Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Zawiadomienia do pracy
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
oldziiaa
guru
guru

PostWysłany: Wto 22 Sty 2013, 11:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Karolina1984 napisał:
No i od liczebności współpracowników- mój P zbiera etat pracując w 5 szkołach, więc byłoby trudno kogokolwiek zaprosić na wesele język

To w tym wypadku, nawet zrobić trudno imprezkę jak ewelajn nazwała "poweselną" - jeśli się nie znają to może być nie zręcznie.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
anekfaza
kandydat
kandydat

PostWysłany: Wto 22 Sty 2013, 12:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Karolina1984 napisał:
No i od liczebności współpracowników- mój P zbiera etat pracując w 5 szkołach, więc byłoby trudno kogokolwiek zaprosić na wesele język

Moglibyscie zebrac gosci weselnych tylko z tych szkol heheh;)
gaduła
gaduła

PostWysłany: Wto 22 Sty 2013, 16:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie na zmianie jest ponad 60 osób., Trudnoby było wszystkich zaprosić. Spotkałem się też z tym, że osoba bioraca ślub mówiła w swoim dziale, że chciałaby, aby na wesele przyszła delegacja i żeby się osoby domówiły kto przyjdzie. Wbrew pozrom nie każdy jest chętny przyjść. U mnie w pracxy jest zwyczaj zbierania pieniędzy wśród pracowników, które daje się w prezencie. Kopertę niesie właśnie deleagacja także przyjście ich nic nie ksoztuje, no chyba, ze zaczniemy wyliczać kupno kiecek itd.
Powrót do góry
Kasztanowa
guru
guru

PostWysłany: Wto 22 Sty 2013, 17:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja nie wiem jak to zrobic... Na sam ślub złożę ogólne zaproszenie chyba, ale nikt się pewnie nie skusi, bo to ponad 100 km od miejsca pracy.
Na wesele planuję zaprosic dwoje znajomych z pracy z osobami towarzyszącymi. Ale nie wiem jak to będzie odebrane, że ich zaproszę (są powiedzmy na tym szczeblu co ja), a "góry" nie zaproszę. Gdyby był jeden szef, to bym zaprosiła z żoną i tyle. Ale u nas jest taka struktura, że szefów jest trzech - co daje 6 osób. I nie wiem Confused
maniak
maniak

PostWysłany: Wto 22 Sty 2013, 19:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My zapraszaliśmy swoje zaprzyjaźnione działy w prac tylko na ślub. Co innego jak się prywatnie przyjaźnicie z koleżankami z pracy. Wtedy spokojnie można zaprosić je na wesele i nikt normalny nie powinien się obrazić.
Powrót do góry
Karolina1984
guru
guru

PostWysłany: Wto 22 Sty 2013, 20:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aiwendil napisał:
U mnie na zmianie jest ponad 60 osób., Trudnoby było wszystkich zaprosić. Spotkałem się też z tym, że osoba bioraca ślub mówiła w swoim dziale, że chciałaby, aby na wesele przyszła delegacja i żeby się osoby domówiły kto przyjdzie. Wbrew pozrom nie każdy jest chętny przyjść. U mnie w pracxy jest zwyczaj zbierania pieniędzy wśród pracowników, które daje się w prezencie. Kopertę niesie właśnie deleagacja także przyjście ich nic nie ksoztuje, no chyba, ze zaczniemy wyliczać kupno kiecek itd.

Ale fajnie, ja bym poszła, kieckę mam, od 6 lat wszędzie w niej chodzę, więc też wydatek odpada... język
guru
guru

PostWysłany: Wto 22 Sty 2013, 21:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasztanku a z szefostwem masz taki dobry kontakt, żeby i ich zapraszać na wesele?? Bo jeśli tak to ok, ale jeśli to jest tylko na stopie pracowniczej to myślę, że samo zaproszenie na ślub wystarczy.

Powrót do góry
Kasztanowa
guru
guru

PostWysłany: Wto 22 Sty 2013, 21:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Właśnie dosc dobry, dlatego się zastanawiam jak to rozegrac...
Dziwnie by było jakby na ślub przyjechali (jak wspomniałam - ponad 100km), a po ślubie wracali, podczas gdy ci znajomi z pracy poszliby na wesele...
guru
guru

PostWysłany: Wto 22 Sty 2013, 21:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mi na sam ślub nie chciałoby się ciągnąć 100 km język
A może tak jak pisała ewelajn zrób po weselu imprezę?

Powrót do góry
Kasztanowa
guru
guru

PostWysłany: Wto 22 Sty 2013, 22:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

say_yes napisał:
Mi na sam ślub nie chciałoby się ciągnąć 100 km język

Ja na jeden byłam gotowa jechac prawie cztery razy tyle oczko

say_yes napisał:
A może tak jak pisała ewelajn zrób po weselu imprezę?

Tylko wtedy więcej osób musiałabym zaprosic jakieś 25-30 osób i to już się nie kalkuluje język
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 3 z 5

Skocz do: