Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

dokumentowanie gotówki
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
annn
maniak
maniak

PostWysłany: Czw 2 Lut 2012, 12:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak nawet drukujesz takie potwierdzenie sama, to na dole strony zawsze drukuje się informacja:
"Dokument jest wydrukiem komputerowym i nie wymaga dodatkowych podpisów oraz stempla bankowego.
Podstawa prawna: art. 7 Ustawy Prawo Bankowe (Dz.U. nr 72 z 2002 roku, poz. 665 z późniejszymi zmianami)."

przynajmniej ja tak mam- to powinno być wystarczające, w razie problemów masz daty kiedy i z jakiego tytułu środki wpłynęły na konto. wszystko później można potwierdzić.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
(=KaLinka=)
maniak
maniak

PostWysłany: Czw 2 Lut 2012, 12:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a no tak oczko czytanie ze zrozumieniem się kłania język
guru
guru

PostWysłany: Czw 2 Lut 2012, 14:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jasne, że nie wymaga, ja sama nigdy bym nie potrzebowała żadnych pieczątek... No ale tu dziewczyna chce mieć superpewność, więc jej doradziłam, żeby dla spokoju ducha wzięła jeszcze pieczątkę i podpis od pracownika banku uśmiech.

Powrót do góry
adzik6655
początkujący
początkujący

PostWysłany: Czw 2 Lut 2012, 14:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

odpowiadając po kolei uśmiech
1. Nie znam się na tych całych dokumentach bankowych, poświadczeniach i nie mam pojęcia w jakim stopniu i dla kogo ile są one ważne, dlatego proszę o pomoc.
2. Tak po ślubie planujemy mieć wspólne konto/lokatę (jeśli tyle uzbieramy uśmiech ), wspólny ROR.
3. Pieniądze obecnie w większości znajdują się na koncie/lokacie (te z RORu jeśli starczy, to pewnie pójdą na weselicho, Very Happy) a wydruk w pdfie to ja chyba mogę sobie zrobić jedynie z RORa (najwyżej skoczę do banku i tam poproszę o jakiś papierek ze stanem konta i jakimiś pieczątkami) uśmiech\

Dzięki za wszystkie rady
Powrót do góry
annn
maniak
maniak

PostWysłany: Czw 2 Lut 2012, 17:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pewnie jeśli chce mieć podpis i pieczątkę, nie zaszkodzi, a najlepiej przejdź się do banku tam Pani z pewnością rozwieje wszystkie twoje wątpliwości i doradzi co i jak. najprostszy i najpewniejszy sposób uśmiech

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: