Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Z jaką firmą warto jest podpiwać umowę o najem długoterminowy samochodu
Goto page 1, 2  Next

Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Pogaduchy
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Arlettena
gaduła
gaduła

PostPosted: Fri 14 Feb 2025, 9:43    Post subject: Z jaką firmą warto jest podpiwać umowę o najem długoterminowy samochodu Reply with quote

Jak w temacie. Nie chciałabym mieć problemów z oddaniem, ze stłuczeniami itp.
Dodam, że nie chciałabym kupować za gotówkę nowego samochodu z salonu, jednocześnie nie chcę kupować sobie niczego starego, tak abym nie miała potem problemów z naprawami i usterkami (aktualnie jeżdżę starszym samochodem i jak podliczyłam sobie to ile wydałam w zeszłym roku na naprawę to okazało się, że wydałam prawie połowę wartości auta).
Back to top
View user's profile Send private message
morwinka
bywalec
bywalec

PostPosted: Mon 17 Feb 2025, 10:02    Post subject: Reply with quote

A nad jakim autem się zastanawiasz?
Poproś na przykład o wycenę w takim Master1: https://www.master1.pl/ Na stronie znajdziesz spory wybór samochodów do najmu długoterminowego.
Ogółnie musisz zastanowić się nad tym, co będzie dla Ciebie najlepsze.
Back to top
Arlettena
gaduła
gaduła

PostPosted: Tue 18 Feb 2025, 10:52    Post subject: Reply with quote

Nie mam sprecyzowanych wymagań, szukam czegoś na pewno na 24 miesiące, interesuje mnie samochód nowy albo tak do 6 msc stary uśmiech Rata miesięczna tak do 3000 zł max (dodam, ze będziemy jeździli nim na spółkę z mężem)
Samochód w automacie, kombi/suv. Jakby były grzane fotele i kierownica to byłoby super (w obecnym samochodzie tego nie mam).
Back to top
berka
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Thu 20 Feb 2025, 10:00    Post subject: Reply with quote

A ja jeszcze się dopytam, bierzesz na firmę czy prywatnie?
Back to top
Arlettena
gaduła
gaduła

PostPosted: Fri 21 Feb 2025, 11:27    Post subject: Reply with quote

A własnie zapomniałam dodać. Te 3000 zł to brutto, bo biorę na firmę. Czy byłaby możliwość wzięcia takiego samochodu bez wkładu własnego?
Back to top
berka
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Tue 25 Feb 2025, 12:24    Post subject: Reply with quote

Przyznanie zgody finansowej zależy od indywidualnej zgody analityka. Trzeba złożyć wniosek, aby sprawdzić czy dostaniesz zgodę bez wpłaty na firmę - ogólnie dużo tutaj jednak zależy od tego jaki firma ma staż. Z tego co wiem to jesli firma ma staż większy niż 6 miesięcy to nie powinno być wiekszego problemu, przynajmniej tak jest w masterlease: https://masterlease.pl/
Back to top
wang
maniak
maniak

PostPosted: Thu 27 Feb 2025, 17:30    Post subject: Reply with quote

Warto też poznać trochę ciekawostek dotyczących naszych samochodów. Tutaj na przykład udało mi się znaleźć bardzo ciekawy artykuł o pasku rozrządu: https://glinski-hol.pl/pasek-rozrzadu-co-nalezy-o-nim-wiedziec/ . Sądzę, że jest to bardzo przydatna wiedza dla każdego kierowcy.
Back to top
morwinka
bywalec
bywalec

PostPosted: Fri 28 Feb 2025, 9:30    Post subject: Reply with quote

Zobaczy czy podoba Ci się chociażby taki Formentor 2.0 TSI 4x4 DSG uśmiech
Ale najlepiej będzie jak po prostu sama wejdziesz sobie na stronę firmy wynajmującej samochody w ramach wynajmu dlugoterminowego i poczytasz sobie jaki jest koszt najmu przy poszczegłnych samochodach.
Master1 ma poza tym swoje place na których stoją sanochody w wielu miejscach w Polsce, tak więc czasami warto jest wybrać się tam indywidualnie aby zobaczyć sobie samochody na żywo. Bo często też wiele modeli nie jest wrzucanych na stronę
Back to top
Arlettena
gaduła
gaduła

PostPosted: Mon 3 Mar 2025, 10:52    Post subject: Reply with quote

No a jeszcze jakieś rady? Na co zwracać uwagę przy najmie?
Back to top
morwinka
bywalec
bywalec

PostPosted: Mon 3 Mar 2025, 12:58    Post subject: Reply with quote

Zwracaj uwagę na wszelkie haczyki, takie jak dodatkowe opłaty przy zwrocie, ukryte koszty czy brak gwarancji na pojazd.
Upewnij się, że wynajmowane auto jest sprawne, ponieważ jesteś zobowiązana zwrócić auto sprawne. Szczególnie należy uważać na tzw. ewentualne wady ukryte. Ogólnie bardziej ostrożnym trzeba być przy wynajmowaniu auta używanego, ale z tego co czytam jeśli chcesz wynająć auto nowe to nie powinno być żadnych problemów z wadami ukrytymi.
No i najważniejsze jest zdecydowanie się na większą firmę. Ja bym nie bawiła się w mniejsze firmy, tylko od razu wynajęła w firmach typu wspomniany tutaj master1 Raczej powinnaś się tutaj spodziewać przejrzystej umowy
Back to top
Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Pogaduchy All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce