Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lady.gaga początkujący

|
Wysłany: Sro 27 Sty 2010, 18:43 Temat postu: |
|
|
Ja zdecydowałam że moja siostra będzie czytała Homilię
chciałabym żeby wszystko było tak jak sobie zaplanuję, ale czy się uda to nie wiadomo  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agad początkujący

|
Wysłany: Czw 25 Lut 2010, 21:03 Temat postu: Kazanie |
|
|
Ja byłam kiedyś na ślubie gdzie para młoda poprosiła o dłuższe kazanie bo im się miejsce wesela zmieniło (kościoła nie mogli już zmienić) i mieli za dużo czasu - wesele miało być nad morzem ale organizator im się w ostatniej chwili wycofał - bad luck - proboszcz przeciągnął kazanie niesamowicie ale było świetne - myślę że bez problemu można zasugerować co się chce usłyszeć ... przynajmniej jakiś wątek |
|
Powrót do góry |
|
 |
KiSe guru

|
Wysłany: Czw 25 Lut 2010, 23:37 Temat postu: |
|
|
a mojej koleżanki znajoma dała 300 zł za msze i nie miała kazania bo ksiądz stwierdził , że ta za mała kwota i tyle  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
metka moderator

|
Wysłany: Czw 25 Lut 2010, 23:42 Temat postu: |
|
|
KiSe napisał: | a mojej koleżanki znajoma dała 300 zł za msze i nie miała kazania bo ksiądz stwierdził , że ta za mała kwota i tyle  |
tiaa... instytucja kościelna niczym mnie nie zadziwi zwyczajna bezczelność i tyle. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ruda87 guru

|
Wysłany: Pią 26 Lut 2010, 0:15 Temat postu: |
|
|
KiSe napisał: | a mojej koleżanki znajoma dała 300 zł za msze i nie miała kazania bo ksiądz stwierdził , że ta za mała kwota i tyle  |
może to i lepiej szybciej zaczęła się zabawa Wkońcu to i tak juz po najważniejszym punkcie, czyli przysiędze więc ....  |
|
Powrót do góry |
|
 |
adeline bywalec

|
Wysłany: Pon 29 Mar 2010, 18:58 Temat postu: |
|
|
a co On łaske robi, że udziela Młodym ślubu? ;/ Od tego kurde frak to on jest. Powinien się cieszyć, przecież tyle ciągle narzekają, że młodzi tylko po cywilnym są lub wogóle na kocią łape. Ajj. Jak dla mnie to księdza z powołaniem znaleźć graniczy z cudem... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Liziii guru

|
Wysłany: Pon 29 Mar 2010, 19:48 Temat postu: |
|
|
adeline napisał: | a co On łaske robi, że udziela Młodym ślubu? ;/ |
Wiesz, jedni płacą "co łaska" - moze inni udzielają slubów "co łaska"?
potworna jestem ale nie moglam sobie odmowic tego komentarza _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
adeline bywalec

|
Wysłany: Pon 29 Mar 2010, 19:52 Temat postu: |
|
|
chodziło mi o inną łaske... zresztą z tą ich łaską jest jak jest i każda z Was to wie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
adam10067 początkujący

|
Wysłany: Pon 7 Cze 2010, 16:55 Temat postu: |
|
|
Tak na marginesie, to księża mają cennik z Kurii. Ale jak to się mawia, księża sobie życie sobie.
Czasem jednak zdarzają się z powołania. _________________ Ślub i wesele to piękny moment w życiu człowieka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
bus12ku początkujący

|
Wysłany: Czw 2 Wrz 2010, 10:42 Temat postu: |
|
|
No niestety tak jest. My planujemy ślub w parafii sąsiedniej, innej niż moja i poszliśmy do księdza proboszcza po zgodę i licencję. To wogóle nie chciał z nami rozmawiać.powiedział nam, że jak tacy mądrzy jesteśmy to mamy udać się po zgodę do Watykanu.Z kolei innej parze dał zgodę ale kazał zapłacić jak za normalny ślub. więc wydatek podwójny. Na szczęście proboszcz mojego przyszlego męża nie robil nam problemów i zgodzil się na wystawienie licencji itd _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|