Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Wto 25 Maj 2010, 8:46 Temat postu: |
|
|
sanna napisał: | No nie mówicie, że perspektywa tego iż ktoś zorganizuje za was całą tą imprezę nie jest kusząca:) |
Dla mnie absolutnie nie - satysfakcja i przyjemność, którą czerpię z przygotowań jest bezcenna. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
WIDEOFILM moderator

|
Wysłany: Wto 25 Maj 2010, 9:01 Temat postu: |
|
|
straszna_dama napisał: | sanna napisał: | No nie mówicie, że perspektywa tego iż ktoś zorganizuje za was całą tą imprezę nie jest kusząca:) |
Dla mnie absolutnie nie - satysfakcja i przyjemność, którą czerpię z przygotowań jest bezcenna. |
Też jestem tego samego zdania.
I należy pamietać,że każde pośrednictwo kosztuje, jak by nie patrzeć.
Po drugie, czy taka firma konsultingowa załatwi tak jak naprawdę tego chcemy? Też nie wiadomo, z kim i na jakich zasadach współpracują.A może właśnie mają tych najgorszych? Powiem tyle,ze w Lublinie były kiedyś takie 4 firmy- wszystkie padły jak muchy.Nikt nie korzystał z ich usług. |
|
Powrót do góry |
|
 |
onvi początkujący

|
Wysłany: Sro 26 Maj 2010, 0:30 Temat postu: |
|
|
Po pierwsze organizacja własnego wesela na pewno jest przyjemnością i może dawać satysfakcję ale osobiście znam kilka par, które po prostu nie mają na to czasu. Albo mieszkają za granicą i nie mają możliwości osobiście wszystkiego dopilnować w Polsce, więc wynajmują firmy zajmujące się tym tematem.
Po drugie myślę, że na pewno konsultanci ślubni wykonują swoją pracę jak należy. Działają w końcu razem z Młodymi i to do nich zawsze należy ostatnie słowo.
Fakt, trzeba zapłacić za taką usługę ale dla osób nie mających czasu nieraz chyba ważniejsze jest to, by wszystko było zorganizowane jak należy i mieli super przyjęcie.
ja uważam, że takie firmy mają dużą szansę się rozwinąć, tylko potrzeba jeszcze trochę czasu. Mnie się taka opcja podoba |
|
Powrót do góry |
|
 |
MissIndependent moderator

|
Wysłany: Sro 26 Maj 2010, 11:26 Temat postu: |
|
|
sanna napisał: | wydaje mi się, że to całkiem niezły pomysł. Miałabym tyle rzeczy z głowy - moje marzenie w tym momencie. No nie mówicie, że perspektywa tego iż ktoś zorganizuje za was całą tą imprezę nie jest kusząca:) |
to jest niezły pomysł, jeśli zupełnie nie wiesz od czego zacząć i co załatwić albo zwyczajnie nie masz czasu, by się tym zająć. natomiast osoby, które same lubią organizować i które wiedzą co, z kim i kiedy załatwić nie zatrudnią osoby trzeciej do tego. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Sro 26 Maj 2010, 11:36 Temat postu: |
|
|
onvi napisał: | Po pierwsze organizacja własnego wesela na pewno jest przyjemnością i może dawać satysfakcję ale osobiście znam kilka par, które po prostu nie mają na to czasu. Albo mieszkają za granicą i nie mają możliwości osobiście wszystkiego dopilnować w Polsce, więc wynajmują firmy zajmujące się tym tematem.
Po drugie myślę, że na pewno konsultanci ślubni wykonują swoją pracę jak należy. Działają w końcu razem z Młodymi i to do nich zawsze należy ostatnie słowo.
Fakt, trzeba zapłacić za taką usługę ale dla osób nie mających czasu nieraz chyba ważniejsze jest to, by wszystko było zorganizowane jak należy i mieli super przyjęcie.
ja uważam, że takie firmy mają dużą szansę się rozwinąć, tylko potrzeba jeszcze trochę czasu. Mnie się taka opcja podoba |
Każdemu podoba się coś innego, kwestia gustu pozostaje bezdyskusyjna.
Co do braku czasu i pobytu za granicą niech się wypowiedzą forumowiczki, które w takiej sytuacji się znalazły.
W dobie internetu i informatyzacji wiele rzeczy można załatwić dużo szybciej - ja po wcześniejszym sprawdzeniu wszystkiego w internecie w ciagu tygodnia zarazerwowalam salę, orkiestrę, fotografa i kościół. Sukienki za nas konsultant nie przymierzy, dokumentów z USC nie odbierze, a przy własnej, dobrej organizacji wszystko można.
Myśle, że nie czas jest tu przeszkodą. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
metka moderator

