Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Problemy z nałogami na weselu:/
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Piccolo
kandydat
kandydat

PostWysłany: Sro 7 Lip 2010, 8:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie no, na sali napewno nie wolno palić. Szkoda by jej było. Jak nagle tyle osób zacznie palić... na dwór niech idą oczko a jak będzie padało to niech pomyślą o rzuceniu palenia język gorzej u nas z tymi co nadużywają alkoholu :/
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pon 9 Sie 2010, 22:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas palenie będzie tylko w ogrodzie i na tarasie. A jest tam bardzo dużo miejsca i piękne otoczenie.

A my jesteśmy palaczami i ze względu na ślub rzucamy. Szczerze...nie idzie nam najlepiej, ale przynajmniej ograniczyliśmy. Teraz w dwójke palimy mniej niż wcześniej paliło jedno Cool Tak więc myśle, że jesteśmy na dobrej drodze i chcemy do cywilnego rzucić Very Happy

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Kasiek86
guru
guru

PostWysłany: Pon 9 Sie 2010, 22:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

u nas w regionie to chyba wszędzie jest na weselach tak, że palący wychodzą na dwór i nikt nawet nie myśli o tym żeby zapalić wewnątrz domu weselnego ( tak mi się wydaje bo ja sama jestem niepaląca)

Powrót do góry
Kasiek86
guru
guru

PostWysłany: Pon 9 Sie 2010, 22:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

u nas w regionie to chyba wszędzie jest na weselach tak, że palący wychodzą na dwór i nikt nawet nie myśli o tym żeby zapalić wewnątrz domu weselnego ( tak mi się wydaje bo ja sama jestem niepaląca). PaniW wspieram Was w rzucaniu tego nałogu, bo wiem jak to jest ciężko. Moja mama nie pali od 11 maja i miała takie huśtawki nastrojów, że momentami to nie wiedzieliśmy co lepsze jej palenie (a paliła koło1,5 paczki dziennie) czy jej humory...

Powrót do góry
agniesia1412
bywalec
bywalec

PostWysłany: Wto 10 Sie 2010, 6:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas na sali jest wyznaczone miejsce do palenia przy wyjściu z osrodka w którym mamy ślub , w życiu bym sie nie zgodzila żeby goście palili przy stolach:)

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
PaniW
kandydat
kandydat

PostWysłany: Wto 10 Sie 2010, 7:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No właśnie, człowiek zaczyna rzucać i nie wiadomo skąd się biorą humory, stres itd. A jak my obydwoje rzucamy to zaczynają się wielkie kłótnie i frustracja i chęć na papierosa wzrasta. Ciężko jest, ale się staramy i doszliśmy do wniosku, że nawet jeśli nie udałoby nam się całkowicie rzucić to chcemy przynajmniej jak najbardziej ograniczyć, palić przez jakiś czas po kilka (2-3) fajki dziennie i potem rzucić całkowicie. Zobaczymy jak to nam wyjdzie

Powrót do góry
straszna_dama
guru
guru

PostWysłany: Wto 10 Sie 2010, 7:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy gdziekolwiek jest przyjęte, żeby goście palili przy stołach? Nigdy nie spotkałam się z takim zwyczajem Confused Co zaś tyczy się samych palaczy to z autopsji wiem, że sami znajdą sobie miejsce i o ile będzie to tylko możliwe to na dworzu - tam się zawsze pali najmilej Cool
guru
guru

PostWysłany: Wto 10 Sie 2010, 8:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Damo, ja niestety znam ludzi ktorzy nie pytają o to czy mozna palic np będąc w gosciach (gdzie nikt przy stole nie pali) i wyciągają papierosa oczekując od gospodyni na popielniczke.. Rownie dobrze mogłabym zalozyc ze te osoby odstawią taki numer na sali...
Na szczescie ja sie troche schamiłam i mam czelnosc zwracac uwage, ze sobie nie zyczę Cool
guru
guru

PostWysłany: Wto 10 Sie 2010, 8:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I dobrze robisz Liziii! Ja postępuję dokładnie tak samo z palaczami. język

Powrót do góry
Kasiek86
guru
guru

PostWysłany: Wto 10 Sie 2010, 9:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mój narzeczony jest palący. Ale nawet jeżeli u kogoś w domu się pali to on wychodzi na balkon czy na podwórko. Twierdzi, że woli to robić na świeżym powietrzu bo Mu wtedy lepiej smakuje uśmiech próbuje go oduczyć palenia w samochodzie jak z nim jade bo mnie dym gryzie. Czasem jeszcze się zapomina ale jak mu zwrócę uwagę to się opamięta uśmiech

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 4 z 6

Skocz do: