Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Załatwienie CC - JAK ??
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Karolina1984
guru
guru

PostWysłany: Czw 24 Kwi 2014, 19:46    Temat postu: Załatwienie CC - JAK ?? Odpowiedz z cytatem

Sytuacja podbramkowa- jak załatwić bezwzględne wskazania do CC- nie mając niestety wśród lekarzy żadnych znajomości pytajnik

Kasa nie będzie problemem - ale jak to zrobić skoro się nikogo nie zna i nikt na ten temat chyba nie chce rozmawiać....

Rozważałam zupełnie prywatną klinikę- ale sama już nie wiem,myśleliśmy że kredyt dostaniemy na budowę domu 150.000- niestety przyznano nam tylko 100.000..... i jakoś tak się smutno zrobiło- szukam możliwości półprywatnie- tzn. w klinice, ale częściowo z NFZ.....

Błagam o pomoc
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
nheledore
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 24 Kwi 2014, 19:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Łubinowa w Katowicach.
Zobacz na ich stronach, zadzwoń i zapytaj.
To właśnie klinika. Ich duży minus to fakt, że nie mają sprzętu w razie komplikacji i dzieci są odwożone od nich na Ligotę.

Jeśli rzeczywiście masz bezwzględne wskazania do cc, to "załatwienie" nie powinno być problemem, jeśli to naciągane, to musisz się przejść do jakiegoś, który pracuje np. w szpitalu i się dogadać.
Ten Twój kręgosłup może być chyba dobrym pretekstem.

Czemu tak strasznie zależy Ci na cc?
Powrót do góry
Karolina1984
guru
guru

PostWysłany: Czw 24 Kwi 2014, 19:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ani moja uaktywniona astma, ani dyskopatia, ani krzywy kręgosłup obiektywnie NIE SĄ wykrzyknikwykrzyknik wskazaniem wykrzyknik!

Dlatego wariuję i panikuję.... nie wiem, co robić.... Absolutnie nie będę rodzic naturalnie...
Powrót do góry
nheledore
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 24 Kwi 2014, 20:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No to szukaj kliniki.
Cesarka na życzenie to koszt do max 10 tysięcy.

Widać, że nie miałaś nigdy żadnej operacji w okolicach brzucha oczko język
Co Twój lekarz prowadzący na to? Mówiłaś mu, że boisz się naturalnego porodu? Że właśnie astma, kręgosłup etc.?
Powrót do góry
atina
guru
guru

PostWysłany: Czw 24 Kwi 2014, 20:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie no, cesarka nie jest taka zła. Przeżyłam skurcze i cc, dla mnie ból po cc był pikusiem w porównaniu do skurczy język Ale to tylko moje odczucia, dlatego przy następnym dziecku nie chcę w ogóle podchodzić do naturalnego porodu. Owszem, zazdrościłam dziewczyną, które śmigały po korytarzu po naturalnym porodzie, a ja musiałam dwa dni cierpieć, no ale cóż, da się przeżyć. uśmiech

Powrót do góry
Karolina1984
guru
guru

PostWysłany: Czw 24 Kwi 2014, 20:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bo nie mam tych 10.000..... nie dostaliśmy kredytu, łącznie z oszczędnościami nie wybudujemy za to, co nam przyznali- nawet stanu surowego zamkniętego, będziemy brać na lewo kredyt na moich rodziców etc- nie stać mnie na wybulenie 10.000.

W łapę mogę dać i dopłacić powiedzmy te 5000.... ale więcej- nie ma możliwości...
Powrót do góry
nheledore
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 24 Kwi 2014, 20:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak miałam ciachany wyrostek, bolał mnie brzuch jak tysiąc diabłów pomimo tego mikroskopijnego rozcięcia, więc nie wyobrażam sobie mieć tak dużej rany. Chociaż nie gadam, bo jak mi przyjdzie spędzić całą ciążę na leżeniu, to pewnie nic innego, jak cięcie mi nie pozostanie uśmiech
Powrót do góry
Carla
guru
guru

PostWysłany: Czw 24 Kwi 2014, 20:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Musisz popytać u siebie w okolicy, moja koleżanka dała łapówkę 500zł za wypisanie skierowania do cc. Ale to aż dziwne, że przy takich dolegliwościach nie masz normalnego wskazania, może spróbuj pogadać z innym lekarzem.
Powrót do góry
Karolina1984
guru
guru

PostWysłany: Czw 24 Kwi 2014, 20:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety nie jest to bezwzględne wskazanie.... Jeszcze mnie matka dziś nastraszyła, że nic nie zdązę załątwić, że ona mi proponuje rodzic naturalnie w Siedlcach.... no cholera by to wzięła....
Powrót do góry
atina
guru
guru

PostWysłany: Czw 24 Kwi 2014, 20:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nheledore napisał:
Jak miałam ciachany wyrostek, bolał mnie brzuch jak tysiąc diabłów pomimo tego mikroskopijnego rozcięcia, więc nie wyobrażam sobie mieć tak dużej rany. Chociaż nie gadam, bo jak mi przyjdzie spędzić całą ciążę na leżeniu, to pewnie nic innego, jak cięcie mi nie pozostanie uśmiech

To poczekajmy do porodu język Jak urodzisz sn to powiesz jak było język uśmiech
Nacięcie aż tak duże nie jest i owszem ciężko było na początku wstać. W tym celu pomocny był pas, który, w naszym szpitalu, ma mieć każda pacjentka po cc. Po 4 dniach śmigałam jak młoda sarna Very Happy

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: