Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ness21 bywalec

|
Wysłany: Wto 28 Lut 2012, 22:42 Temat postu: |
|
|
Pisze już tu trzeci post i nie chce się wyświetlić. To tylko u mnie tak jest? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ness21 bywalec

|
Wysłany: Wto 28 Lut 2012, 22:54 Temat postu: |
|
|
O krótkie posty się wyświetlają. No to krótko: kokosów nie przynosi,a niestety trzeba brać pod uwagę koszty mieszkania,dzieci,prywatnej ciazy. Duże wesele jest tu szaleństwem. Teściowa myślałam,że jest fajniejsza,ale pokazała mi dziś piekło. Na narzeczonego narzekać nie mogę,bo tak jest kochany,tylko ta mama mu czasami zasłania oczy i robi głupie fazy. Ale dziś z kwiatami przepraszał za swoje zachowanie. Oby było tak dalej. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Sob 10 Mar 2012, 14:55 Temat postu: |
|
|
Ness21 napisał: | O krótkie posty się wyświetlają. No to krótko: kokosów nie przynosi,a niestety trzeba brać pod uwagę koszty mieszkania,dzieci,prywatnej ciazy. Duże wesele jest tu szaleństwem. Teściowa myślałam,że jest fajniejsza,ale pokazała mi dziś piekło. Na narzeczonego narzekać nie mogę,bo tak jest kochany,tylko ta mama mu czasami zasłania oczy i robi głupie fazy. Ale dziś z kwiatami przepraszał za swoje zachowanie. Oby było tak dalej. |
Czy doszliście do jakiegoś porozumienia? Dawno nie zaglądałaś, a w Twoim stanie z dodatkowymi stresami jest to martwiące.. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ness21 bywalec

|
Wysłany: Pon 12 Mar 2012, 12:26 Temat postu: |
|
|
ewelinka89 napisał: |
Czy doszliście do jakiegoś porozumienia? Dawno nie zaglądałaś, a w Twoim stanie z dodatkowymi stresami jest to martwiące.. |
No wkońcu tak Ślub odbędzie się 28 Lipca,chciałam troszkę wcześniej ,ale poszłam na kompromis. Zresztą dwa tygodnie w tą czy w tą nie zrobią mi wielkiej różnicy. Zapraszamy 30 osób : rodziców,nasze rodzeństwo,chrzestnych,dziadków i prababcie. Robimy w restauracji,chciałam takie przyjęcie do ok 1 w nocy,ale właścicielka powiedziała,że zazwyczaj przeciąga się tak do 4 rano,a cena od talerzyka i tak będzie taka sama,więc jak goście będą się dobrze bawić to można lepiej się umówić z nimi na dłuższą imprezę.. Z kamerzysty zrezygnowaliśmy,ale chcemy się z nim umówić,żeby zrobił nagranie w kosciele,a potem damy płytę fotografowi i ładnie wklei zdjęcia z pleneru,kościoła,przyjęcia.
Teściowa po awanturze słowem się nie odzywa na temat wesela.
Chodzimy na kurs przedmałżeński i powiem Wam,że ksiądz co chwile mówi jakie to my kobiety jesteśmy okropne,a mężczyźni tacy fantastyczni. Na pierwszym spotkaniu już mi zwrócił uwagę czy wgl coś jem,bo stwierdził,że wyglądam jak cień człowieka. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelajn moderator

Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 13532 Skąd: za 7 górami, za 7 lasami...
|
Wysłany: Pon 12 Mar 2012, 21:17 Temat postu: |
|
|
Ness21 napisał: | ewelinka89 napisał: |
Czy doszliście do jakiegoś porozumienia? Dawno nie zaglądałaś, a w Twoim stanie z dodatkowymi stresami jest to martwiące.. |
No wkońcu tak Ślub odbędzie się 28 Lipca,chciałam troszkę wcześniej ,ale poszłam na kompromis. Zresztą dwa tygodnie w tą czy w tą nie zrobią mi wielkiej różnicy. Zapraszamy 30 osób : rodziców,nasze rodzeństwo,chrzestnych,dziadków i prababcie. Robimy w restauracji,chciałam takie przyjęcie do ok 1 w nocy,ale właścicielka powiedziała,że zazwyczaj przeciąga się tak do 4 rano,a cena od talerzyka i tak będzie taka sama,więc jak goście będą się dobrze bawić to można lepiej się umówić z nimi na dłuższą imprezę.. Z kamerzysty zrezygnowaliśmy,ale chcemy się z nim umówić,żeby zrobił nagranie w kosciele,a potem damy płytę fotografowi i ładnie wklei zdjęcia z pleneru,kościoła,przyjęcia.
Chodzimy na kurs przedmałżeński i powiem Wam,że ksiądz co chwile mówi jakie to my kobiety jesteśmy okropne,a mężczyźni tacy fantastyczni. Na pierwszym spotkaniu już mi zwrócił uwagę czy wgl coś jem,bo stwierdził,że wyglądam jak cień człowieka. |
skoro wyglądasz jak cień człowieka- to dobrze ze jesz
moze opacznie zrozumialas
u nas na kursie zachecano do obzerania sie - bylo multum slodyczy owocow itd, mozna bylo jesc do woli
a kobiety to nauczyli co zrobic z mezem ktory zdradzi przeszkolilam wszystkie kolezanki
ja sie obawialam tragedii na tym kursie a do tej pory milo wspominam krzyki " nie pobierajcie sie " i prowadzone statystyki par ktore rezygnuja po kursie
Lista argumentow przedstawiana aby sie jednak nie brac za meza i zone byla mega
swoja droga trzeba dobrze trafic, ja po raz n-ty powtorze, wybralabym sie jeszcze raz swietna rzecz taki kurs - jesli prowadzi go odpowiednia osoba  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pralinka guru

|
Wysłany: Wto 13 Mar 2012, 9:44 Temat postu: |
|
|
Ness21 napisał: | ewelinka89 napisał: |
Chodzimy na kurs przedmałżeński i powiem Wam,że ksiądz co chwile mówi jakie to my kobiety jesteśmy okropne,a mężczyźni tacy fantastyczni. Na pierwszym spotkaniu już mi zwrócił uwagę czy wgl coś jem,bo stwierdził,że wyglądam jak cień człowieka. |
cieszę się, że u Ciebie lepszy nastrój. Trzymajcie się razem, a będzie dobrze  _________________ Ślub cywilny, to aż cywilny, a nie tylko cywilny.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maja_82 maniak

|
Wysłany: Wto 13 Mar 2012, 10:28 Temat postu: |
|
|
Fajny ksiądz, jak nic!
Dobrze, że się już jakoś układa.  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ness21 bywalec

|
Wysłany: Wto 13 Mar 2012, 11:52 Temat postu: |
|
|
Też się cieszę. Wreszcie odczuwam taka ulgę psychiczną. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ness21 bywalec

|
Wysłany: Wto 13 Mar 2012, 12:17 Temat postu: |
|
|
Chociaż i tak Wam powiem,że chyba tylko ja mam pełny spokój. Bo się dowiedziałam,że pokłócił się z siostra kilka dni temu,bo ta bezszczelna gowniara zapytała go czy wynajmujemy restauracje. On jej powiedział,że to nie jej interes. A ona powiedziala dopóki się nie wyprowadzisz to jest to mój interes ! ! Czaicie? Niepełnoletnia gowniara z takim tekstem do dorosłego brata! A on to przede mną ukrył,bo ciągle mi mówi,że nikt się niczym nie interesuje. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ness21 bywalec

|
Wysłany: Wto 13 Mar 2012, 12:17 Temat postu: |
|
|
Jak byliśmy wczoraj na wieczornym spacerze to mi się przyznał,że się cieszy z tej zmiany,bo sam odpoczął. Nie musi słuchać awantur swojej siostry,że ona ma przyjść z kolegom,że ma mieć osobne zaproszenie,mówienia swojej mamy kogo musimy zaprosić,bo wypada. Powiedział,że dzięki temu odpadło nam połowę zmartwień,bo wszystko jest jasne-przyjecie to przyjecie i nie interesują nas ciotki,przyjaciele rodziny. I przy okazji nie musimy praktycznie nic załatwiać-zero szaleństw z dekoracjami,jak to zrobić,kiedy,kto ma pomoc. Ogólnie chyba zrozumiał,że to jest świetne rozwiązanie i żałuję,że musieliśmy stracić mnóstwo nerwów,naklocic się,sprawic sobie masę przykrości zamiast od początku zrobić przyjecie tak jak prosiłam,a nie wyskakiwac z weselem. Ale z drugiej strony nie dało się przewidzieć wielu rzeczy i kto mógł wiedzieć,że osoby trzecie będą tak bardzo w to ingerować? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|