Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

zaproszenia dla rodziców
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
aisza
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pią 25 Cze 2010, 15:53    Temat postu: zaproszenia dla rodziców Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich,
niewiem czy była już taka rozmowa na forum, ale mam pytanie do Was chodzi o zaproszenia dla rodziców.
Z uwagi, że organizujemy sami swoje wesele i osobno już mieszkamy myśleliśmy że miło będzie jak zaprosimy oficjalnie naszych rodziców na ślub, i jak już zaproszenia są gotowe mamy je wręczać to okazuje się że moje przyszła teściowa jest niezadowolona. Niby wprost tego nie powiedziała, ale chce żeby jej to dać oddzielnie nie przy wszystkich (teraz będzie okazja ponieważ rodzina się spotyka w komplecie i chcieliśmy wszystkim wręczyć) bo "tak głupio" itp.
Moi rodzice nie robili żadnych problemów, byli bardzo zadowoleni:)
...jakie są Wasze opinie na ten temat??

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Juleeeczka
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pią 25 Cze 2010, 16:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie zabardzo rozumiem o co chodzi Twojej teściowej pytajnik Ja nie widze specjelnie problemu.Skoro zapraszacie tego dnia najbliższa rodzine to mysle ze tesciowa nie powinna czuc sie gorsza ze dostanie zaproszenie w tym samym dniu.
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pią 25 Cze 2010, 16:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy to chodzi o stare przekonanie, że to rodzice organizują wesele swoim dzieciom, więc nie zaprasza się "organizatorów"?..

Powrót do góry
aisza
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pią 25 Cze 2010, 16:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

też się zaczynam zastanawiać...albo chodzi o to że nie została pierwsza zaproszona przed innymi gośćmi albo chce żeby wszyscy myśleli, że też jest organizatorem...już sama niewiem.
chyba nie rozumiem przyszłej teściowej Confused
Ale chyba samo zaproszenie rodziców nie jest jakimś faux pas?

Powrót do góry
Juleeeczka
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pią 25 Cze 2010, 17:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to ona w koncu nie chce byc wcale zaproszona czy poprostu nie tego dnia co inni z jakas lepsza oprawa czy cos pytajnik Twoj narzeczony nie mogł by jej zapytac o co tak naprawde chodzi pytajnik
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pią 25 Cze 2010, 17:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

aisza napisał:
też się zaczynam zastanawiać...albo chodzi o to że nie została pierwsza zaproszona przed innymi gośćmi albo chce żeby wszyscy myśleli, że też jest organizatorem...już sama niewiem.
chyba nie rozumiem przyszłej teściowej Confused
Ale chyba samo zaproszenie rodziców nie jest jakimś faux pas?

Trudno mi powiedzieć, o co chodzi Twojej teściowej, ale wiem, że nasi Rodzice by bardzo chcieli, żeby byli również podpisani na zaproszeniach. Więc napiszemy, że zapraszają Narzeczeni z Rodzicami. Dlaczego miałoby być im przykro? My też sami organizujemy wesele, ale wiem, że gdyby mogli, to by nam pomogli. Tak to nas przynajmniej wspierają psychicznie. Nie pieniądze są najważniejsze uśmiech
Ale wiem, że odbiegłam od tematu. Myślę, że zapraszanie Rodziców nie jest żadnym nietaktem.
A Juleczka dobrze mówi, żeby Twój Narzeczony z Mamą pogadał i zapytał o co chodzi.

Powrót do góry
Juleeeczka
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pią 25 Cze 2010, 17:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dla mnie to nawet ładne.Zarówno moje rodzeństwo jak i mojego P zapraszali rodzicow mimo że wiekszosc wesela organizowana byla z pomocą rodzicielskich funduszy.I ja nie wyobrazam sobie zeby u nas było inaczej.Nawet myslelismy z P zeby na zaproszeniach przed imionami i nazwiskami napisać "Kochani Rodzice...i tu imiona" Mysle ze to bardzo ładne i oczywiste.Wiec jak pisalam niech Twoj narzeczony porozmawia szczerze ze swoja mama, moze chodzi o cos innego czego mama by pragneła a o czym wy nie pomysleliscie.Rozmowa nic nie kosztuje a dobrze zeby i im sprawic radosc waszym dniem.Oczywiscie w granicach rozsadku Wink
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pią 25 Cze 2010, 17:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

narazie to musi ochłonąć Wink
mama mojego M. zadzwoniła do mnie z tym, bo wie że ja jej nie odmówie i na wszystko się przeważnie zgadzam, jak tylko mu powiedziałam że jego mama dzwoniła i jutro z rana byśmy musieli zanieść jej zaproszenie (po południu już jest impreza rodzinna) to się tak wkurzył chciał już dzwonić do mamy, ale go powstrzymałam bo wszystko się by obróciło przeciwko mnie oczywiście. Stwierdził że jej wogóle nie da;)
Jutro tak na spokojnie poprosze go żeby z nią pogadał o co jej chodzi...
zapytałam o to na forum bo nie spodziewałam się że taka będzie reakcja z jej strony myślałam że popełniłam jakąś gafę ....
no cóż pierwsze konflikty za nami lol
zaproszenie dostanie "nie przy wszystkich"

Powrót do góry
Juleeeczka
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pią 25 Cze 2010, 17:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a widzisz to chodzilo jej pewnie bardziej o to zeby byc juz zaproszona kiedy goscie przyjda, zeby czuc sie wyrózniona, pierwsza, anie potraktowana na równi z innymi.No troche nie codzienne podejscie, ale rodzice( a szczegolnie tesciowe Wink ) maja to do siebie ze czasem wyobrazaja sobie różne rzeczy inaczej niż my, szczegolnie nasz własny slub (wiem cos o tym Wink ).Takze radze sie wam nie przejmowac a jesli to nie jest dla was duzy klopot pójśc tesciowej na reke.Jeden powod do nie zadowolenia mniej oczko
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pią 25 Cze 2010, 17:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I tak zrobimy, wcześniej nie mieliśmy kiedy wręczyć zaproszeń i tak wszystko zostało na ostatnią chwilę..
Dziękuję za wsparcie uśmiech

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: