Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Zaproszenie bez osoby towarzyszącej
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Dekoracje
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
karlajn
gaduła
gaduła

PostWysłany: Sro 27 Lut 2013, 22:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marga napisał:
Ja właśnie swoim bliskim znajomym singlom zasugerowałam, żeby na siłę nikogo nie zapraszali, może dlatego przyszli bez pary i bawili się we własnym gronie uśmiech.
A cała młodzież też przyszła samotna i bawili się w gronie kuzynów.
Poczuli się jednak wyjątkowo dorośle, bo zaprosiliśmy ich z osobą towarzyszącą.
Jeśli masz taki bezpośredni kontakt z tymi ludźmi, zawsze lepiej jest zaprosić ich oficjalnie z parą, a potem nadmienić, że bez pary też będą się dobrze bawić. Kto wie, może kogoś zeswatasz?
Zaproszenie singla z osobą towarzyszącą to bardziej kwestia formy, bo nie możemy zakładać, że do dnia ślubu już na pewno nie poznają kogoś bliskiego sercu, a wiadomo, jak wtedy bolesne są rozstania, nawet na te kilka godzin imprezy uśmiech.
Nie byłoby mi miło jako gościowi, gdyby ktoś dokonał za mnie takiego wyboru, po prostu.

uśmiech
masz rację, to jest kwestia formy i pewnie tak własnie zrobię jak mówisz, zaproszenie +1, natomiast szczera rozmowa o 'nieszukanie na siłę' przy wręczaniu się pewnie odbędzie. tak myślałam już wcześniej, własnie w kontekście tego zapoznania kogoś w międzyczasie, o którym już pisałam, że nie chcę nikomu uniemożliwiać przyjścia i tanów z nową osobą uśmiech
moderator
moderator

PostWysłany: Sro 27 Lut 2013, 22:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

karlajn napisał:
Serio byście nie poszły?

Do bliskiej osoby, na ślub i owszem, to właściwie on jest najważniejszy i tam osoba towarzysząca nie jest potrzebna, ale na całonocną zabawę, wiedząc, że będę tam sama, bez partnera do tańca, dymka, przyniesienia szampana na wejściu, pogawędki- serio serio. Inna para kaloszy, że w życiu nie poprosiłabym o towarzystwo na takim weselu osoby zupełnie przypadkowej, tylko dlatego, żeby tam ze mną była.
To jest problematyczne, ale też jako gość nie chciałabym usłyszeć, że nie jestem zaproszona z osobą towarzyszącą ze względu na fundusze. Wolałabym usłyszeć coś innego, niż właśnie to, bo potem zastanawiałabym się po co mi taka informacja...

To jest, tak jak pisze Marga: kwestia formy i grzeczności.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
lauraire
guru
guru

PostWysłany: Sro 27 Lut 2013, 22:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marga napisał:
Ja właśnie swoim bliskim znajomym singlom zasugerowałam, żeby na siłę nikogo nie zapraszali, może dlatego przyszli bez pary i bawili się we własnym gronie uśmiech.

Ja tak samo, mam trzy na tyle bliskie koleżanki singielki, z którymi po prostu szczerze pogadałam, powiedziałam im, że oczywiście zapraszam je z osobami towarzyszącymi jeśli do tego czasu tak owe znajdą, a jeśli nie to niech na siłę nie szukają, tym bardziej, że będzie kilku samotnych panów: mój kuzyn czy koledzy mojego I., także zamieniło się to trochę w takie swaty język A może akurat jakaś nowa para z Naszego wesela wyjdzie uśmiech Byłoby miło Very Happy
Powrót do góry
karlajn
gaduła
gaduła

PostWysłany: Czw 28 Lut 2013, 8:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lauraire napisał:
jeśli do tego czasu tak owe znajdą, a jeśli nie to niech na siłę nie szukają, tym bardziej, że będzie kilku samotnych panów

oo wlasnie !
kandydat
kandydat

PostWysłany: Czw 21 Mar 2013, 10:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czasem zazdroszcze tym wszystkim co robią normalne tradycyjne wesele, bo u mnie będzie obiad w restauracji dla najbliższej todziny i jak kuzyn dostał zaproszenie imienne bez os towarzyszącej to oczywiście burzył się, że on nie przyjdzie. I jak tu się nie przejmować..
Powrót do góry
nheledore
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 21 Mar 2013, 11:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

p_aaulinka napisał:
czasem zazdroszcze tym wszystkim co robią normalne tradycyjne wesele, bo u mnie będzie obiad w restauracji dla najbliższej todziny i jak kuzyn dostał zaproszenie imienne bez os towarzyszącej to oczywiście burzył się, że on nie przyjdzie. I jak tu się nie przejmować..

My raz byliśmy na przyjęciu w restauracji, też dla najbliższej rodziny i wszyscy przyszli z własnymi połówkami... (Inna rzecz, że kuzyni to raczej nie jest 'najbliższa' rodzina Wink )
Ten kuzyn ma dziewczynę, albo narzeczoną? Bo jeśli tak, to można go zrozumieć myślę...
Powrót do góry
p_aaulinka
kandydat
kandydat

PostWysłany: Czw 21 Mar 2013, 12:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ma dziewczynę, od nie dawna, którą widziałam raz na oczy z okazji świąt, zaprosiliśmy go tylko dlatego, że bardzo na nas naciskał mój wujek, który chciał mi uświadomić, że on jest jedynakiem i poza mną i moim bratem nie ma nikogo.. wiec już dla świętego spokoju zaprosiliśmy go..z rodziną mojego M nie było probelmu wszystcy to zrozumieli, że chcemy mieć małe przyjęcię o ile może to tak nazwać, bo w rzeczywistości jest to tylko obiad.
kometa
kandydat
kandydat

PostWysłany: Czw 21 Mar 2013, 23:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak to wychodzi, gdy ulega się naciskom uśmiech Moja siostra też robiła małe wesele. Rozwiązanie? Znajomi jej faceta - pięcioosobowa grupa pod wezwaniem, została zaproszona bez osób towarzyszących, w zupełności wystarczyło im własne towarzystwo. Inne osoby w stanie singletowym z osobami towarzyszącymi, ale bez nacisku. Grunt, żeby w odpowiednim momencie uprzedzić ile tak naprawdę będzie osób, a potem wszystkich odpowiednio poukładać przy stołach. I wyszło super uśmiech
Powrót do góry
Marti1987
gaduła
gaduła

PostWysłany: Sob 13 Wrz 2014, 19:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja w każdym zaproszeniu napiszę, że z osobą towarzyszącą a wybór zostawie zaproszonym...
bywalec
bywalec

PostWysłany: Sob 13 Wrz 2014, 22:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Masakra... ja sobie nie wyobrażam żebym mogła kogoś samego zaprosić... wszystkich zapraszaliśmy z osobą towarzyszącą choć wiedziałam , że pare osób będzie samych.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Dekoracje Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Następny
Strona 11 z 13

Skocz do: