|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Drako56 początkujący

|
Wysłany: Pią 25 Lis 2022, 8:53 Temat postu: |
|
|
Nowoczesne technologie to temat który bardzo lubię i bardzo mnie interesuje _________________ pompy ciepła białystok |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zengila12 maniak

|
Wysłany: Czw 1 Gru 2022, 12:18 Temat postu: |
|
|
W dalszym ciągu na rynku energii odnawialnej duże znaczenie ma fotowoltaika. Nowe przepisy jednak mogą być uznawane za niekorzystne. Montując i podłączając panele do sieci od 1 kwietnia, do 30 czerwca będą rozliczać się na warunkach przejściowych, czyli na mocy systemu upustu, aczkolwiek nadwyżka energii zostanie rozliczona po uśrednionej cenie za energię. Od tego momentu automatycznie nastąpi zmiana na system net-billing. Szczegółowe informacje znajdziecie na stronie https://www.erbud.pl/oplacalnosc-fotowoltaiki-2022-po-zmianie-przepisow-czy-warto |
|
Powrót do góry |
|
 |
adam987 bywalec

|
Wysłany: Wto 14 Lut 2023, 11:56 Temat postu: |
|
|
Pewnie fotowoltaika się opłaca skoro coraz więcej osób decyduje się na założenie w swoim gospodarstwie domowym, działce lub firmie . Dzięki niej można zyskać niezależność pod względem energii i ciągłych podwyżek cen prądu. Podobno w mojej okolicy najlepiej robi to firma Polenergia Fotowoltaika, czyli ta którą polecił mi sąsiad któremu już zamontowali wcześniej fotowoltaikę |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wiera22 uzależniony

|
Wysłany: Nie 19 Lut 2023, 19:52 Temat postu: |
|
|
Każda technologia która niweluje trucie naszej planety i pomaga oszczędzać nasze portfele w dłuższym okresie czasu jest warta zachodu. Uważam że jeśli masz możliwość to inwestuj w elektryczne samochody, pompy ciepła czy fotowoltaikę. Jest to nieunikniony kierunek rozwoju wart swej ceny. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Romek44 gaduła

|
Wysłany: Pon 27 Lut 2023, 23:07 Temat postu: |
|
|
Zastanowiłbym się przede wszystkim nad tym, jakie rozwiązania byłyby adekwatne wobec poszczególnych obiektów. Na stronie http://amiston.pl/pl/konstrukcje-ze-stali-nierdzewnej/ czytałem o konstrukcjach ze stali nierdzewnej. Myślicie, że taka fotowoltaika mogłaby być dobrym wyborem? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Fluuksa bywalec

|
|
Powrót do góry |
|
 |
siorik bywalec

|
Wysłany: Pon 26 Cze 2023, 10:03 Temat postu: |
|
|
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad tym czy inwestować w instalacje fotowoltaiczne Kraków ale chyba się w końcu zdecyduje. Moi znajomi już mają po kilka lat fotowoltaikę i są zadowoleni. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bring bywalec

|
Wysłany: Czw 24 Sie 2023, 22:24 Temat postu: |
|
|
Też się zastanawiamy. Wydaje mi się, że się opłaca, bo to nie tylko oszczędność finansowa, tym bardziej, że można kupić zestaw do samodzielnego montażu, np. w https://pvstar.pl/ ale też ochrona środowiska. |
|
Powrót do góry |
|
 |
lenkaa guru

|
Wysłany: Sro 24 Lip 2024, 6:57 Temat postu: |
|
|
Korzystając z własnych doświadczeń w poszukiwaniu informacji z zakresu fotowoltaiki mogę Wam polecić wizytę na stronie https://globenergia.pl/krzywa-grzewcza-jak-poprawnie-ja-ustawic-typowe-problemy-i-ich-rozwiazania/ Jest to rewelacyjny portal oferujący niesamowicie wartościowe treści które są całkowicie zgodne z obowiązującymi przepisami. Dowiecie się wszystkiego co potrzebne z zakresu m.in. fotowoltaiki, pomp ciepła, magazynów energii, energii wiatrowej, różnego rodzaju technologii i wiele więcej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dagmasia gaduła

|
Wysłany: Wto 30 Lip 2024, 20:57 Temat postu: |
|
|
W odniesieniu do wykorzystania energii słonecznej, fotowoltaika Wołomin jest jednym z najbardziej zrównoważonych rozwiązań. Wykorzystanie tej technologii do produkcji energii elektrycznej jest mądrym wyborem na przyszłość. Dzięki niej, możemy uniezależnić się od tradycyjnych nośników energii, które w przyszłości mogą stać się coraz droższe i mniej dostępne. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|