|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Wto 20 Wrz 2011, 9:20 Temat postu: |
|
|
Chyba tak, jestem obciachowa, ale nigdy nie pomyślałam o tym. Będziemy oboje nosić na łańcuszku  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pralinka guru

|
Wysłany: Wto 20 Wrz 2011, 9:52 Temat postu: |
|
|
Karolina1984 napisał: | Chyba tak, jestem obciachowa, ale nigdy nie pomyślałam o tym. Będziemy oboje nosić na łańcuszku  |
Nie uważam tego za obciach. Jeśli chcesz nosić obrączkę, a boisz się że zgubisz to czemu nie. Carry nosiła pierścionek zaręczynowy na łańcuszku i bardzo ładnie to wyglądało. _________________ Ślub cywilny, to aż cywilny, a nie tylko cywilny.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ART. DECO JUBILER gaduła

|
Wysłany: Sro 28 Wrz 2011, 12:25 Temat postu: |
|
|
To żadne obciach,wręcz przeciwnie. Powiedziałbym że jest to bardzo romantyczne,tym bardziej jeżeli boisz się o to,że możesz zgubić taki pierścionek podczas noszenia na palcu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sklep-Jubilerski bywalec

|
Wysłany: Sro 26 Paź 2011, 17:41 Temat postu: |
|
|
Mi wydaję się, że pierścionek zaręczynowy jak i same zaręczyny to coś wyjątkowego i nie może być to tak od niechcenia. Trochę źle zrobił , mógł najwyżej się wstrzymać i uzbierać na ten pierścionek . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Sro 26 Paź 2011, 17:46 Temat postu: |
|
|
akurat zaręczynowy mam białe-żółte złoto jeszcze z kamyczkiem jakimś- bodajże brylant, ale mogę się mylić, bo nie zwracam na takie rzeczy uwagi.....
Ale na obrączki srebrne- pozłacane już się zdecydowałam. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Czw 27 Paź 2011, 9:23 Temat postu: |
|
|
Sklep-Jubilerski napisał: | Mi wydaję się, że pierścionek zaręczynowy jak i same zaręczyny to coś wyjątkowego i nie może być to tak od niechcenia. Trochę źle zrobił , mógł najwyżej się wstrzymać i uzbierać na ten pierścionek . |
No tak, co innego mógł napisać użytkownik reklamujący sklep jubilerski;// Naprawdę trzeba być PUSTYM, żeby mierzyć miłość ceną pierścionka. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
(=KaLinka=) maniak

|
Wysłany: Czw 27 Paź 2011, 11:00 Temat postu: |
|
|
ewelinka89 napisał: | Sklep-Jubilerski napisał: | Mi wydaję się, że pierścionek zaręczynowy jak i same zaręczyny to coś wyjątkowego i nie może być to tak od niechcenia. Trochę źle zrobił , mógł najwyżej się wstrzymać i uzbierać na ten pierścionek . |
No tak, co innego mógł napisać użytkownik reklamujący sklep jubilerski;// Naprawdę trzeba być PUSTYM, żeby mierzyć miłość ceną pierścionka. | miłości ceną pierścionka się nie mierzy.. mimo to uważam, że skoro facet decyduje się na tak ważny krok założenia rodziny i chce ofiarować swojej wybrance pierścionek to choćby miał odkładać rok powinien kupić coś wartościowego. Jak już kiedyś pisałam. Jest to symbol ale nasz facet patrząc na "ten symbol" ma widzieć to jak się starał abyśmy nosiły coś na co wytrwale pracował aby powierzyć nam coś bardzo cennego. Rozumiem, że różne są materialne sytuacje i dla kogoś danie za pierścionek 5 tysięcy nie jest problemem ale dla innego 200 zł jest ogromnym kosztem i ktoś kto musi odkładać na te 200 zł jak kupi swojej wybrance pierścionek wie ile go to trudu i wyrzeczeń kosztowało. I nie uważam, żebym była pusta skoro tak uważam. _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Czw 27 Paź 2011, 11:54 Temat postu: |
|
|
(=KaLinka=) napisał: | ewelinka89 napisał: | Sklep-Jubilerski napisał: | Mi wydaję się, że pierścionek zaręczynowy jak i same zaręczyny to coś wyjątkowego i nie może być to tak od niechcenia. Trochę źle zrobił , mógł najwyżej się wstrzymać i uzbierać na ten pierścionek . |
No tak, co innego mógł napisać użytkownik reklamujący sklep jubilerski;// Naprawdę trzeba być PUSTYM, żeby mierzyć miłość ceną pierścionka. | miłości ceną pierścionka się nie mierzy.. mimo to uważam, że skoro facet decyduje się na tak ważny krok założenia rodziny i chce ofiarować swojej wybrance pierścionek to choćby miał odkładać rok powinien kupić coś wartościowego. Jak już kiedyś pisałam. Jest to symbol ale nasz facet patrząc na "ten symbol" ma widzieć to jak się starał abyśmy nosiły coś na co wytrwale pracował aby powierzyć nam coś bardzo cennego. Rozumiem, że różne są materialne sytuacje i dla kogoś danie za pierścionek 5 tysięcy nie jest problemem ale dla innego 200 zł jest ogromnym kosztem i ktoś kto musi odkładać na te 200 zł jak kupi swojej wybrance pierścionek wie ile go to trudu i wyrzeczeń kosztowało. I nie uważam, żebym była pusta skoro tak uważam. |
No właśnie.. to symbol. I chyba wolałabym, żeby sobie kupił buty, czy coś przydatnego, niż odkładał rok na symbol. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Czw 27 Paź 2011, 11:57 Temat postu: |
|
|
dokładnie. Ja też.
Akurat wtedy mieliśmy dobrą sytuację finansową, więc zdecydowaliśmy sie na taki pierścionek za 560zł. Ale gdyby było gorzej, z pierścionka za 200zł też bym się cieszyła, nawet byłam trochę zła,że taki drogi wzięliśmy. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
(=KaLinka=) maniak

|
Wysłany: Czw 27 Paź 2011, 12:08 Temat postu: |
|
|
buty można kupić tańsze.. a pierścionek jest na całe życie a nie na sezon. Nie będę się tu wykłócać która ma więcej racji. Każdy ma jakieś swoje przekonania. Ja jednak uważam, że skoro stać kogoś na rybkę to musi mieć do niej akwarium. Każdy jednak ma inne podejście a moje jest takie. _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|