|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
beata223 kandydat

|
Wysłany: Pią 7 Lis 2014, 19:12 Temat postu: |
|
|
Siemaneczko, Witam Cię serdecznie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mel_Si gaduła

|
Wysłany: Pią 7 Lis 2014, 22:11 Temat postu: |
|
|
Ja się zastanawiam, czy śluby w tygodniu są dobrym pomysłem... chyba nie wszystkim gościom będzie to odpowiadać. Ja bym nigdy nie wzięła takiego dnia pod uwagę, nawet jeśli miałoby być połowę taniej... Zresztą u mnie to byłby jakiś ewenement... Przyjęło się u nas, że ślub wypada "robić" tylko w sobotę  _________________ Dum spiro, spero...
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
geoAsia uzależniony

|
Wysłany: Sob 8 Lis 2014, 20:06 Temat postu: |
|
|
Byłam w tym roku na ślubie dwudniowym (czwartek, piątek). Mi jako, że studentka i wakacje było to na rękę, bo nie było problemu z fryzjerem itp. Jednak mojej koleżance (pannie młodej) odmówiło ponad 40 osób, bo praca itp. Także no chyba zależy. Jednak jest duża szansa, że spora część nie dostanie wolnego w pracy.
Jednak z drugiej strony mamy takie czasy, że w sobotę ludzie też pracują, więc nigdy nie wiadomo  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marti1987 gaduła

|
Wysłany: Nie 9 Lis 2014, 12:59 Temat postu: |
|
|
Ja mam wesele w piątek i wychodzę z założenia, że kto będzie chciał przyjechać to przyjedzie. Po to mówi się o weselu wcześniej żeby każdy sobie wolne zaplanował. U mnie już wszyscy wiedzą a zaproszenia dostaną w lutym/marcu. Zresztą w dzisiejszych czasach mnóstwo ludzi pracuje w weekendy. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mel_Si gaduła

|
Wysłany: Nie 9 Lis 2014, 14:52 Temat postu: |
|
|
Weekend to jednak czas odpoczynku, zabawy. Na sto osób kilka może się trafić takich, które pracują w weekend. Jednak w tygodniu to już zupełnie inna sprawa. Tu każdy pracuje. I nie każdy może sobie wziąć wolne, nawet jeśli wie o ślubie pół roku wcześniej. Poza tym, dla mnie sobota i niedziela to są bardziej uroczyste dni niż pozostałe. Niedziela jest jednak dniem świętym; sobota jako dzień poprzedzający niedzielę bardziej wg mnie nadaje się na ślub. No, ale jak kto woli... Ja wiem, że planując swój ślub w weekend, przyjdzie minimum 90% zaproszonych gości. W dniu roboczym, nie wiem czy przyszłoby w ogóle 50%... wątpię. _________________ Dum spiro, spero...
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
geoAsia uzależniony

|
Wysłany: Pon 10 Lis 2014, 9:57 Temat postu: |
|
|
Teraz jest wiele ślubów w tygodniu. Najważniejsze to samemu mieć wtedy wolne, a jak inni nie będą mieć wolnego to ich strata :p
edit: tynka długo Cie nie widziałam na forum;) _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|