|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Czw 24 Kwi 2014, 19:46 Temat postu: Załatwienie CC - JAK ?? |
|
|
Sytuacja podbramkowa- jak załatwić bezwzględne wskazania do CC- nie mając niestety wśród lekarzy żadnych znajomości
Kasa nie będzie problemem - ale jak to zrobić skoro się nikogo nie zna i nikt na ten temat chyba nie chce rozmawiać....
Rozważałam zupełnie prywatną klinikę- ale sama już nie wiem,myśleliśmy że kredyt dostaniemy na budowę domu 150.000- niestety przyznano nam tylko 100.000..... i jakoś tak się smutno zrobiło- szukam możliwości półprywatnie- tzn. w klinice, ale częściowo z NFZ.....
Błagam o pomoc |
|
Powrót do góry |
|
 |
nheledore moderator

|
Wysłany: Czw 24 Kwi 2014, 19:50 Temat postu: |
|
|
Łubinowa w Katowicach.
Zobacz na ich stronach, zadzwoń i zapytaj.
To właśnie klinika. Ich duży minus to fakt, że nie mają sprzętu w razie komplikacji i dzieci są odwożone od nich na Ligotę.
Jeśli rzeczywiście masz bezwzględne wskazania do cc, to "załatwienie" nie powinno być problemem, jeśli to naciągane, to musisz się przejść do jakiegoś, który pracuje np. w szpitalu i się dogadać.
Ten Twój kręgosłup może być chyba dobrym pretekstem.
Czemu tak strasznie zależy Ci na cc? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Czw 24 Kwi 2014, 19:53 Temat postu: |
|
|
Ani moja uaktywniona astma, ani dyskopatia, ani krzywy kręgosłup obiektywnie NIE SĄ  wskazaniem !
Dlatego wariuję i panikuję.... nie wiem, co robić.... Absolutnie nie będę rodzic naturalnie... |
|
Powrót do góry |
|
 |
nheledore moderator

|
Wysłany: Czw 24 Kwi 2014, 20:00 Temat postu: |
|
|
No to szukaj kliniki.
Cesarka na życzenie to koszt do max 10 tysięcy.
Widać, że nie miałaś nigdy żadnej operacji w okolicach brzucha
Co Twój lekarz prowadzący na to? Mówiłaś mu, że boisz się naturalnego porodu? Że właśnie astma, kręgosłup etc.? |
|
Powrót do góry |
|
 |
atina guru

|
Wysłany: Czw 24 Kwi 2014, 20:10 Temat postu: |
|
|
Nie no, cesarka nie jest taka zła. Przeżyłam skurcze i cc, dla mnie ból po cc był pikusiem w porównaniu do skurczy Ale to tylko moje odczucia, dlatego przy następnym dziecku nie chcę w ogóle podchodzić do naturalnego porodu. Owszem, zazdrościłam dziewczyną, które śmigały po korytarzu po naturalnym porodzie, a ja musiałam dwa dni cierpieć, no ale cóż, da się przeżyć.  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Czw 24 Kwi 2014, 20:13 Temat postu: |
|
|
Bo nie mam tych 10.000..... nie dostaliśmy kredytu, łącznie z oszczędnościami nie wybudujemy za to, co nam przyznali- nawet stanu surowego zamkniętego, będziemy brać na lewo kredyt na moich rodziców etc- nie stać mnie na wybulenie 10.000.
W łapę mogę dać i dopłacić powiedzmy te 5000.... ale więcej- nie ma możliwości... |
|
Powrót do góry |
|
 |
nheledore moderator

|
Wysłany: Czw 24 Kwi 2014, 20:19 Temat postu: |
|
|
Jak miałam ciachany wyrostek, bolał mnie brzuch jak tysiąc diabłów pomimo tego mikroskopijnego rozcięcia, więc nie wyobrażam sobie mieć tak dużej rany. Chociaż nie gadam, bo jak mi przyjdzie spędzić całą ciążę na leżeniu, to pewnie nic innego, jak cięcie mi nie pozostanie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Carla guru

|
Wysłany: Czw 24 Kwi 2014, 20:19 Temat postu: |
|
|
Musisz popytać u siebie w okolicy, moja koleżanka dała łapówkę 500zł za wypisanie skierowania do cc. Ale to aż dziwne, że przy takich dolegliwościach nie masz normalnego wskazania, może spróbuj pogadać z innym lekarzem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Czw 24 Kwi 2014, 20:21 Temat postu: |
|
|
Niestety nie jest to bezwzględne wskazanie.... Jeszcze mnie matka dziś nastraszyła, że nic nie zdązę załątwić, że ona mi proponuje rodzic naturalnie w Siedlcach.... no cholera by to wzięła.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
atina guru

|
Wysłany: Czw 24 Kwi 2014, 20:22 Temat postu: |
|
|
nheledore napisał: | Jak miałam ciachany wyrostek, bolał mnie brzuch jak tysiąc diabłów pomimo tego mikroskopijnego rozcięcia, więc nie wyobrażam sobie mieć tak dużej rany. Chociaż nie gadam, bo jak mi przyjdzie spędzić całą ciążę na leżeniu, to pewnie nic innego, jak cięcie mi nie pozostanie  |
To poczekajmy do porodu Jak urodzisz sn to powiesz jak było
Nacięcie aż tak duże nie jest i owszem ciężko było na początku wstać. W tym celu pomocny był pas, który, w naszym szpitalu, ma mieć każda pacjentka po cc. Po 4 dniach śmigałam jak młoda sarna  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|