|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
say_yes guru

|
Wysłany: Wto 22 Sty 2013, 22:09 Temat postu: |
|
|
No faktycznie 25 -30 to duża grupka i dość spory koszt.
Ja gdybym miała dobry kontakt z szefostwem to bym zaprosiła ich.
A w ogóle duże robicie wesele?? Te dodatkowe 6 osób zrobiły by faktycznie dużą różnicę? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasztanowa guru

|
Wysłany: Wto 22 Sty 2013, 22:14 Temat postu: |
|
|
Trochę ponad setkę będziemy zapraszać, czyli koło 80-90 osób pewnie będzie. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
say_yes guru

|
Wysłany: Wto 22 Sty 2013, 22:29 Temat postu: |
|
|
To te 6 osób nie zrobi Wam chyba dużej różnicy w takim razie:)
Ja bym ich w takim wypadku zaprosiła. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasztanowa guru

|
Wysłany: Wto 22 Sty 2013, 22:30 Temat postu: |
|
|
Dzięki za opinię  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
anekfaza kandydat

|
Wysłany: Sro 23 Sty 2013, 16:19 Temat postu: |
|
|
Ja juz bliskiej kolezance w pracy zapowiedzialam...ze dam zawiadomienie i jakby sie zbierala delegacja to ma tak zrobic ze w doelegacji beda te osoby ktore i tak prywatnie zaprosze;P takie male czary mary :p
a mowia ze pieniadze szczescia nie daja... zebym miala full kasy to bym sie nie ograniczala do gosci a tak..wrr... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kithy maniak

|
Wysłany: Czw 24 Sty 2013, 11:17 Temat postu: |
|
|
ja na pewno zaproszę na ślub jeśli będą chcieli i na poprawiny ile przyjdzie to przyjdzie pracuje 20 osób a pewnie przyjdzie max 10  _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasztanowa guru

|
Wysłany: Czw 24 Sty 2013, 19:05 Temat postu: |
|
|
Kithy napisał: | pracuje 20 osób a pewnie przyjdzie max 10  |
A osoby towarzyszące? 20x2 to już całkiem sporo  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelajn moderator

Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 13532 Skąd: za 7 górami, za 7 lasami...
|
Wysłany: Pią 25 Sty 2013, 6:57 Temat postu: |
|
|
Kasztanowa napisał: | say_yes napisał: | Mi na sam ślub nie chciałoby się ciągnąć 100 km |
Ja na jeden byłam gotowa jechac prawie cztery razy tyle
say_yes napisał: | A może tak jak pisała ewelajn zrób po weselu imprezę? |
Tylko wtedy więcej osób musiałabym zaprosic jakieś 25-30 osób i to już się nie kalkuluje  |
Ale wszystkich byś zapraszała ? U mnie, tak jak na każdą imprezę z okazji/ bez okazji nie zaprasza się jednak wszystkich  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasztanowa guru

|
Wysłany: Pią 25 Sty 2013, 18:31 Temat postu: |
|
|
Zaprosiłabym wszystkich, wtedy nie wypada inaczej, biorąc pod uwagę naszą organizację pracy  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelajn moderator

Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 13532 Skąd: za 7 górami, za 7 lasami...
|
Wysłany: Pią 25 Sty 2013, 18:36 Temat postu: |
|
|
Chyba,że tak, u każdego inne zwyczaje.
No to zależy jaka byłaby frekwencja , u nas tego typu imprezy robi się na zasadzie : zaproszenie do knajpy, tam jakiś poczęstunek- jakieś sałatki i przystawki i nie wiele poza tym, Osoba która organizuje stawia albo kolejkę drinków albo ileś tam wódki . Nie jest to jakiś mega wielki koszt podsumowując.
Chyba że ktoś chce zrobić full wypas i na bogato, chociaż nawet jak się ma możliwość można by było zrobić imprezę domową, tylko,że roboty po pachy
A jak zapraszasz pracowników na wesele, to jednak dla formalności szefów też by wypadało, niektórzy lubią się bawić _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|