Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

usadzenie gości
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 46, 47, 48, 49  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
aga88
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pią 8 Sie 2014, 12:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja byłam z rożnych weselach. Usadzanych i nie. Różnie to się sprawdzała ale ogólne mniej zamieszania było jak goście byli rozsadzeni. Gość ma tą pewność że nie braknie mu miejsca przy stole ze znajomymi i że będzie musiał siedzieć z obcymi czy np. ze straszą częścią rodziny.
My będziemy usadzać gości ale nie na konkretne miejsca/ krzesła tylko na stoły.
Stoły na sali będziemy mieć 10/16 osobowe na przodzie każdego stołu postawimy kartkę z wypisanymi osobami a już niech każdy sam się później posadzi koło kogo będzie mu wygodnie.
Mniejsze zamieszanie, my będziemy mieć gości pod "kontrolą", nikt nie będzie narzekał na konkretnie przydzielone miejsce.
Sam podział też będzie szybki i łatwy bo przy jednym stole rodzina przy kolejnym znajomi później sąsiedzi itd.
guru
guru

PostWysłany: Pią 8 Sie 2014, 12:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aga takie rozwiązanie też było możliwe. Ale moi teściowie obudzili się 3 dni przed weselem i nie było czasu już rozplanować.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
serena
maniak
maniak

PostWysłany: Sob 9 Sie 2014, 6:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mani_ani napisał:
Serena ja na takie uwagi jestem wrażliwa i wolę X koło Y nie sadzać uśmiech Co z tego, że to są inteligentni ludzie i nie zrobią akcji na weselu, jeśli nie będą czuć się kolo siebie komfortowo...?

Ale oni nie tyle obok siebie co w pobliżu, wiem, że chcą koło tych i tamtych i to jest ok, ale matka P. to w ogóle nie toleruje ich i plecami by mogli siedzieć do siebie, a najlepiej na innej sali, popieprzone babsko i tyle.
Po cholerę wtrynia nos, płacić nie ma kto, a rządzić wszyscy ;/
kasia_90
guru
guru

PostWysłany: Sob 9 Sie 2014, 7:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas usadzania nie bylo i nikt nie "walczyl" o miejsce język mysle ze nieraz jest tak ze nawet przy usadzaniu tworzy sie ten problem bo nie jestesmy w stanie wszystkim tymi miejscami dogodzic.

Powrót do góry
Kamcia
kandydat
kandydat

PostWysłany: Nie 21 Wrz 2014, 19:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wszystko zależy od ludzi, byłam na weselach gdzie miejsca były wyznaczone - jak dla mnie klapa, i też na takich gdzie każdy siadał gdzie chciał i jak dla mnie to rozwiązanie jest dużo lepsze. Ale jeśli już chodzi o usadzaniie gości, czytałam fajny artykuł na tej stronie na ten temat http://www.baleweselne.pl/poradnik-slubny/ są tam tak jakby wytyczne/zasady, wskazówki dotyczące ustalania miejsc.
Powrót do góry
Marti1987
gaduła
gaduła

PostWysłany: Nie 21 Wrz 2014, 19:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kamcia uspokój się już z tymi reklamami Rolling Eyes
kandydat
kandydat

PostWysłany: Wto 23 Wrz 2014, 19:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marti1987 próbuję pomóc - sama chętnie wchodzę na wspominane przez innych strony, szczególnie jeśli chodzi o tematykę ślubną - artykuły na ten temat mogę czytać dniami i nocami uśmiech a na podanej przeze mnie stronie naprawdę jest bardzo konkretnie i jasno opisane jakie zasady powinno się zachować usadzając gości weselnych oczko
Powrót do góry
sylwia_sylwia87
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pon 29 Wrz 2014, 13:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wątek zawiera sporo stron, nie wiem czy moje pytanie już było omawiane, nie jestem w stanie przeczytać wszystkiego uśmiech
Przy jakich stolikach lepiej usadzić gości- podłużnych czy okrągłych? Przy których będzie lepsza integracja?
Mam do wyboru stoły podłużne, okrągłe 12osobowe, lub mogę wymieszać. Wesele planuję na ok 60-70 osób.
Większość mi mówi, że podłużne są lepsze, ale jakoś podskórnie czuję, że okrągłe lepiej się sprawdzą, sama już nie wiem
Powrót do góry
Escherichia
guru
guru

PostWysłany: Pon 29 Wrz 2014, 13:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zależy od ilości gości, małych wesel np. na 30 czy 40 osób moim zdaniem nie opłaca się sadzać, przy okrągłych stołach. Ale jak planujecie wesele na 70 osób, to moim zdaniem okrągłe całkiem nieźle się sprawdzą. Ich dużym plusem jest to, że można nawiązać więcej interakcji, łatwiej się rozmawia niż przy podłużnych, gdzie porozmawiasz z osobami z naprzeciwka i tymi po bokach.

Powrót do góry
sylwia_sylwia87
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pon 29 Wrz 2014, 13:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Escherichia napisał:
moim zdaniem okrągłe całkiem nieźle się sprawdzą. Ich dużym plusem jest to, że można nawiązać więcej interakcji, łatwiej się rozmawia niż przy podłużnych, gdzie porozmawiasz z osobami z naprzeciwka i tymi po bokach.

To właśnie za mną przemawia, można nawiązać kontakt z większą ilością osób.
Ostatecznie po zatwierdzeniu liczby gości będziemy wiedzieć jak łatwiej ustawić towarzystwo uśmiech
Ale te okrągłe wyglądają bardzo ładnie jak dla mnie uśmiech
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 46, 47, 48, 49  Następny
Strona 47 z 49

Skocz do: