|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
natalia_w moderator

|
Wysłany: Pią 11 Sty 2013, 19:02 Temat postu: |
|
|
Bukiety ładne, starannie wykonane, pewnie nawet warte swojej ceny, ale jednak chyba ktoś minął się z okazją. Na pewno nie pasuje jako ślubna wiązanka.
Tak jak dziewczyny pisały: dzień Babci, Matki, urodziny, imieniny, ozdoba do pokoju, ale na pewno nie na ślub. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mapet1111 kandydat

|
Wysłany: Pią 11 Sty 2013, 19:29 Temat postu: |
|
|
dziękuję Wam za WSZYSTKIE opinie, są bardzo cenne (z wyjątkiem tych o cenie )
To potwierdza tylko że jest to trend dla bardzo wąskiej grupy odbiorców.
A i racją jest że bukiet ten jest idealny na inne okazje
Ps. Jestem florystką z wieloletnią praktyką. Taka cena za bukiet z żywych kwiatów jest owszem adekwatna, ale weź pod uwagę że nie jest to cena za każdy bukiet jaki sobie wymarzysz a bukiet jednogatunkowy (ew. dwu) z kwiatów najtańszych w danym sezonie
Także każdy kij ma dwa końca. Nic nie jest za darmo. Nawet proste bukiety w kwiaciarni. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Pią 11 Sty 2013, 20:23 Temat postu: |
|
|
No to powiem tak- moim zdaniem to dosyć dużo za taki bukiet. 200zł - to po prostu trzeba być rozmiłowanym w takim stylu- w kwiaciarni w któej pytałam o ceny- za 80- 100zł mniej więcej można było zamówić coś takiego.
Więc na pewno nie można oceniać takich filcowych pod kątem "taniości".
Jeśli chodzi o ich wygląd- najgorszy jest ten bukiet z szarym filcem- wygląda on jak fragmenty komunistycznej wykładziny. Reszta jest do przejścia. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
lauraire guru

|
Wysłany: Pią 11 Sty 2013, 22:34 Temat postu: |
|
|
mapet1111 napisał: |
lauraire napisał: |
A nie dało się tego napisać w temacie o bukietach, musiałeś/musiałaś specjalnie zakładać nowy temat  |
Można było, ale wydawało mi się, że można przecież założyć nowy temat o innych nietypowych bukietach?
To nie są zwykłe standardowe bukiety. Bukiety z filcu interesują tylko nieliczne Panny Młode.
Nie można pisać tu o nowosciach?
Które nowosciami już od dawna nie są na zachodzie i w USA? |
Po pierwsze już na forum przewinęły się zdjęcia z takimi bukietami w temacie o bukietach, więc dla Nas żadna nowość. Po drugie, owszem temat o nietypowych bukietach jak najbardziej, ale Ty założyłeś/założyłaś dwa osobne o bukietach z filcu i z broszek - to już chociaż można było się pofatygować i to połączyć.
Co do ceny, już nie chodzi nawet o to czy jest wysoka czy niska, ale chyba większość jeśli ma wybór za tą samą cenę kupić piękny bukiet z żywych kwiatów, a taki bukiet to pewnie wybierze tan normalny, naturalny. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Vania uzależniony

|
Wysłany: Pią 11 Sty 2013, 22:58 Temat postu: |
|
|
Doceniam prace wlozona w bukiety, widac, ze sa solidnie z sercem i pomyslem wykonane. Fantazyjne, ciekawe, te w broszek tez bardzo fajne. Cena wcale mnie nie zaskoczyła- szczerze mowiac myslalam, ze wiecej kosztuja Ale jak dziewczyny slusznie zauwazyly, na slub nie bardzo, chyba, ze ktos lubi odwazne stylizacje i akurat taki bukiet mu pasuje, to czemu nie??
Cytat: | Po pierwsze już na forum przewinęły się zdjęcia z takimi bukietami w temacie o bukietach, więc dla Nas żadna nowość |
A ja sie pierwszy raz spotykam z tego typu bukietami. Nikt nie przeglada kilkudziesieciu stron o bukietach, ani tez nie jest na forum od poczatku, dlatego, uwazam, ze powinien istniec osobny watek o bukietach nietypowych, bo moze akurat ktos takich szuka  |
|
Powrót do góry |
|
 |
serduszkox guru

|
Wysłany: Pią 11 Sty 2013, 23:39 Temat postu: |
|
|
Ja proponuję by któraś z moderatorek tego działu połączyła oba tematy tej osoby : > _________________ Pewności nie ma, ale jest szansa..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
mimi guru

|
Wysłany: Sob 12 Sty 2013, 0:18 Temat postu: |
|
|
serduszkox napisał: | Ja proponuję by któraś z moderatorek tego działu połączyła oba tematy tej osoby : > |
Takich cudów to niestety nie da się tutaj robić Jedynie zamykanie, kasowanie i wydzielanie. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
serduszkox guru

|
Wysłany: Sob 12 Sty 2013, 0:33 Temat postu: |
|
|
Mimiątko wiesz, że aż poszłam sprawdzić do "swoich" działów, faktycznie, oj ja gapa  _________________ Pewności nie ma, ale jest szansa..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
mapet1111 kandydat

|
Wysłany: Sob 12 Sty 2013, 10:50 Temat postu: |
|
|
lauraire napisał: |
Po pierwsze już na forum przewinęły się zdjęcia z takimi bukietami w temacie o bukietach, więc dla Nas żadna nowość. |
No ale jak widać , co można przeczytać powyżej..... nie dla wszystkich, więc nie wypowiadaj się za innych.
lauraire napisał: | Po drugie, owszem temat o nietypowych bukietach jak najbardziej, ale Ty założyłeś/założyłaś dwa osobne o bukietach z filcu i z broszek - to już chociaż można było się pofatygować i to połączyć. |
zgadza się, przepraszam. Ale to nie z lenistwa ale dlatego że ja zupełnie odróżniam te dwa style. Niekoniecznie jednak musza mieć dwa osobne tematy...
lauraire napisał: | Co do ceny, już nie chodzi nawet o to czy jest wysoka czy niska, ale chyba większość jeśli ma wybór za tą samą cenę kupić piękny bukiet z żywych kwiatów, a taki bukiet to pewnie wybierze tan normalny, naturalny. |
Nie wazne co wybierze, nie wybieraj za innych. Jak widać podoba się promilowi. Nie musimy pisać tylko o tym co lubią wszyscy i co podoba się masom.... Chyba od tego jest forum?
Szkoda że nie da się zcalić tematów  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lioness uzależniony

|
Wysłany: Sob 12 Sty 2013, 11:42 Temat postu: |
|
|
Mapet1111, chyba sama możesz edytować swój pierwszy post w tym temacie i dorzucić w nim zdjęcia z tematu o broszkach, a tam poprosić moderatorów, żeby zamknęli.
A co do linku, który tam wrzuciłaś - niektóre bukiety fajne, ale nie wiem, co trzeba mieć w głowie, żeby nieść do ślubu coś takiego:
Albo kawałek drutu:
Albo kapsle:
"Super modne na Zachodzie" nie zawsze znaczy "ładne". _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|