Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Ślub w Warszawie lub w pobliżu Warszawy
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
WiktoriaW
kandydat
kandydat

PostWysłany: Czw 1 Wrz 2011, 15:47    Temat postu: Ślub w Warszawie lub w pobliżu Warszawy Odpowiedz z cytatem

Kochane,
rozpoczęłam poszukiwanie miejsca na nasz ślub, które chcemy aby odbył się w Warszawie lub gdzieś niedaleko w przyszłe wakacje.

Szukam i szukam różnych miejsc, ale dużo reklam (ewidentnych) i podzielonych opinii. I czuję się tym już przytłoczona.. Dlatego uznałam że Wasze doświadczenia z autopsji z pewnością mi pomogą. Ja również podzielę się tym co udało mi się znaleźć.

Chodzi o elegancką salę na 120-140 osób. Rozważamy dwie opcje:
1. elegancką restaurację/hotel w Warszawie (myśleliśmy np. o Moonsferze, ale tam jest trochę za mało miejsca) lub
2. przytulne mniejsce pod Warszawą (może jakiś pałacyk..), jak np. Villa Juliana.
Nie jesteśmy zainteresowani żadnymi domami weselnymi czy zajazdami w stylu wiejskim.

Jeśli macie jakieś doświadczenia (i pozytywne i negatywne), to proszę się podzielcie uśmiech Może zbierzemy trochę aktualnych informacji dot. miejsc w Warszawie i okolicach..? Co w tych miejscach jest na plus a co na minus?

Dzięki za wszystkie informacje! uśmiech
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Insomiaa
kandydat
kandydat

PostWysłany: Czw 1 Wrz 2011, 19:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jaki macie budżet
Powrót do góry
Ariene
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Czw 1 Wrz 2011, 22:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Brałaś pod uwagę Venecia Palace? Od strony gościa/ fotografa mogę z całym przekonaniem polecić, tylko wybierając pokój poproście o taki z klimą, jeżeli mają do dyspozycji, bo z tym dali plamę... Poza tym wystój, jedzenie, obsługa, okolica na plener na wielki plus.
WiktoriaW
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pią 2 Wrz 2011, 9:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Insomia, w miejscu, które nam się wstępnie spodobało zaproponowano nam ok. 50.000 za salę z jedzeniem i noclegiem dla 120 gości (http://www.windsor.hotelekorona.pl) - cena podstawowa bez alkoholu, muzyki itd.

I to jest pewnie kwota na którą jesteśmy się w stanie zdecydować. Gdyby miejsce było w samej Warszawie a nie pod, czyli cena nie musiała by obejmować noclegu dla większości gości.

Jak sądzisz, to dużo, mało?
Powrót do góry
WiktoriaW
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pią 2 Wrz 2011, 9:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ariene napisał:
Brałaś pod uwagę Venecia Palace? Od strony gościa/ fotografa mogę z całym przekonaniem polecić, tylko wybierając pokój poproście o taki z klimą, jeżeli mają do dyspozycji, bo z tym dali plamę... Poza tym wystój, jedzenie, obsługa, okolica na plener na wielki plus.

Ariene, o Venecia Palace słyszałam raczej średnio pochlebne opinie - że pierwsze wrażenie ok, ale później za bardzo rzuca się w oczy szutczny przepych i tandetne szczegóły (słyszałam nawet o gipsowym faraonie oczko ).

Po zdjęciach w internecie stwierdziłam, że wolę miejsce z jakimś skromniejszym wystrojem - nie takim "ciężkim".

Dobrze więc, że poznałam Twoją pozytywną opinię uśmiech Może nie warto tak szybko skreślać tego miejsca. W takim razie muszę tam po prostu sama pojechać i obejrzeć..
Powrót do góry
Pralinka
guru
guru

PostWysłany: Pią 2 Wrz 2011, 10:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Może Pałac Prymasowski?

Powrót do góry
asik
guru
guru

PostWysłany: Pią 2 Wrz 2011, 10:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

WiktoriaW napisał:
Insomia, w miejscu, które nam się wstępnie spodobało zaproponowano nam ok. 50.000 za salę z jedzeniem i noclegiem dla 120 gości (http://www.windsor.hotelekorona.pl) - cena podstawowa bez alkoholu, muzyki itd.

I to jest pewnie kwota na którą jesteśmy się w stanie zdecydować. Gdyby miejsce było w samej Warszawie a nie pod, czyli cena nie musiała by obejmować noclegu dla większości gości.

Jak sądzisz, to dużo, mało?

Zależy od budżetu jaki możesz na wesele przeznaczyć. Doliczając wszystkie wydatki wyjdzie was jakieś 1,5-2 razy tyle. Dla mnie to stanowczo za dużo Wink ale jeśli możecie tyle przeznaczyć to czemu nie - Windsor ma świetne opinie.

W Venecia Palace moja rodzinka była w zeszłym roku i twierdzą, że o ile sale są piękne, to z zewnątrz strasznym kiczem zajeżdża - te feniksy czy co tam z cyckami i wielkimi głowami na wejściu...

A hotel Lord? Polonia Palace Hotel?

Ostatnio zmieniony przez asik dnia Pią 2 Wrz 2011, 10:19, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Pralinka
guru
guru

PostWysłany: Pią 2 Wrz 2011, 10:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

o właśnie Asik, może "pójść" w hotele? Sheraton?

Powrót do góry
Insomiaa
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pią 2 Wrz 2011, 10:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mnie gdyby było stać to bym robił w restauracji blue kaktus koło łazienek... Generalnie bardzo kolorowo w tej restauracji i jedzenie mają super (jedna z moich ulubionych kuchni texmex). Ale to zależy od tego jaki chcecie stworzyć klimat. My nie musimy szpanować marmurami i gipsowymi faraonami i dla nas BC było by super. Niestety pozostaje kwestia pieniędzy... Ale z tego co widzę to Was stać... Czy też rodziców na to stać. Whatever
Powrót do góry
WiktoriaW
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pią 2 Wrz 2011, 11:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W blue cactus robią też wesela? Ciekawy pomysł uśmiech

Marmury i faraony zdecydowanie nie są mi do niczego potrzebne!! Very Happy

Chcę po prostu coś eleganckiego (jak np. wspomniana preze mnie Villa Juliana czy Moonsfera) i sprawdzonego (miejsce, które ma doświadczenie w organizowaniu tego typu imprez i dobre opinie).

Przyznaję, że (jak pewnie każdy) wolałabym żeby wesele kosztowało mniej, ale jak dotąd byłam niemiło zaskoczona dużo tańszymi opcjami smutny

Niestety rodzice prawie nam nie pomogą (niestety nie wszyscy nadal żyją), pójdą na to na pewno wszystkie oszczędności i może trochę trzeba będzie pożyczyć.. No ale cóż - pewnie wiele osób ma dylematy związane z finansami przy wyborze miejsca a z drugiej strony każdy chciałby żeby było wyjątkowo..
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

Skocz do: