|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tynka2506 maniak

|
Wysłany: Pią 12 Wrz 2014, 19:19 Temat postu: |
|
|
Ja się cały czas łamie tym bardziej , że nazwisko mojego przyszłego męża nie za bardzo mi sie podoba... a po za tym jakoś trudno mi będzie tak zupełnie się rozstać z czymś co miałam tyle lat;) jestem sentymentalna chyba będę miała dwuczłonowe. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
aga88 gaduła

|
Wysłany: Pią 12 Wrz 2014, 20:34 Temat postu: |
|
|
Ja przejdę z 9 na 5 liter co mnie cieszy ponieważ mama długie imię i nazwisko. Nigdy nie chciałam dwuczłonowego bo podpisywanie później schodziłoby mi minutę
A tak poważnie to jakoś oczywiste dla mnie było to że po ślubie tradycyjnie przyjmę nazwisko męża.
A tak zapytam bo nigdy się tym nie interesowałam jak tata ma 1 nazwisko a mama 2 to jak z dzieckiem?? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mel bywalec

|
Wysłany: Pią 12 Wrz 2014, 22:07 Temat postu: |
|
|
Wtedy trzeba ustalić w USC przy wypełnianiu dokumentów, jakie nazwisko przejmą dzieci.
Ja chcę nazwisko TŻta.  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
pearl.jamka guru

|
Wysłany: Wto 16 Wrz 2014, 8:31 Temat postu: |
|
|
Z perspektywy mężatki (no, niezbyt długi staż to fakt) mogę powiedzieć, że to jednak fajnie mieć takie nazwisko jak mąż choć wciąż zdarza mi się przedstawić starym nazwiskiem.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
tynka2506 maniak

|
Wysłany: Wto 16 Wrz 2014, 19:57 Temat postu: |
|
|
ja już zdecydowałam się na dwuczłonowe, mój Ł powiedział , że chciałby ,żebym właśnie takie miała _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
domcia192 guru

|
Wysłany: Wto 16 Wrz 2014, 20:00 Temat postu: |
|
|
Ja jestem tego samego zdania co Pearl. A niedawno miałam sytuację, że byłam z rodzicami kupić pralkę na raty i miałam podać swoje dane i zaczęłam się zastanawiać nad nazwiskiem. Pan co nas obsługiwał śmiał się w głos. Ale zapomniałam jakie nazwisko miałam powiedzieć  _________________ Jesteśmy parą od 22.04.2007r. ;** <3
Zaręczeni od 14 grudnia 2012r. ;*
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mani_ani guru

|
Wysłany: Wto 16 Wrz 2014, 23:01 Temat postu: |
|
|
Ja będę nosić dwuczłonowe - póki co uważam, że to najlepsza decyzja, jaką mogłam podjąć Jakiś czas po naszym ślubie odbędzie się za nas Msza Św. i podali nas z jednym nazwiskiem - więc raz nazywać się będę tak, a raz tak Także uważam, że dwuczłonowe nazwisko w przypadku, gdy kobiecie bardzo trudno jest zaakceptować wizję posiadania nazwiska męża, jest bardzo komfortową sytuacją  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
pearl.jamka guru

|
Wysłany: Pią 19 Wrz 2014, 7:52 Temat postu: |
|
|
Dobrze, że tej kobiecie nie jest trudno zaakceptować fakt posiadania męża..... |
|
Powrót do góry |
|
 |
tynka2506 maniak

|
Wysłany: Pią 19 Wrz 2014, 18:41 Temat postu: |
|
|
pearl.jamka napisał: | Dobrze, że tej kobiecie nie jest trudno zaakceptować fakt posiadania męża..... |
Wiesz jak to mówią to wszystkiego jest się człowiek w stanie przyzwyczaić  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
geoAsia uzależniony

|
Wysłany: Wto 30 Wrz 2014, 10:13 Temat postu: |
|
|
tynka2506 napisał: | Ja się cały czas łamie tym bardziej , że nazwisko mojego przyszłego męża nie za bardzo mi sie podoba... a po za tym jakoś trudno mi będzie tak zupełnie się rozstać z czymś co miałam tyle lat;) jestem sentymentalna chyba będę miała dwuczłonowe. |
Nosiło się coś dwadzieścia kilka lat i trzeba się z tym rozstać.. to łatwe nie jest. Odczuwam dokładnie to samo;) _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|