Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Jak zapraszać?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Madziex
bywalec
bywalec

PostWysłany: Nie 2 Maj 2010, 20:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas samo jakoś tak wyszło, że póki co to rodzinie narzeczonego kilku osobom wręczaliśmy osobiście, ale bardzo mało oficjalnie, daliśmy zaproszenie i już, chwila! Niektórym ze str narzeczonego zaproszenia przekazała moja przyszła teściowa, a niektóre rozniósł mój narzeczony sam(bo ja nie mieszkam gdzie on).

Jeśli chodzi o moich gości to narazie tylko bratu i bratowej dałam zaproszenie podczas spaceru:) dwie przyjaciółki dostały, jedna tak na szybko w akademiku (mieszkamy razem) a drugą złapałam na uczelni bo ona i jej narzeczony nigdy nie mają czasu i szczerze mówiąc nie chciało mi się czekać miesiąc na datę wizyty, którą mi wyznaczą, żebym i przywiozła zaproszenie.
Może nie wyszło to zbyt patetycznie zawsze, ale kurcze u narzeczonego w rodzinie tak jest, że sobie przekazują zaproszenia w ogóle przez rodziców czy kogoś tam. Myślę, że u mnie w rodzinie będzie bardziej oficjalnie uśmiech Ale generalnie. Zresztą po to jest zaprosznie, żeby sobie ludzie poczytali gdzie i co i jak :d
bywalec
bywalec

PostWysłany: Pią 21 Maj 2010, 13:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My wręczamy osobiście zaproszenia wszystkim,którzy mieszkają w poblizu,a za granice wysyłamy poczta.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
nimfa
moderator
moderator

PostWysłany: Pon 14 Cze 2010, 18:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przeważnie wizty wyglądają podobnie:
1. telefoniczna zapowiedz odwiedzin (cel dawno znanu)
2. wejście i pytanie "czego się napijemy" - 2 razy się zdażyło, że nam nic do picia nie zaprponowano.
3. pogaduszki na różne tematy kręcoące się głównie wokół wesela
4. powstanie, wyciągniecie zaproszenie, odklepanie mowy (przezemnie: chcielibyśmy serdecznie zaprosić na nasz slub i wesele, który odbędzie sie..........)
5. dalsza część pogduszek,
6. wyjście

wszystko od 0,5 do 2 godzin lol

na szczęście już prawie wszytsko rozdane!

Powrót do góry
BarmanWDB
kandydat
kandydat

PostWysłany: Wto 15 Cze 2010, 15:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A może stworzyć film video i zachęcić swoich gości do przyjścia na wesele?!
Link do filmu mógłby być w zaproszeniu albo wysłany oddzielnie na pare mięsięcy przed ślubem.

Co Wy na to?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
kasi_a
bywalec
bywalec

PostWysłany: Pon 21 Cze 2010, 17:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas najpierw herbatka i po krótkiej rozmowie wręczyliśmy zaproszenie - powiedzieliśmy gdzie i kiedy będzie nasz ślub - a potem jeszcze chwilkę porozmawialiśmy i tyle uśmiech
średnio około 40 minut na jedną wizytę, minimum 30 minut - już część zaproszeń rozdaliśmy i powoli dochodzimy do wprawy, wszyscy i tak wiedzą o co chodzi i od progu witają nas słowami "Młoda Para idzie" uśmiech

Powrót do góry
Juleeeczka
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pon 21 Cze 2010, 17:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ha ha fajnie uśmiech juz sie nie moge doczekac buja w obłokach u nas jeszcze jest parę gości nieuświadomionych, zastanawiam sie jaką będą mieli minę Rolling Eyes
kandydat
kandydat

PostWysłany: Wto 22 Cze 2010, 10:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

powiem Wam kochani że jak my rozdawaliśmy swoje zaproszenia to w ogóle gości nie interesowała nasza mowa tylko to żeby jak najszybciej zobaczyć zaproszenie i nas uściskać uśmiech było bardzo miło i rodzinnie.. wszędzie musieliśmy wejść na chwilę chociaż obraliśmy taktykę, nie dzwonimy - wpadamy, dajemy, chwilka rozmowy i dalej. Niestety nie dało się, za każdym razem raczyli nas obiadem, wódeczką i drinkami uśmiech średnio posiedzenia trwały nawet 3h. było naprawdę miło i już widzę nasze wesele oczko po rozdaniu zaproszeń już wiadomo że (jak to mówimy) będzie najlepsza bania naszego życia oczko
co do technicznych spraw, to zaproszenia rozdawaliśmy tak 2 miesiące wcześniej, bo potwierdzenie było do miesiąca przed imprezą. Małą część wysłaliśmy pocztą po uprzednim telefonie, a resztę osobiście uśmiech

Powrót do góry
deina
guru
guru

PostWysłany: Wto 22 Cze 2010, 10:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w życiu nie opiłam się takiej ilości herbaty, jak przy wręczaniu zaproszeń;)
And you who seek to know Me, know that the seeking and yearning will avail you not, unless you know the mystery: for if that which you seek, you find not within yourself, you will never find it without.
Powrót do góry
Juleeeczka
gaduła
gaduła

PostWysłany: Wto 22 Cze 2010, 13:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

o tak, ja osobiscie jeszcze n mialam okazji ale wsrod mojej rodziny i znajomych ktorzy maja to juz za sobą krązą wrecz legendy o hektolitrach wypitej herbatki Very Happy
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Wto 22 Cze 2010, 19:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

haha żeby chociaz w każdej rodzinie byl inny smak herbaty ;D oczko

my ruszamy w przyszlym tygodniu...

JAK to jest z tym zapraszaniem? jak idziecie razem to : w waszej rodzinie zapraszacie wy, a w Jego rodzinie On zaprasza swoich?? (mam na mysli klepie regułke) co?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

Skocz do: