Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

dylemat osób postronnych ..przestrzec przed gafą czy nie?
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pinesska
guru
guru

PostWysłany: Pią 1 Kwi 2011, 12:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tylko co jak ona chciała aby wszysko było jej widać? Może wtedy się faktycznie urazić, myślę że co do stroju kobiet nie powinno się dawać dyskretnych znaków, co innego metki, ceny z tym się zgodzę, sama chciałabym jakby mi ktoś powiedział.
Ale o sukience jakbym usłyszała szułabym się przez reszte wesele skrępowana że coś mi wystaje, a myślę że nie o to tu chodzi.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Alicjamedia
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pią 1 Kwi 2011, 13:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

(=KaLinka=) napisał:
Alicjamedia - normalnie => przepraszam, że to mówię być może nikt jeszcze nie zwrócił na to uwagi albo nikt nie chce Pani tego powiedzieć ale za mocno się pani nachyla i wszytsko pani z tyłu widać. A że jest to curka jakiegoś dyplomaty to mnie G.. obchodzi oczko

Wszystko wygląda inaczej siedząc w szlafroku przed kompem, a inaczej w warunkach bojowych, My dostrzegamy drobiazgi ponieważ to wymusza nasza praca. Jesteśmy pewnym zakłóceniem, nikt tam nas nie zaprosił z dobrego serca, tylko po to, żeby zrealizować materiał. Założenie jest takie, żeby "praktycznie nas tam nie było", nie możemy rzucać się w oczy i robić wokół siebie zamieszania.
Czasem dziewczyna wstając od toaletki pyta "i co ładnie ?".
Widzimy "totalny paździerz" na głowie i odpowiadamy ..jest super, wyglądasz jak księżniczka.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Marga
guru
guru

PostWysłany: Nie 3 Kwi 2011, 21:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Generalnie myślę, że jakkolwiek dobrze chce osoba postronna, dla uczestników wesela takie uwagi mogą wydawać się drażniące - każdy jest wtedy odrobinę napięty i poddenerwowany. Myślę, Alicjo, że lepiej, jak sobie dasz z tym spokój - w końcu nie wchodzi to w zakres Twoich obowiązków. Ja prawdopodobnie byłabym Ci wdzięczna za takie uwagi, ale wydaje mi się, że dystans do siebie to w Polsce towar deficytowy:). Choć o słynnej metce na garniturze chyba jednak wypada dyskretnie wspomnieć Panu Młodemu.

Powrót do góry
Sandra88
guru
guru

PostWysłany: Nie 3 Kwi 2011, 21:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no ja też bym była wdzięczna jak ktoś by mi dyskretnie zwrócił uwagę na to że np wystaje mi metka od sukienki czy ma przyklejoną cenę na bucie ale ludzie sią różni
Powrót do góry
mimi
guru
guru

PostWysłany: Nie 3 Kwi 2011, 21:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja myślę, że zależy, o czym chce się powiedzieć. Trzeba pamiętać, że ludzie mają różny gust i przekonania. Nikt nie lubi być krytykowany.
Wystająca cena lub naklejka na butach jest czymś o czym warto powiedzieć PM, bo wynika z niedopatrzenia i nie dotyczy bezpośrednio jej osoby. Większość byłaby wdzięczna za takie uwagi.
Jednak myślę, że nie wypada krytykować fryzury, stroju, bo może być to źle odebrane. Jeżeli chodzi o widoczny szew na rajstopach w butach z odsłoniętymi palcami- jednym to przeszkadza, a inni nie zwrócą na to uwagi. W końcu ważne by podobało się właścicielce. Poza tym PM nagle nie zmieni wizerunku, nie kupi nowych butów, bo jest na to już za późno, a tylko popsuje jej się humor i będzie o tym ciągle myśleć.
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pon 4 Kwi 2011, 6:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się z mimi. Ja też chciałabym, żeby ktoś mi zwrócił uwagę jeśli gdzieś coś mi wystaje. Ale nie wiem czy w dniu ślubu chciałabym usłyszeć, że np włosy jakoś dziwnie wyglądają oczko Chyba bym w jakąś paranoję wpadła oczko Moja koleżanka tak miała, ale na szczęście już po ślubie. Wrzuciła zdjęcia na fb i na jednym z nich widać tylko głowę. I ktoś dodał komentarz na zasadzie "Mam nadzieję, że to zdjęcie z próbnego czesania, bo słabo wygląda" oczko
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: