść na coś to podpalić |
nie-e, to nie jest świeczka (też tak myślałam kiedyś) tylko takie coś jak podpałka do grilla
testowaliśmy jeden lampion chyba tydzień temu - poszedł w górę jak głupi i jak wyciął, to zniknął w kilka chwil za horyzontem  |
a to sorry za wprowadzenie w błąd
w każdym razi coś co się pali może podpalić coś innego,
niebezpieczne są chyba te co nie pójdą wysoko do góry tylko spadną niewypalone-tak mi sie wydaje ale mogę być w błędzie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pralinka guru

|
Wysłany: Pią 15 Cze 2012, 9:31 Temat postu: |
|
|
kaczka napisał: | polly napisał: | kaczka napisał: | Pralinko, papier jest niepalny ale w środku jest świeczka która potencjalnie mogłaby spaść na coś to podpalić |
testowaliśmy jeden lampion chyba tydzień temu - poszedł w górę jak głupi i jak wyciął, to zniknął w kilka chwil za horyzontem  |
a to sorry za wprowadzenie w błąd
w każdym razi coś co się pali może podpalić coś innego,
niebezpieczne są chyba te co nie pójdą wysoko do góry tylko spadną niewypalone-tak mi sie wydaje ale mogę być w błędzie  |
Lampiony błyskawicznie szybują w górę. Wystarczy odpowiednia odległość od drzew i nie ma zagrożenia. Puszczaliśmy już tyle lampionów w różnych miejscach i nigdy nie spadły niedopalone. _________________ Ślub cywilny, to aż cywilny, a nie tylko cywilny.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
polly uzależniony

|
Wysłany: Pią 15 Cze 2012, 9:58 Temat postu: |
|
|
to prawa, super szybko ten nasz testowy poleciał  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasztanowa guru

|
Wysłany: Nie 17 Cze 2012, 20:46 Temat postu: |
|
|
Odległość od drzew i zabudowań to jedno, a drugie to kierunek i siła wiatru. Z różnym wiatrem w tym samym miejscu może być raz bezpiecznie, a drugi raz niebezpiecznie... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelajn moderator

Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 13532 Skąd: za 7 górami, za 7 lasami...
|
Wysłany: Nie 17 Cze 2012, 21:27 Temat postu: |
|
|
z tą zgodą to koleżanka na swoje wesele o zgodę musiała prosić kogoś tam z lotniska, bo niedaleko lotnisko i ktoś musiał wyrazić zgodę i zanim puścili lampiony to musieli dzwonić no i mieć to ustalone wcześniej. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
veritas bywalec

|
Wysłany: Czw 21 Cze 2012, 7:03 Temat postu: |
|
|
Ostatnio byłam na ślubie mojego kuzyna...Mieli lampiony - prezentowaly się wspaniale. Pierwszy taniec - walc do muzyki z Nocy i Dni. najgorsze jest to, że też chcemy lampiony i tą samą muzykę. Głupio tak...nie chcę, żeby wszyscy sobie pomyśleli, że z nich ściągnęliśmy. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|