|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
geoAsia uzależniony

|
Wysłany: Nie 2 Lis 2014, 10:07 Temat postu: |
|
|
Ja bym chciała dać na lewą rękę, ale póki co to niemożliwe, bo mam dużą różnicę w rozmiarze i mogłabym go zgubić.. co założyłam to mi spadał. Także póki nie zdecyduje, czy go zmniejszyć będę go nosić z obrączką _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
domcia192 guru

|
Wysłany: Nie 2 Lis 2014, 10:48 Temat postu: |
|
|
Ja przełożyłam na środkowy palec na lewą rękę, ale od tego mam poparzenie a na prawej nie mialam. W ogóle muszę przekładać i złoto i srebro z palca na pacec bo mi się takie czerwone poparzenia robią. A na prawej ręce juz nie. _________________ Jesteśmy parą od 22.04.2007r. ;** <3
Zaręczeni od 14 grudnia 2012r. ;*
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
olivia uzależniony

|
Wysłany: Nie 2 Lis 2014, 12:00 Temat postu: |
|
|
Ja mam jednak plan żeby zaręczynowy zostawić tam gdzie będzie obrączka. Coraz więcej osób tak widzę, że mają i fajnie to wygląda.  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
domcia192 guru

|
Wysłany: Nie 2 Lis 2014, 13:13 Temat postu: |
|
|
Jednak nie każdy pierścionek zaręczynowy jest w ksztalcie pasującym do obraczki. _________________ Jesteśmy parą od 22.04.2007r. ;** <3
Zaręczeni od 14 grudnia 2012r. ;*
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
olivia uzależniony

|
Wysłany: Nie 2 Lis 2014, 14:35 Temat postu: |
|
|
No to na pewno.
To musi jeszcze do siebie pasować.
Mój zaręczynowy chyba pasuje mimo wszystko. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
aveline bywalec

|
Wysłany: Nie 2 Lis 2014, 21:26 Temat postu: |
|
|
Na czas ślubu planuję ściągnąć. Nie wiem, czy już po będę nosić go do obrączki, ale nie wydaje mi się, żeby pasował. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Escherichia guru

|
Wysłany: Nie 2 Lis 2014, 21:37 Temat postu: |
|
|
Na czas ceremonii teoretycznie powinno się podobno ściągnąć albo przełożyć na inną rękę, żeby obrączkę zakładać na palec bez pierścionka. Jako symbol nowej przysięgi - już nie narzeczeni a małżeństwo. Potem można nosić jak się żywnie podoba. Ale nie wydaje mi się, żeby ktoś robił problem, gdybyś chciała obrączkę "dołożyć" na ślubie do pierścionka. _________________ Aut inveniam viam aut faciam
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
tynka2506 maniak

|
Wysłany: Pon 3 Lis 2014, 19:23 Temat postu: |
|
|
Ja zawsze chciałam nosić obrączkę z pierścionkiem teraz jak już mam obrączki w domu i mogłam sobie spokojnie przymierzyć stwierdzam , że obrączka dużo lepiej się prezentuje sama , więc pierścionek przełożę na lewą rękę ... mam nadzieje , że w chłodniejsze dni nie spadnie  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mel_Si gaduła

|
Wysłany: Wto 4 Lis 2014, 9:39 Temat postu: |
|
|
Pierścionek zaręczynowy nosi się na palcu lewej ręki. Nie rozumiem trochę tego cudowania z obrączką i pierścionkiem na tym samym palcu. Na prawej ręce powinna znaleźć się wyłącznie obrączka, bo to ona symbolizuje małżeństwo. Pierścionek schodzi na drugi plan, obok innej biżuterii. _________________ Dum spiro, spero...
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
tynka2506 maniak

|
Wysłany: Pią 14 Lis 2014, 20:32 Temat postu: |
|
|
Mel_Si a ja nie rozumiem twojego oburzenia nie ma wyznaczonych reguł gdzie i jak nosić pierścionek zaręczynowy każdy nosi jak mu się podoba i to żadne widziwianie nawet moja babcia nosi z obrączką swój pierścionek _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|