Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Czy kupujecie Skarbce jako pamiątki Ślubu? |
tak |
|
5% |
[ 1 ] |
nie |
|
94% |
[ 16 ] |
|
Wszystkich Głosów : 17 |
|
Autor |
Wiadomość |
Kathleen maniak

|
Wysłany: Pią 3 Gru 2010, 17:51 Temat postu: Pamiątka ślubu - SKARBIEC |
|
|
Dziewczyny, mam pytanie. Chcieliśmy kupić sobie z narzeczonym Skarbce - pamiątki ślubu. Tak jak było na Komunii. Tylko mamy problem. Jedyna oferta jaką znaleźliśmy, to oferta Księgarni Św. Jacka. Znacie może jakieś inne? |
|
Powrót do góry |
|
 |
nimfa moderator

|
Wysłany: Pią 3 Gru 2010, 18:24 Temat postu: |
|
|
szczerze to najpierw musiałam sprawdzić co to jest...a toż to książeczka do nabożeństwa (modlitewnik) niestety nie wiem gdzie można jeszcze coś takiego kupić _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kathleen maniak

|
Wysłany: Pią 3 Gru 2010, 18:28 Temat postu: |
|
|
No może źle to napisałam. Nie chcę robić antyreklamy, ale nie podoba mi się to, że w tych modlitewnikach ze Św. Jacka różnicą miedzy tym do ślubu a tym do Komunii jest tylko okładka  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lady_S. guru

|
Wysłany: Pią 3 Gru 2010, 22:05 Temat postu: |
|
|
Może znajdź inną księgarnię? Bo tak szczerze mówiąc u mnie w księgarni św.Jacka nawet książeczki do komunii mi się nie podobają. Natomiast w całkiem innej księgarni wybór był większy. Trzeba się porozglądać,ale szczerze mówiąc ja o czymś takim nie pomyślałam i chyba bym nie kupiła ich. |
|
Powrót do góry |
|
 |
niunia32 maniak

|
Wysłany: Sob 4 Gru 2010, 7:10 Temat postu: |
|
|
a w kościele nie można kupić?
choć tam to chyba raczej te ze św. Jacka. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kathleen maniak

|
Wysłany: Sob 4 Gru 2010, 13:37 Temat postu: |
|
|
Lady_S. napisał: | Może znajdź inną księgarnię? Bo tak szczerze mówiąc u mnie w księgarni św.Jacka nawet książeczki do komunii mi się nie podobają. Natomiast w całkiem innej księgarni wybór był większy. Trzeba się porozglądać,ale szczerze mówiąc ja o czymś takim nie pomyślałam i chyba bym nie kupiła ich. |
U nas są w dwie księgarnie i jedna jest Jacka, a druga nie, ale w niej też są książeczki tylko z Jacka. Są niby jeszcze jakieś malutkie ale tam prawie nic nie ma. To takie małe modlitewniki. Zapytamy Proboszcza naszego, ale też mi się wydaje, że nic innego nie będzie, bo co widzę, to sam Jacek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
_cZaRnA_ uzależniony

|
Wysłany: Sob 4 Gru 2010, 18:48 Temat postu: |
|
|
My na pewno kupimy Skarbce, bo u nas jest taka tradycja i tak to się przyjęło jako coś normalnego. Myślalam, że tak w sumie jest wszędzie kiedy się bierze ślub kościelny. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kaja uzależniony

|
Wysłany: Sob 4 Gru 2010, 19:04 Temat postu: |
|
|
Prawdę mówiąc pierwszy raz o tym słyszę. Modlitwa z książeczki zupełnie mnie nie przekonuje. A słowa "skarbiec" w tym znaczeniu nie znałam. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
_cZaRnA_ uzależniony

|
Wysłany: Sob 4 Gru 2010, 19:10 Temat postu: |
|
|
Fakt faktem, że później się z nich wiele nie korzysta ale mają być.  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
nimfa moderator

|
Wysłany: Sob 4 Gru 2010, 19:23 Temat postu: |
|
|
czarna a skąd jesteś? _________________
 |