|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lauraire guru

|
Wysłany: Sro 20 Lut 2013, 19:38 Temat postu: A co po weselu? Od logistycznej strony... |
|
|
Mianowicie, chodzi mi o to jak organizujecie/zorganizowaliście się logistycznie po przyjęciu weselnym?
Ostatnio się zastanawiałam jak się pozbierać ze wszystkim już po weselu, teoretycznie mamy gratis apartament dla nowożeńców, ale ja wolę jechać prosto do siebie. I tak sobie myślałam, jak o 4 czy 5 nad ranem będę wchodzić w sukni ślubnej z wszystkimi tobołkami do bloku. Mogłabym zostać w hotelu albo jechać do mamy do domu, ale jakoś uwidziało mi się, żeby wrócić do Naszego mieszkania.
A u Was jak było/będzie?
Jeśli jest już podobny temat to proszę moderatorkę o usunięcie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
annna guru

|
Wysłany: Sro 20 Lut 2013, 20:07 Temat postu: |
|
|
My na kilka dni przed weselem zorientowaliśmy się, że nie ma nas kto odwieźć do mieszkania (bo wtedy się wprowadzaliśmy do wspólnego lokum) . W końcu mama M. nas odwiozłą, bo ona nie piła i prowadziła . Wchodziłam w sukni z małą walizeczką o 7 rano w niedzielę do bloku  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agattt moderator

|
Wysłany: Sro 20 Lut 2013, 20:09 Temat postu: |
|
|
Jeszcze lepiej - my pieszo o 6 rano szliśmy 2km do naszego mieszkania Mijając po drodze ludzi jadących do pracy
Było dwóch kierowców rozwożących gości i każdy z nich myślał, że to ten drugi ma po nas przyjechać  _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
lauraire guru

|
Wysłany: Sro 20 Lut 2013, 20:10 Temat postu: |
|
|
agattt, ale jak byliście ubrani ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Sro 20 Lut 2013, 20:12 Temat postu: |
|
|
My wpakowaliśmy się w taksówkę i pojechaliśmy do domu. Na dobrą sprawę mogliśmy piechotą iść, bo to z kilometr maksymalnie, ale mieliśmy trochę gratów ze sobą, jak choćby ciasta i alkohol dla rodziców, którzy poszli do hotelu i jedzenie na śniadanie dla nich. Gdyby nie to pewnie nie chciałoby nam się dzwonić po taksówkę i zrobilibyśmy sobie pierwszy małżeński spacer;p _________________

Ostatnio zmieniony przez ewelinka89 dnia Sro 20 Lut 2013, 20:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
agattt moderator

|
Wysłany: Sro 20 Lut 2013, 20:12 Temat postu: |
|
|
No jak to jak - jak para młoda  _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
lauraire guru

|
Wysłany: Sro 20 Lut 2013, 20:16 Temat postu: |
|
|
agattt napisał: | No jak to jak - jak para młoda  |
Wyobrażam sobie miny przechodniów
Aaa.. z drugiej strony bardzo fajnie, już nie będzie mieli okazji w życiu na taki spacer o poranku
My do domu będziemy mieć jakoś ponad 20 km. to też spacer raczej nie wchodzi w grę  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kaczka guru

|
Wysłany: Sro 20 Lut 2013, 20:48 Temat postu: |
|
|
my zostajemy na noc w karczmie gdzie mamy wesele, razem ze wszystkimi gośćmi bo wszystkim zapewniamy nocleg, a w niedzielę nie robimy poprawin tylko obiad poprawinowy, potem z częścią gości pojedziemy do domu teściów na grilla, goście pojadą wynajętym busem, a my pojedziemy naszym samochodem (jedziemy nim do slubu więc będzie na miejscu), to chyba tyle z naszej logistyki poślubnej  |
|
Powrót do góry |
|
 |
millysa gaduła

|
Wysłany: Sro 20 Lut 2013, 21:09 Temat postu: |
|
|
My zostajemy na noc w pokoju nad salą
na drugi dzień ktoś po nas podjedzie i pójdziemy do kościoła na mszę
a później poprawiny na tej samej sali
sale mamy do poniedziałku w sumie więc może jeszcze zostaniemy na jedną noc i dopiero w poniedziałek się zbierzemy z klamotami  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
filifionka uzależniony

|
Wysłany: Sro 20 Lut 2013, 21:35 Temat postu: |
|
|
millysa napisał: |
sale mamy do poniedziałku w sumie więc może jeszcze zostaniemy na jedną noc i dopiero w poniedziałek się zbierzemy z klamotami  |
Fajne rozwiązanie. My mamy w sumie mały problem, bo w lokalu nie oferują noclegu, do domów mamy dość daleko... Ale jakieś rozwiązanie na pewno wymyślimy. Taką mam nadzieję przynajmniej.  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|