Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Nasza Alicja :)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Nasze dzieciaczki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pinesska
guru
guru

PostWysłany: Czw 17 Maj 2012, 14:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mojej mamie powiedziano ze z racji wieku bo urodziła mnie mając 36 lat,ponoc wada genatyczna, a wcześniej by ła 2 razy w ciazy i nic żadnemu nie było.

Ale jak byłam w ciazy i mówiłąm o tym lekarza to nie reagowali jakoś specjalnie, i moja Emilcia urodziłą sie całkowicie zdrowa.

Jeśli można wiedziec ile masz lat? Może to też problem wieku? Rolling Eyes

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Angelsita
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Czw 17 Maj 2012, 15:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jestem młoda. Mam dopiero 23 lata. Mi mówili ,ze albo genetycznie , ale zadna z rodzin nie miała takiej sytuacji, albo ze za mało kwasu foliowego. Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Byłam dziś u lekarza z małą, bo ma oczko ropiejace i przepisał nam krople w antybiotyku. jak nie przejdzie to trzeba będzie iść odetkać kanaliki łzawowo- nosowe.

Powrót do góry
florzak
guru
guru

PostWysłany: Czw 17 Maj 2012, 21:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moja koleżanka urodziła małą z rozszczepem ponieważ miała w organizmie jakiś wirus ma początku ciąży, którego nikt nie zauważył.
To na pewno nie brak kwasu foliowego.
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pią 16 Lis 2012, 15:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hejka.. długo mnie nie było, ale się sporo działo u nas. Alicja niedawno przeszła operacje rozszczepu, zabieg miała w IMID w Warszawie, świetni lekarze, w sumie to dobra opieka. W szpitalu byliśmy 4 dni. Dzień po operacji juz ładnie jadła , takze nie było problemu z jedzeniem. Ma szwy, trochę ich jest , za ponad miesiąc mamy kontrole, jest czasem ciężko, bo nie mogę jej dawać smoczka , więc wiecie jak to jest. Tylko mam jeden problem obecnie córka jest na etapie wkładania rączek i wszystkiego co ma pod ręką do buzi, więc trzeba na nią ciągle patrzeć, żeby nie naruszyła czasami szwów.
Podróż powrotna minęła nam spokojnie . Całą drogę spała. Ogólne wrażenia to na plus. Takżed nie taki diabeł straszny jak go malują.

Powrót do góry
Angelsita
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pią 16 Lis 2012, 15:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aaa i lekarz nas uświadomił, że to nie z powodu kwasu foliowego tak sie stało. kwas foliowy zapobiega rozszczepowi kręgosłupa a nie rozszczepowi podniebienia.

Powrót do góry
Pinesska
guru
guru

PostWysłany: Pią 16 Lis 2012, 16:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To swietnie że tak wszystko sie udało. Dobrze ze do nas róciłas może jakieś zdjęcia Ali ma juz prawie 7 miesięcy, co ci je? Karmisz ją piersią? Siedzi już sama?

Powrót do góry
Angelsita
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pią 16 Lis 2012, 19:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kiedy była jeszcze bardzo malutka to próbowałam karmić ją piersią, ale , że miała rozszczep to automatycznie ona nie mogła być tak karmiona, bo poprostu miała tam dziure, która uniemozliwiała jej ssanie, Kupiła takie specjalne kapturki , ale i to nie zdało egzaminu, bo mi przysypiała więc zaczęłam ściągać pokarm laktatorem i karmiłam ją do 5,5 miesiaca tylko i wyłącznie moim mlekiem. Kiedyś byłam na bilansie i zaniepokoiłam się, że tak słabo przybiera i zaczęłam ją dokarmiać mlekiem sztucznym, ostatecznie moje mleko piła do 6 miesiąca. Przed zabiegiem zdążyłąm ją jeszcze nauczyć jeść z łyżeczki.

Teraz
Jako , że z butelki juz nie toleruje, tzn nie umie pić z normalnego smoka daje jej z łyżeczki. Wcina wszystko co jej dam, zupki- te ze sloiczka lub te , które sama przyrządze , deserki, dziś dałam jej nawet danonka. Bardzo lubi kasze, jak jest chora to daje jej kilka łyków soku z malin i szybko jej przechodzi przeziębienie, natomiast nie chce pić soczków, wezmie kilka łyków wody i to wszystko, boje się , że przez to może dostać zatwardzenie.

A jak tam u Ciebie Pinesska jak się czuje twoja dzidzia? Opowiedz co tam u was.
uśmiech uśmiech uśmiech

Ostatnio zmieniony przez Angelsita dnia Pią 16 Lis 2012, 19:41, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Angelsita
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pią 16 Lis 2012, 19:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Very Happy

Ostatnio zmieniony przez Angelsita dnia Nie 16 Gru 2012, 18:42, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Angelsita
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pią 16 Lis 2012, 19:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

uśmiech

Ostatnio zmieniony przez Angelsita dnia Nie 16 Gru 2012, 18:41, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
nimfa
moderator
moderator

PostWysłany: Pią 16 Lis 2012, 19:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Śliczna córcia.

To że nie toleruje butelki kiedyś wyda Ci się najlepszą rzeczą jaką mogła zrobić. Moja też nie tolerowała a teraz dzięki temu sama je i sama pije z kubka lol

Co do soków...dobrze, że nie pije, woda dla dzieci najważniejsza.

Danonków to może nie dawaj bo to sam cukier, lepiej kupis zwykły serek bezsmakowy (albo jogurt) i dodać owoców lol

Ale się wymądrzam lol

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Nasze dzieciaczki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 4 z 6

Skocz do: