Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Pytania, które powinno się zadać przed ślubem.
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kasiek86
guru
guru

PostWysłany: Pon 2 Maj 2011, 12:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gosiula ma rację. Tylko teraz on powinien się wykazać mądrością i rozsądkiem. Bo dziewczyny są w stanie prowadzić otwartą wojnę jedna o narzeczonego/męża a druga o brata/syna...
A jak widać tej mądrości mu baardzo brakuje!!

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
kiniac
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pon 2 Maj 2011, 15:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiem,że on jest jej też, ale to jej brat i uważam, że nie jest normalne to,że kiedy on wyjeżdża do mnie na weekend, to ona dzwoni do niego po 3 razy dziennie, a wieczorem wypisuje takie smsy. Nie mam zamiaru toczyć z nią wojny, ale chcę, by dała nam czasem pobyć tak sam na sam...
Gosiula
guru
guru

PostWysłany: Pon 2 Maj 2011, 19:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

i w tym momencie to On powinien zareagować i powiedzieć sistrze że jest już dorosły i nie musi się o niego aż tak martwić

Powrót do góry
kiniac
gaduła
gaduła

PostWysłany: Sob 14 Maj 2011, 19:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jego siostra trzyma się go jak rzep psiego ogona, on nie ma serca albo nie chce jej odtrącać...Straszna sytuacja/ Wiem, że jedynie wyprowadzenie się od siostry i ograniczenie ich kontaktu sprawi, że będziemy szczęśliwi...
Gosiula
guru
guru

PostWysłany: Pon 16 Maj 2011, 7:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

więc skoro wiesz co trzeba zrobić żeby było dobrze to po prostu to zrób, na pewno nie będzie łatwo ale dasz radę uśmiech

Powrót do góry
kasiulek215
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pon 16 Maj 2011, 8:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kiniac napisał:
Jego siostra trzyma się go jak rzep psiego ogona, on nie ma serca albo nie chce jej odtrącać...Straszna sytuacja/ Wiem, że jedynie wyprowadzenie się od siostry i ograniczenie ich kontaktu sprawi, że będziemy szczęśliwi...

Święte słowa. W końcu gdy bierzesz ślub to w pewnym sensie zostawiasz to co było i budujesz nową rodzinę. A ona po prostu się boi, bo czuje, że go traci. Może z czasem, gdy emocje trochę opadną, Wasze relacje się ułożą. Na razie rób wszystko, żebyście zamieszkali tylko we dwoje. Trzymam kciuki!wykrzyknik

Powrót do góry
Dama Kier
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pon 16 Maj 2011, 9:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kiniac, czytam Twoje wypowiedzi i szczerze współczuję Ci sytuacji, w jakiej się znalazłaś. Rozumiem, że Twój narzeczony jest bardzo związany z siostrą i nie ma nic złego w miłości i zażyłości między rodzeństwem, ale są pewne granice, które moim zdaniem siostra Twojego narzeczonego pzrekracza w swoim dziwnym stosunku do niego. Na pewno nie jest to sytuacja bez wyjścia, myślę, że Twoja przyszła szwagierka dostosuje się do nowej sytuacji, ale wydaje mi się, że zeby tak się stało to Twój narzeczony musiałby wyraźnie naznaczyć granice i konsekwentnie ich przestrzegać. A z tym chyba problem, bo wygląda na to, że on nie widzi w tej sytuacji nic złego, co więcej, czuje się chyba w jakiś sposób za siostrę dpowiedzialny i uważa może, że skrzywdzi ją jeżeli zacznie żyć na własną rękę. No i wychodzi na to, że to Ty jesteś ta zła egoistka. Moim zdaniem klucz leży w zmianie nastawienia Twojego narzeczonego, ale szczerze mówiąc nie jestem pewna czy Ty powinnaś w to bardzo ingerować. Dlatego, że może to być odebrane własnie jako brak zrozumienia z Twojej strony, chęc odebrania siostrze brata itd. Uważam, że dobrze by było, żeby Twój narzeczony porozmawiał z kimś spoza tej sytuacji, kto uświadomiłby mu, że relacja "on - Ty - siostra" jest trochę chory. Tylko nie wiem czy macie taką osobę... Zapytam jeszcze - nie musisz odpowiadać oczywiście jeżeli nie chcesz - czy siostra Twojego narzeczonego nie ma nikogo poza nim? Pisałaś, że ich mama nie żyje, a co z ojcem, ewentualnie inne rodzeństwo, jakiś facet, ktokolwiek?...
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pon 16 Maj 2011, 17:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ich tata nie ma już innych dzieci poza nimi. Zresztą ona nie ma zbyt dobrych kontaktów z ojcem (ja go uwielbiam, naprawdę świetny facet). Ona ma swoją jakąś tam przyjaciółkę i co chwilę innego chłopaka...Kiedy zauważy w jakimś jakąś wadę, od razu rezygnuje z związku. Próbowałam jej tłumaczyć, że nikt nie jest idealny, ale na próżno...Mam nadzieję,że moje kochanie zrozumie, że to żona powinna być najważniejsza...
PatrycjaS19915
guru
guru

PostWysłany: Wto 5 Lut 2013, 14:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeżeli się kogoś kocha i jest się pewnym że chce się z tą osobą spędzić całe życie to takie tematy nie powinny być krępujące tylko naturalne jak ktoś już wcześniej zauważył.
Powrót do góry
Pietrucha91
kandydat
kandydat

PostWysłany: Czw 7 Lut 2013, 18:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kiniac Twoja sytuacja jest bardzo trudna.. szczerze Ci współczuję... smutny

My odpowiedzielismy sobie na takie i podobne pytania jeszcze zanim sie zaręczylismy... Dobrze sie rozumiemy i oboje wiedzieliśmy czego chcemy oczko A nad dzidziusiem będziemy pracowac zaraz po ślubie oczko
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17
Strona 17 z 17

Skocz do: