|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kasztanowa guru

|
Wysłany: Pią 25 Sty 2013, 19:08 Temat postu: |
|
|
ewelajn napisał: | A jak zapraszasz pracowników na wesele, to jednak dla formalności szefów też by wypadało, niektórzy lubią się bawić |
Koleżankę i kolegę z osobami towarzyszącymi tylko Ale właśnie głupio nie zaprosić szefów. Że się lubią bawić, to wiem
U nas w pracy jest taki zwyczaj, że każdy na swoje imieniny przynosi ciasto, jakieś cukierki, owoce i wino. I siadamy wszyscy w pokoju konferencyjnym - w zależności od natężenia pracy w danym dniu na dłużej lub krócej Po ślubie też się organizuje coś takiego  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kamejka kandydat

|
Wysłany: Sob 8 Lut 2014, 22:08 Temat postu: |
|
|
U mnie w pracy (firma ok 80 osób) jest taki zwyczaj że w sekretariacie stawia się zaproszenie - takie normalne, to samo co daje się gościom weselnym/ślubnym. Czyli jakby zaprasza się całą firmę na ślub I zazwyczaj przychodzi ok 10-20 osób, zawsze z jakimś prezentem. Nie jest to delegacja wybrana przez firmę tylko przychodzi ten, kto ma ochotę. Ale tylko na ślub, na wesele już się nie zaprasza. No chyba, że się ktoś z kimś bliżej przyjaźni, ale to już na zasadzie zaproszenia prywatnego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
szczypior526 początkujący

|
Wysłany: Pon 16 Cze 2014, 7:52 Temat postu: |
|
|
Także na ślub zaproszenie wręczyłem w firmie,wręczyłem na ręce szefa,ale nikt nie przyszedł i wcale mi smutno nie było z tego powodu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
aveline bywalec

|
Wysłany: Pon 16 Cze 2014, 16:25 Temat postu: |
|
|
A u nas w firmie zostawia się zawiadomienie na sam ślub - kto chce, ten przyjdzie. Dzięki temu tworzą się małe delegacje, zwykle jak taka powstanie, to robi się w całej firmie zbiórkę na kwiaty. My zrobimy właśnie tak, bo pracuję w firmie narzeczonego. Osobno zaprosimy za to jego wspólnika z żoną na ślub i wesele (to jego przyjaciel). _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|