|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Sandra88 guru

|
Wysłany: Sro 9 Lut 2011, 17:12 Temat postu: |
|
|
moim zdaniem tam zdarza się to częściej
wyobrażając sobie ślub w Las Vegas widzę pijaną parę której mało było atrakcji w tym mieście i postanowili zaszaleć i wziąć szybki ślub |
|
Powrót do góry |
|
 |
żaba uzależniony

|
Wysłany: Pią 11 Lut 2011, 17:49 Temat postu: |
|
|
A w ogóle ślub w Vegas jest ważny w Polsce? Bo wiele krajów go podobno nie uznaje. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Youxinome początkujący

|
Wysłany: Pią 11 Lut 2011, 18:40 Temat postu: |
|
|
żaba napisał: | A w ogóle ślub w Vegas jest ważny w Polsce? Bo wiele krajów go podobno nie uznaje. |
Oczywiście, ślub udzielony w Nevadzie jest tak samo ważny, jak ten zawarty w każdym innym stanie USA. Po powrocie trzeba oczywiście dostarczyć odpis aktu ślubu do polskiego Urzędu Stanu Cywilnego (zamawia się go przez internet). |
|
Powrót do góry |
|
 |
żaba uzależniony

|
Wysłany: Pią 11 Lut 2011, 20:13 Temat postu: |
|
|
Jak tak to ok. Ja sama mogłabym mieć ślub cywilny gdzieś za granicą, na jakiejś wyspie np. Bahamy. Ale do tego musiałoby być wesele i ślub kościelny w Polsce z rodziną. Biała suknia hmm... Najlepiej cywilny na jakiejś rajskiej wysepce i kościelny w Polsce. Ale kto miałby na to kasę. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiulek215 uzależniony

|
Wysłany: Wto 17 Maj 2011, 12:23 Temat postu: |
|
|
Akurat w te wakacje odwiedziłam stany i miałam okazję spędzić kilka dni w LV. W naszym hotelu (jak w prawie każdym) była mała kaplica ślubów i na własne oczy widziałam parę młodą, której ślubu udzielał Elvis. Owszem, wyglądało to jak w filmie ale sama nigdy bym się na to nie zdecydowała. Dostrzegam kicz tradycyjnych polskich wesel, jednak wolę nasz polski kicz od kiczu amerykańskiego W sumie LV podobało mi się najmniej, ze wszystkich miast USA jakie odwiedziłam. Panuje tam taki klimat seksu i zepsucia (moim zdaniem oczywiście). Wszędzie pełno pijanych, skąpo ubranych ludzi, którzy szastają pieniędzmi na lewo i prawo. Nie chciałabym ślubować komuś miłości w takiej właśnie atmosferze. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zengila12 maniak

|
Wysłany: Czw 21 Kwi 2022, 17:40 Temat postu: |
|
|
Ja tak w temacie ślubu na terytorium USA. Chciałam zapytać Was o załatwianie formalności w przypadku konieczności uzyskania wizy narzeczeńskiej do USA. Szukałam informacji w internecie, chociażby tutaj https://estavisa.pl/wiza-narzeczenska-do-usa-krok-po-kroku/ i okazuje się, że proces ubiegania się o wizę K-1 najlepiej rozpocząć tuż po zaręczynach, gdyż nie będzie to łatwe. Wymaga to dopełnienia wielu formalności, a cały proces może być żmudny i długotrwały. Powiedzcie czy rzeczywiście jest to takie skomplikowane i nie warte zachodu? |
|
Powrót do góry |
|
 |
zimkos kandydat

|
Wysłany: Pon 31 Mar 2025, 8:50 Temat postu: |
|
|
Jeśli chcesz mieć ładną opaleniznę na ślub, to polecam melanotan https://melanotan.biz/ daje super efekty. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sourqdx kandydat

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|