|
Wysłany: Sro 26 Maj 2010, 12:01 Temat postu: |
|
|
No dobrze, wypowiem się jako osoba mieszkająca za granicą.
Moja teściowa śmiała się i dziwiła przez ostatni rok, że my już organizujemy wszystko. Salę, fotografa, kamerzystę, zespół, zaproszenia, suknię itede, itepe, mając dwa lata do daty ślubu. Ale tu właśnie tkwi ten 'szczególik' mały. Mianowicie taki, że mieszkamy za granicą.
Nie jesteśmy w stanie ot tak, po prostu, gdzieś pojechać, o coś zapytać, pooglądać itd. Owszem, mogłabym zaangażować mamę, siostrę, ciotkę, babcię, wujka a nawet kuzynostwo gdybym chciała, ale po co? Wystarczy dobra organizacja czasowa i umiejętność ogarnięcia tematu Wiemy, czego chcemy. Mamy wolny wieczór, więc szukamy, rozglądamy się w sieci a następnie kontaktujemy albo telefonicznie albo mailowo i umawiamy na spotkanie przy naszym najbliższym pobycie w Polsce.
Jeśli coś wymaga szybkiego działania, wtedy owszem - proszę rodzinę, żeby zadziałała ale staram się tego unikać, bo mają swoje sprawy na głowie a im bliżej ślubu, tym częściej będą angażowani, więc dopóki jest to możliwe, załatwiamy wszystko sami. Jest to możliwe, do wykonania, bez większej spinki I ani razu mi nie przyszło na myśl, by zatrudniać kogoś, by mnie/nas w tym wyręczył. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
mariana kandydat

|
Wysłany: Pon 14 Cze 2010, 14:22 Temat postu: |
|
|
Ja też dopiero co zaczynam... Ale zapadły mi w pamięć słowa mojej znajomej, która miała wesele rok temu. Powiedziała, że takie załatwianie wszystkiego to świetny trening dla narzeczonych
No i coś w tym jest... Tak więc warto się samemu (tzn. we dwoje) trochę potrudzić... |
|
Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Pon 14 Cze 2010, 15:39 Temat postu: |
|
|
mariana napisał: | Ja też dopiero co zaczynam... Ale zapadły mi w pamięć słowa mojej znajomej, która miała wesele rok temu. Powiedziała, że takie załatwianie wszystkiego to świetny trening dla narzeczonych
No i coś w tym jest... Tak więc warto się samemu (tzn. we dwoje) trochę potrudzić... |
Warto na pewno Trzeba mieć tez jednak pewien dystans do tych przygotowań, my (znaczy się kobitki) możemy godzinami rozważać nad strojem, dekoracjami, wzorem zaproszeń czy obrączek, a mężczyźni (zwłaszcza Ci nasi - najukochańsi), szybko nudzą się tematem. Nie ma co się wtedy złościć, a warto przydreptać na forum i obgadać te wszak ważkie sprawy z innymi  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
art początkujący

|
|
Powrót do góry |
|
 |
wiosenka kandydat

|
Wysłany: Pon 6 Gru 2010, 21:20 Temat postu: |
|
|
Internet to niezastąpione narzędzie do szukania wszystkiego, ale wszystkiego nie da się załatwić "zaocznie", po wyborze podwykonawców trzeba się z nimi jeszcze spotkać i ocenić w realu z kim się ma do czynienia. W tydzień tego nie zrobimy.
Dla osób mieszkających za granicą i nie mających czasu organizator ślubny to na pewno jedno z rozwiązań, dobrych rozwiązań.
Myślę, że organizator ślubów, aby utrzymać się na rynku, musi polecać dobre, rzetelne firmy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|