Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

POMOCY - koszta orkiestry
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kudlaty00
początkujący
początkujący

PostWysłany: Wto 17 Lip 2012, 11:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to ciekawi mnie co jeszcze powiecie na taki argument moich rodziców :

bo u nas nie wszyscy tańczą ....

ja tylko powtarzam że byłem od początku za opcja na pół bo tak jest sprawiedliwie i tak się robi liczenie zespołu jako konsumpcji .... no cóż niech mnie ktoś przekona że to jest ok - jeszcze kilka wypowiedzi i temat podeślę moim .. coż nie wierze jednak że to cokolwiek zmienia - w chwili obecnej jestem ten zły co "naraził własnych rodziców na straty" - cyt. dosłowny :/
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Vampi
gaduła
gaduła

PostWysłany: Wto 17 Lip 2012, 11:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

magda87 napisał:
U nas katering, alkohol i napoje płacone będą każdy za swoich gości.
A zespół, kamera, sala, fotograf na pół.

U mnie tak samo. Rodzice płacą za gości, a my po pół za resztę rzeczy

Powrót do góry
lamorela
guru
guru

PostWysłany: Wto 17 Lip 2012, 11:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie każdy płaci za swoich gości, a cała reszta na pół.

http://kosmetyczka-lamoreli.blogspot.com
Powrót do góry
marta_ges
moderator
moderator

PostWysłany: Wto 17 Lip 2012, 12:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas wszystko za co płacili rodzice dzieliliśmy na pół( było chyba więcej gości od str.Ł., dokładnie nie pamiętam, musiałabym sprawdzić). A to za po my płaciliśmy było z naszej kasy, bez podziału, bo już wtedy była wspólna. Straszne, że Twoi rodzice mają takie podejście, przecież rodzice Twojej przyszłej żony to nie partnerzy w jednorazowym biznesie, ale prawie rodzina. Rolling Eyes

Powrót do góry
ewelajn
moderator
moderator

PostWysłany: Wto 17 Lip 2012, 12:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pozostaje Ci tylko współczuć i nie narażać narzeczonej na takie " teksty"

Powrót do góry
Justyna***
maniak
maniak

PostWysłany: Wto 17 Lip 2012, 12:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kudlaty00 napisał:

ja tylko powtarzam że byłem od początku za opcja na pół bo tak jest sprawiedliwie i tak się robi liczenie zespołu jako konsumpcji .... no cóż niech mnie ktoś przekona że to jest ok - jeszcze kilka wypowiedzi i temat podeślę moim .. coż nie wierze jednak że to cokolwiek zmienia - w chwili obecnej jestem ten zły co "naraził własnych rodziców na straty" - cyt. dosłowny :/

Gdyby to byli moi rodzice powiedziałabym im, żeby się przestali wygłupiać. To strasznie egoistyczne.
U nas tylko jednych rodziców było stać na wsparcie naszego wesela. Drudzy nie mogli i nie usłyszeli słowa wymówki a wszyscy goście byli tak samo ważni.
Słuchaj, a czy Twoich rodziców stać na taki wydatek czy nie bardzo? I analogicznie - jak to jest z kasą u drugich rodziców. Bo może tu jest problem?
Powrót do góry
Kudlaty00
początkujący
początkujący

PostWysłany: Wto 17 Lip 2012, 12:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Justyna*** napisał:
Kudlaty00 napisał:

Gdyby to byli moi rodzice powiedziałabym im, żeby się przestali wygłupiać. To strasznie egoistyczne.
U nas tylko jednych rodziców było stać na wsparcie naszego wesela. Drudzy nie mogli i nie usłyszeli słowa wymówki a wszyscy goście byli tak samo ważni.
Słuchaj, a czy Twoich rodziców stać na taki wydatek czy nie bardzo? I analogicznie - jak to jest z kasą u drugich rodziców. Bo może tu jest problem?

I tu Cię zdziwię - moi to nauczyciele sami mieszkają mają tylko studia mojego brata do opłacenia - więc sorry ale nie maja większych problemów
rodzice młodej - tam się nie przelewało jest ich 4 plus teraz 3 bo są rodzina zastępczą i zarobki ich na pewno są niższe niż u moich
Powrót do góry
Marga
guru
guru

PostWysłany: Wto 17 Lip 2012, 13:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moi rodzice dali nam więcej, bo mieli i chcieli. Teściowie dali nieco mniej,ich gości była zaledwie garstka. Ostatnio pytali moich rodziców, czy wszystko w porządku z finansami, czy nie za mało dali. Oczywiście rodzice zapewnili, że wzystko gra. Nie wyobrażam sobie takiej procentowej buchalterii, wg mnie tak się nie postępuje w rodzinie, szczególnie jeśli chce się wywrzeć dobre wrażenie na drugiej stronie. Według mnie to jest małostkowe. Może trzeba podliczyć gości tańczących z obu rodzin i według tego czynnika dzielić wydatek na orkiestrę? To już zakrawa na paranoję... Współczuję tego niepotrzebnego stresu.

Powrót do góry
ewelinka89
moderator
moderator

PostWysłany: Wto 17 Lip 2012, 15:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rozumiem, że skoro rodzice finansują wesele, to wypada jakoś podzielić.. Ale jak można dzielić to co do grosza, do tego jeszcze zakładając kto tańczy.. Zaraz wyliczą kto mniej zje, kto mniej potańczy, a kto więcej wypije? Jedyna rada: podziękować rodzicom. Jak mają robić łaskę i awantury o niewyliczone co do grosza pieniądze, to chyba lepiej zapłacić za wesele samemu, choćby kosztem skromniejszego świętowania.

My nic nie liczyliśmy. Ile byli w stanie i chcieli pomóc, to nam dali.
guru
guru

PostWysłany: Wto 17 Lip 2012, 16:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kudlaty00 napisał:

Ehh.. to zapytaj ich czy wszyscy mają uszy i słuchają ?

U Nas za każdy płaci za swoich gości, moich wychodzi 30, a od Młodego ok.50
za alkohol też liczą to jakoś na gościa, a cała reszta, fotograf, DJ, kamerzyści itd itd po połowie, z tym, że mój I. jeszcze sam płaci za obrączki i kwiaty, a ja chcę mu sprezentować smoking (chociaż w połowie) uśmiech
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

Skocz do: