|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aisza kandydat

|
Wysłany: Pią 25 Cze 2010, 15:53 Temat postu: zaproszenia dla rodziców |
|
|
Witam wszystkich,
niewiem czy była już taka rozmowa na forum, ale mam pytanie do Was chodzi o zaproszenia dla rodziców.
Z uwagi, że organizujemy sami swoje wesele i osobno już mieszkamy myśleliśmy że miło będzie jak zaprosimy oficjalnie naszych rodziców na ślub, i jak już zaproszenia są gotowe mamy je wręczać to okazuje się że moje przyszła teściowa jest niezadowolona. Niby wprost tego nie powiedziała, ale chce żeby jej to dać oddzielnie nie przy wszystkich (teraz będzie okazja ponieważ rodzina się spotyka w komplecie i chcieliśmy wszystkim wręczyć) bo "tak głupio" itp.
Moi rodzice nie robili żadnych problemów, byli bardzo zadowoleni:)
...jakie są Wasze opinie na ten temat?? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Juleeeczka gaduła

|
Wysłany: Pią 25 Cze 2010, 16:30 Temat postu: |
|
|
nie zabardzo rozumiem o co chodzi Twojej teściowej Ja nie widze specjelnie problemu.Skoro zapraszacie tego dnia najbliższa rodzine to mysle ze tesciowa nie powinna czuc sie gorsza ze dostanie zaproszenie w tym samym dniu. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kaja uzależniony

|
Wysłany: Pią 25 Cze 2010, 16:35 Temat postu: |
|
|
Czy to chodzi o stare przekonanie, że to rodzice organizują wesele swoim dzieciom, więc nie zaprasza się "organizatorów"?.. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
aisza kandydat

|
Wysłany: Pią 25 Cze 2010, 16:51 Temat postu: |
|
|
też się zaczynam zastanawiać...albo chodzi o to że nie została pierwsza zaproszona przed innymi gośćmi albo chce żeby wszyscy myśleli, że też jest organizatorem...już sama niewiem.
chyba nie rozumiem przyszłej teściowej
Ale chyba samo zaproszenie rodziców nie jest jakimś faux pas? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Juleeeczka gaduła

|
Wysłany: Pią 25 Cze 2010, 17:00 Temat postu: |
|
|
to ona w koncu nie chce byc wcale zaproszona czy poprostu nie tego dnia co inni z jakas lepsza oprawa czy cos Twoj narzeczony nie mogł by jej zapytac o co tak naprawde chodzi  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kaja uzależniony

|
Wysłany: Pią 25 Cze 2010, 17:07 Temat postu: |
|
|
aisza napisał: | też się zaczynam zastanawiać...albo chodzi o to że nie została pierwsza zaproszona przed innymi gośćmi albo chce żeby wszyscy myśleli, że też jest organizatorem...już sama niewiem.
chyba nie rozumiem przyszłej teściowej
Ale chyba samo zaproszenie rodziców nie jest jakimś faux pas? |
Trudno mi powiedzieć, o co chodzi Twojej teściowej, ale wiem, że nasi Rodzice by bardzo chcieli, żeby byli również podpisani na zaproszeniach. Więc napiszemy, że zapraszają Narzeczeni z Rodzicami. Dlaczego miałoby być im przykro? My też sami organizujemy wesele, ale wiem, że gdyby mogli, to by nam pomogli. Tak to nas przynajmniej wspierają psychicznie. Nie pieniądze są najważniejsze
Ale wiem, że odbiegłam od tematu. Myślę, że zapraszanie Rodziców nie jest żadnym nietaktem.
A Juleczka dobrze mówi, żeby Twój Narzeczony z Mamą pogadał i zapytał o co chodzi. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Juleeeczka gaduła

|
Wysłany: Pią 25 Cze 2010, 17:20 Temat postu: |
|
|
dla mnie to nawet ładne.Zarówno moje rodzeństwo jak i mojego P zapraszali rodzicow mimo że wiekszosc wesela organizowana byla z pomocą rodzicielskich funduszy.I ja nie wyobrazam sobie zeby u nas było inaczej.Nawet myslelismy z P zeby na zaproszeniach przed imionami i nazwiskami napisać "Kochani Rodzice...i tu imiona" Mysle ze to bardzo ładne i oczywiste.Wiec jak pisalam niech Twoj narzeczony porozmawia szczerze ze swoja mama, moze chodzi o cos innego czego mama by pragneła a o czym wy nie pomysleliscie.Rozmowa nic nie kosztuje a dobrze zeby i im sprawic radosc waszym dniem.Oczywiscie w granicach rozsadku  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
aisza kandydat

|
Wysłany: Pią 25 Cze 2010, 17:27 Temat postu: |
|
|
narazie to musi ochłonąć
mama mojego M. zadzwoniła do mnie z tym, bo wie że ja jej nie odmówie i na wszystko się przeważnie zgadzam, jak tylko mu powiedziałam że jego mama dzwoniła i jutro z rana byśmy musieli zanieść jej zaproszenie (po południu już jest impreza rodzinna) to się tak wkurzył chciał już dzwonić do mamy, ale go powstrzymałam bo wszystko się by obróciło przeciwko mnie oczywiście. Stwierdził że jej wogóle nie da;)
Jutro tak na spokojnie poprosze go żeby z nią pogadał o co jej chodzi...
zapytałam o to na forum bo nie spodziewałam się że taka będzie reakcja z jej strony myślałam że popełniłam jakąś gafę ....
no cóż pierwsze konflikty za nami
zaproszenie dostanie "nie przy wszystkich" _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Juleeeczka gaduła

|
Wysłany: Pią 25 Cze 2010, 17:38 Temat postu: |
|
|
a widzisz to chodzilo jej pewnie bardziej o to zeby byc juz zaproszona kiedy goscie przyjda, zeby czuc sie wyrózniona, pierwsza, anie potraktowana na równi z innymi.No troche nie codzienne podejscie, ale rodzice( a szczegolnie tesciowe ) maja to do siebie ze czasem wyobrazaja sobie różne rzeczy inaczej niż my, szczegolnie nasz własny slub (wiem cos o tym ).Takze radze sie wam nie przejmowac a jesli to nie jest dla was duzy klopot pójśc tesciowej na reke.Jeden powod do nie zadowolenia mniej  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
aisza kandydat

|
Wysłany: Pią 25 Cze 2010, 17:48 Temat postu: |
|
|
I tak zrobimy, wcześniej nie mieliśmy kiedy wręczyć zaproszeń i tak wszystko zostało na ostatnią chwilę..
Dziękuję za wsparcie  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|