Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Ubieranie się do ślubu przez Parę Młodą w tym samym mieszkaniu
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lioness
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pon 19 Sie 2013, 18:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

karlajn napisał:
Tez mamy ten problem, mieszkamy w jednym miescie, a wesele w moim rodzinnym - tam ja sie oczywiscie bede szykowala w domu rodzinnym, a On nie wiem. Na poczatku myslalam, ze tez tam, mamy sporo miejsca, kazdy by mial swój pokój. Ale przyszla tesciowa to w ogóle nie chce o tym slyszec, Pan Mlody ma po Panne Mloda przyjechac skads (najpierw chciala, zeby w dzien slubu rano jechal od siebie, czyli 300km...), myslimy o przerzuceniu go do moich dziadków albo kogos znajomego. Skomplikowane te zwyczaje!

My mieliśmy taką samą sytuację. Młody i cała jego najbliższa rodzina, w tym rodzice i świadek ubierali się po prostu w hotelu przy sali weselnej. Dla nich to było nawet wygodniej, bo po weselu tam spali, więc wszystkie rzeczy i bagaże mieli pod ręką.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Moncia
początkujący
początkujący

PostWysłany: Pon 19 Sie 2013, 21:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasztanowa napisał:
To nie planujecie blogoslawienstwa?

Planujemy uśmiech Będzie dzień wcześniej na "uroczystym" obiedzie uśmiech I w sumie to dobrze, wiem, że sama strasznie bym się wzruszyła i poryczała tuż przed ślubem na błogosławieństwu... a tak to będzie kameralnie, chwila wśród najbliższych, bez kamer uśmiech
kandydat
kandydat

PostWysłany: Wto 20 Sie 2013, 7:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja swojego wywalę do jego rodziców i po kłopocie uśmiech
guru
guru

PostWysłany: Wto 20 Sie 2013, 9:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja cały czas się zastanawiam co zrobić ze swoim, ale chyba też Go gdzies oddeleguję język
bywalec
bywalec

PostWysłany: Wto 20 Sie 2013, 9:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wstępnie mamy zamówiony samochód pod dom, więc chyba razem zejdziemy i tyle. Chociaż trochę mi szkoda, że od rana już mnie będzie widział, a nie taki efekt wow w pełnej oprawie język
guru
guru

PostWysłany: Wto 20 Sie 2013, 11:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

popieram. Ja mam ten sam problem. Mieszkamy razem a ślub będziemy brać 60km od miejsca zamieszkania w miejscowości gdzie wychowywał się mój wybranek:) i dlatego będziemy się ubierać w jednym domu przy czym będę się starała unikać go z rana jak tylko będzie to możliwe:) a że ślub bierzemy o godzinie 12 to niewiele będzie czasu na "uciekanie"oczko

Powrót do góry
Oriane
bywalec
bywalec

PostWysłany: Czw 26 Wrz 2013, 22:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Już po ślubie, a jak było? Spaliśmy razem jak zawsze w jednym łóżku, żeby się wyspać już nic nie kombinowaliśmy. Ja się malowałam i czesałam poza domem, a potem to już byliśmy razem w domu i razem się ubieraliśmy. Jakoś ślub na tym nie ucierpiał, a już nie chciało nam się na siłę go wyganiać z domu bo byliśmy oboje bardzo zmęczeni.

Teraz jak na to patrze to straszna pierdoła, przejmować się tym aspektem tradycji oczko
początkujący
początkujący

PostWysłany: Pon 30 Gru 2013, 22:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja nie widzę niczego złego w ubieraniu się w jednym mieszkaniu. Dajcie spokój z tymi zabobonami.
kasia_90
guru
guru

PostWysłany: Wto 31 Gru 2013, 7:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja nie mówię o zabobonach tylko że fajniej by było jakby narzeczony przyjechał po pannę młodą..A jak ktoś chce wierzyć w zabobony to nikt mu tego nie zabroni i też nie widzę w tym nic złego

Powrót do góry
pearl.jamka
guru
guru

PostWysłany: Wto 31 Gru 2013, 8:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dla mnie to kompletnie bez znaczenia. I tak ze sobą mieszkamy, więc nie widzę powodu do robienia dodatkowego cyrku uśmiech
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 2 z 4

Skocz do: