|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
velvet88 uzależniony

|
Wysłany: Pią 2 Sie 2013, 13:37 Temat postu: |
|
|
Mi też bardzo podobają się długie suknie, zwłaszcza dla druhny  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Janice początkujący

|
Wysłany: Sro 28 Sie 2013, 4:10 Temat postu: |
|
|
spam _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
serena maniak

|
Wysłany: Sro 4 Gru 2013, 15:33 Temat postu: |
|
|
Dla mnie to brak szacunku jeśli chodzi o biały kolor w sukniach gości, brak taktu i gustu - ale oczywiście o gustach i wychowaniu się nie dyskutuje.
Nigdy nie byłam i nie będę w białej sukience na cudzym weselu i kiedyś może 'to tylko kolor" może być dla jakiejś PM "aż!".
Już nie komentując o tym co widziałam ostatnio: suknia biała, koronkowa, długa i pani 40+.
Same długie suknie, ale w odpowiednim kolorze są eleganckie, jeśli odnosilibyśmy się do przekroju iluś tam lat wstecz to były one przyjmowane z uznaniem, a krótkie zaistniały ze wzgląd na koszty i praktyczność, iż można z nich jeszcze później z korzystać - więcej możliwości niż z długą. _________________ Taka zwykła wariatka,czyli zło konieczne.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ruda_wiewiórka moderator

Dołączył: 01 Gru 2011 Posty: 12149 Skąd: Ze Stumilowego lasu :)
|
Wysłany: Sro 4 Gru 2013, 15:58 Temat postu: |
|
|
Szczerze - przed własnym ślubem i weselem trochę się tego obawiałam.
Ale teraz już PO, wiem, ze niepotrzebnie. Było kilka osób które były w białych strojach i szczerze -nie zwracałam na nie uwagi, tzn na ich strój. Dla mnie to byli goście weselni, którzy przyszli dzielić ze mną najszczęśliwszy dzień w życiu. Jakbym miała być zła na swoją siostrę/kuzynkę/koleżankę, ze założyła biała sukienkę to chyba byłoby ze mną coś nie tak
W tym dniu i tak będziesz najważniejsza, najpiękniejsza i to Ty będziesz grała główne skrzypce. A zaręczam Ci, ze w dniu ślubu nie będzie Cię to interesowało Będzie mnóstwo innych rzeczy na których będziesz skupiała swoją uwagę - chociażby świeżo poślubiony Mąż  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
serena maniak

|
Wysłany: Sro 4 Gru 2013, 16:14 Temat postu: |
|
|
Na zdjęciach do końca życia będzie widać - to żarcikiem oczywiście;)
a poważnie, są ludzie którzy złośliwie powiedzą Ci w twarz "będę w białej, aby wyglądać lepiej" albo "moja suknia biała kosztowała mnie xxxxx i jest prosto z włoskiej kolekcji" noż... już powstrzymam się od wulgaryzmów, ale tego typu chamstwo jest spotykane dość często, więc... tak, ewidentne chodzi mi o brak kultury. _________________ Taka zwykła wariatka,czyli zło konieczne.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
pluszak guru

|
Wysłany: Sob 7 Gru 2013, 18:39 Temat postu: |
|
|
Ja mam ciotke która na każde wesele przychodzi w białej długiej sukni, na moim tez w takiej była, olałam to, chociaż działało mi to na nerwy w pierwszych pięciu sekundach. Na poprawiny też się tak stroi, dla kogoś przejezdnego/obcego niejednokrotnie wygląda jak panna młoda _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marti1987 gaduła

|
Wysłany: Pią 12 Wrz 2014, 21:11 Temat postu: |
|
|
Ogólnie każdy może przyjść na moje wesele jak mu się podoba Wiadomo, że wolałabym żeby raczej dziewczyny nie ubrały się na biało, ale z drugiej strony co to tak naprawdę ma za znaczenie.. Ja jestem PM na moim ślubie i wiem, że uwaga najbliższych będzie skupiona na mnie... Innych nie zapraszam  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
rusnacci bywalec

|
Wysłany: Czw 10 Wrz 2015, 10:19 Temat postu: |
|
|
Powiem tak, nie mam zamiaru mówić komuś jak ma się ubrać. Przyjście w białej sukience (totalnie białej, bez żadnych innego koloru wstawek itp.) jest brakiem klasy i tyle (nie mówię o dzieciach czy starszych osobach), także to świadczy tylko o tej osobie. I choćby na moim weselu ktoś taki się zjawił to się nie przejmę bo i tak ja będę lepiej wyglądać i takie nastawienie powinna mieć każda młodych pań :* |
|
Powrót do góry |
|
 |
efkalinka maniak

|
Wysłany: Czw 10 Wrz 2015, 10:32 Temat postu: |
|
|
rusnacci napisał: | Powiem tak, nie mam zamiaru mówić komuś jak ma się ubrać. Przyjście w białej sukience (totalnie białej, bez żadnych innego koloru wstawek itp.) jest brakiem klasy i tyle (nie mówię o dzieciach czy starszych osobach), także to świadczy tylko o tej osobie. I choćby na moim weselu ktoś taki się zjawił to się nie przejmę bo i tak ja będę lepiej wyglądać i takie nastawienie powinna mieć każda młodych pań :* |
Dokładnie tak, zgadzam się w 100%. Ostatnio byłam na ślubie, na którym dziewczyna miała ubraną zwiewną sukienkę do kolan, taką troszkę rzymską, oczywiście śnieżnobiałą i co gorsza ze srebrnym paskiem w pasie i kryształowymi dodatkami. To był dopiero brak klasy... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
serena maniak

|
Wysłany: Czw 10 Wrz 2015, 19:14 Temat postu: |
|
|
u mnie na weselu zjawiły się fanki białych sukienek od młodych towarzyszek (które w oba dni zaszczyciły mnie w bieli) po ciotki po40... chciała założyć białą... Brak jakiejkolwiek kultury osobistej. _________________ Taka zwykła wariatka,czyli zło konieczne.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|