|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Madziex bywalec

|
Wysłany: Nie 2 Maj 2010, 20:20 Temat postu: |
|
|
U nas samo jakoś tak wyszło, że póki co to rodzinie narzeczonego kilku osobom wręczaliśmy osobiście, ale bardzo mało oficjalnie, daliśmy zaproszenie i już, chwila! Niektórym ze str narzeczonego zaproszenia przekazała moja przyszła teściowa, a niektóre rozniósł mój narzeczony sam(bo ja nie mieszkam gdzie on).
Jeśli chodzi o moich gości to narazie tylko bratu i bratowej dałam zaproszenie podczas spaceru:) dwie przyjaciółki dostały, jedna tak na szybko w akademiku (mieszkamy razem) a drugą złapałam na uczelni bo ona i jej narzeczony nigdy nie mają czasu i szczerze mówiąc nie chciało mi się czekać miesiąc na datę wizyty, którą mi wyznaczą, żebym i przywiozła zaproszenie.
Może nie wyszło to zbyt patetycznie zawsze, ale kurcze u narzeczonego w rodzinie tak jest, że sobie przekazują zaproszenia w ogóle przez rodziców czy kogoś tam. Myślę, że u mnie w rodzinie będzie bardziej oficjalnie Ale generalnie. Zresztą po to jest zaprosznie, żeby sobie ludzie poczytali gdzie i co i jak :d _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolcia25 bywalec

|
Wysłany: Pią 21 Maj 2010, 13:40 Temat postu: |
|
|
My wręczamy osobiście zaproszenia wszystkim,którzy mieszkają w poblizu,a za granice wysyłamy poczta. |
|
Powrót do góry |
|
 |
nimfa moderator

|
Wysłany: Pon 14 Cze 2010, 18:57 Temat postu: |
|
|
przeważnie wizty wyglądają podobnie:
1. telefoniczna zapowiedz odwiedzin (cel dawno znanu)
2. wejście i pytanie "czego się napijemy" - 2 razy się zdażyło, że nam nic do picia nie zaprponowano.
3. pogaduszki na różne tematy kręcoące się głównie wokół wesela
4. powstanie, wyciągniecie zaproszenie, odklepanie mowy (przezemnie: chcielibyśmy serdecznie zaprosić na nasz slub i wesele, który odbędzie sie..........)
5. dalsza część pogduszek,
6. wyjście
wszystko od 0,5 do 2 godzin
na szczęście już prawie wszytsko rozdane! _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
BarmanWDB kandydat

|
Wysłany: Wto 15 Cze 2010, 15:24 Temat postu: |
|
|
A może stworzyć film video i zachęcić swoich gości do przyjścia na wesele?!
Link do filmu mógłby być w zaproszeniu albo wysłany oddzielnie na pare mięsięcy przed ślubem.
Co Wy na to? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasi_a bywalec

|
Wysłany: Pon 21 Cze 2010, 17:18 Temat postu: |
|
|
U nas najpierw herbatka i po krótkiej rozmowie wręczyliśmy zaproszenie - powiedzieliśmy gdzie i kiedy będzie nasz ślub - a potem jeszcze chwilkę porozmawialiśmy i tyle
średnio około 40 minut na jedną wizytę, minimum 30 minut - już część zaproszeń rozdaliśmy i powoli dochodzimy do wprawy, wszyscy i tak wiedzą o co chodzi i od progu witają nas słowami "Młoda Para idzie"  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Juleeeczka gaduła

|
Wysłany: Pon 21 Cze 2010, 17:53 Temat postu: |
|
|
ha ha fajnie juz sie nie moge doczekac u nas jeszcze jest parę gości nieuświadomionych, zastanawiam sie jaką będą mieli minę  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
brunette6 kandydat

|
Wysłany: Wto 22 Cze 2010, 10:24 Temat postu: |
|
|
powiem Wam kochani że jak my rozdawaliśmy swoje zaproszenia to w ogóle gości nie interesowała nasza mowa tylko to żeby jak najszybciej zobaczyć zaproszenie i nas uściskać było bardzo miło i rodzinnie.. wszędzie musieliśmy wejść na chwilę chociaż obraliśmy taktykę, nie dzwonimy - wpadamy, dajemy, chwilka rozmowy i dalej. Niestety nie dało się, za każdym razem raczyli nas obiadem, wódeczką i drinkami średnio posiedzenia trwały nawet 3h. było naprawdę miło i już widzę nasze wesele po rozdaniu zaproszeń już wiadomo że (jak to mówimy) będzie najlepsza bania naszego życia
co do technicznych spraw, to zaproszenia rozdawaliśmy tak 2 miesiące wcześniej, bo potwierdzenie było do miesiąca przed imprezą. Małą część wysłaliśmy pocztą po uprzednim telefonie, a resztę osobiście  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
deina guru

|
Wysłany: Wto 22 Cze 2010, 10:45 Temat postu: |
|
|
w życiu nie opiłam się takiej ilości herbaty, jak przy wręczaniu zaproszeń;) _________________ And you who seek to know Me, know that the seeking and yearning will avail you not, unless you know the mystery: for if that which you seek, you find not within yourself, you will never find it without. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Juleeeczka gaduła

|
Wysłany: Wto 22 Cze 2010, 13:07 Temat postu: |
|
|
o tak, ja osobiscie jeszcze n mialam okazji ale wsrod mojej rodziny i znajomych ktorzy maja to juz za sobą krązą wrecz legendy o hektolitrach wypitej herbatki  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
mapia uzależniony

|
Wysłany: Wto 22 Cze 2010, 19:14 Temat postu: |
|
|
haha żeby chociaz w każdej rodzinie byl inny smak herbaty ;D
my ruszamy w przyszlym tygodniu...
JAK to jest z tym zapraszaniem? jak idziecie razem to : w waszej rodzinie zapraszacie wy, a w Jego rodzinie On zaprasza swoich?? (mam na mysli klepie regułke)  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|