|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gaja_85 guru

|
Wysłany: Czw 11 Lis 2010, 20:01 Temat postu: |
|
|
mam nadzieję, że rozdając zaproszenia po rodzinie nie usłyszę tekstu: "ale przecież wtedy są mistrzostwa!" bo bym chyba zaraz po tym spadła z krzesła...
Natomiast co do grupy przyjaciół - to jestem pewna, że na nich mogę liczyć każdej nocy, o północy  _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
WIDEOFILM moderator

|
Wysłany: Czw 8 Gru 2011, 11:05 Temat postu: |
|
|
Ciekawa dyskusja w tej sprawie. A ja widzę to inaczej od strony czysto logistycznej.W tych miastach, gdzie będą mecze wiadomo- najazd kibiców, utrudnienia w ruchu, pozamykane ulice, objazdy itd.I tu widzę poważne zagrożenie co do przebiegu całej uroczystości przynajmniej tych części przed przyjęciem weselnym. Oczywiście dotyczy to głównie miast , gdzie te mecze są. Jeżeli zaś chodzi o samo wesele: ja w 2009 roku miałem takie wesele w lokalu, gdzie obok w sali restauracyjnej był telewizor, i właśnie w tym dniu był jakiś ważny mecz piłki siatkowej, no i niestety, te kilka kwadransów mecz zdominował przyjęcie weselne, bo panowie kibice nie mogli sobie tego odpuścić. Ale po meczu wszystko wróciło do normy.
Pytanie czy przekładać terminy wesel? Nie ma łatwej na to odpowiedzi.
Jednak poleciłbym młodym parom w tych miastach gdzie są mecze zorientować się co i jak, żeby nie spóźnić się na własny ślub z racji objazdów i tej całej otoczki meczów. _________________ Jak coś robić to dobrze, a byle jak, to lepiej wcale. |
|
Powrót do góry |
|
 |
editgrey kandydat

|
Wysłany: Sro 4 Sty 2012, 14:44 Temat postu: |
|
|
Ja również biorę ślub w czerwcu 2012r:) I chociaż datę wybraliśmy przypadkowo to jej nie zmieniliśmy z powodu EURO. Jedyne co zrobiliśmy to ja zrezygnowałam ze swojej parafii(akurat mieści się niedaleko stadionu narodowego) by nie mieć właśnie problemu z dotarciem do kościoła .
Generalnie uważam,że ślub jest najważniejszy:). Ślub mojego brata wypadał w dzień walki Adamka z Kliczko...i chociaż wszyscy byli ciekawi walki to skupili się na weselu..i jedynym akcentem był toast za Adamka:P |
|
Powrót do góry |
|
 |
atina guru

|
Wysłany: Wto 17 Sty 2012, 18:45 Temat postu: |
|
|
No widzisz dało się jakoś pogodzić hobby z weselem. Teraz jak sobie o tym wszystkim myśle, jestem zadowolona z tego terminu, chociaż był wybrany przypadkowo Mój Ł mówi że dzień przed obowiązkowo sobie Polskę oglądnie, ale w dniu ślubu nie musi. U nas już chyba wszyscy wiedzą kiedy jest nasz ślub i nikt nic nie mówił, że to zły termin  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
vega kandydat

|
Wysłany: Wto 17 Sty 2012, 19:45 Temat postu: |
|
|
a my bierzemy ślub 7 czerwca w boże ciało i akurat mecz otwierający będzie w czasie naszych poprawin, ale nie przewidujemy żadnego telewizora. Goście o tym wiedzą, ale jakoś specjalnie nie mają nic przeciwko, w końcu zawsze można sobie powtórkę obejrzeć A że wesele mamy poza Warszawą, to akurat cały weekend, od czwartku 7.06 do niedzieli 10.06 spędzimy sobie spokojnie poza miastem, bo specjalnie przenosimy się po weselu na działkę na kolejne dwa dni, wraz z częścią gości  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Juliette guru

|
Wysłany: Wto 17 Sty 2012, 20:09 Temat postu: |
|
|
vega napisał: | Goście o tym wiedzą, ale jakoś specjalnie nie mają nic przeciwko, w końcu zawsze można sobie powtórkę obejrzeć  |
Albo szybciej z poprawin się ulotnią  _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
agattt moderator

|
Wysłany: Wto 17 Sty 2012, 20:37 Temat postu: |
|
|
A ja bym na Waszym miejscu na poprawinach załatwiła telewizor a najlepiej duży projektor i połączyła przyjemne z pożytecznym Goście z pewnością zapamiętali by te poprawiny i całe wesele na długo Mało kiedy można obejrzeć mecz w takim gronie, z jedzeniem i trunkami pod nosem. Ja bym tak zrobiła na pewno. Tym bardziej, że u nas poprawiny raczej już nie są mega taneczną imprezką tylko raczej takim posiedziskiem bardziej na luzie. _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasztanowa guru

|
Wysłany: Wto 17 Sty 2012, 20:58 Temat postu: |
|
|
W dzień wesela bym się nie odważyła, ale w przypadku poprawin zrobiłabym to, o czym pisze agattt:
agattt napisał: | A ja bym na Waszym miejscu na poprawinach załatwiła telewizor a najlepiej duży projektor i połączyła przyjemne z pożytecznym Goście z pewnością zapamiętali by te poprawiny i całe wesele na długo  |
Gdybym planowała wesele na długo przed i bez specjalnego sentymentu do daty, nie wybierałabym takiego dnia, ale tylko dla swojego świętego spokoju, a nie przez wzgląd na innych  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
vega kandydat

|
Wysłany: Wto 17 Sty 2012, 22:37 Temat postu: |
|
|
agattt napisał: | A ja bym na Waszym miejscu na poprawinach załatwiła telewizor a najlepiej duży projektor i połączyła przyjemne z pożytecznym Goście z pewnością zapamiętali by te poprawiny i całe wesele na długo  |
no właśnie u nas też poprawiny będą bardziej przy stole niż na parkiecie. I w sumie może to i dobry pomysł żeby załatwić coś do transmisji, zobaczymy, pogadam z moim M. i może faktycznie coś zorganizujemy. Bo mi to w sumie wszystko jedno czy goście będą oglądać mecz czy siedzieć i gadać, byle się dobrze bawili
Juliette napisał: | Albo szybciej z poprawin się ulotnią |
nie będą mieli jak, chyba że sami samochodem na wesele przyjadą  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelina85 uzależniony

|
Wysłany: Wto 17 Sty 2012, 22:40 Temat postu: |
|
|
W dniu naszego ślubu będą chyba już ćwierćfinały, więc pewnie jak będą grały Włochy lub Polska to bez oglądania się nie obędzie. Oby nie wypadł mecz Włochów w dzień naszego ślubu, bo moja rodzina jakoś przeżyje bez oglądania, ale jego nie jestem pewna. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|