|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
ewqa04 guru

|
Wysłany: Pon 8 Lut 2010, 17:49 Temat postu: |
|
|
Sadie - będziesz mamą zastępczą psiaków Dobrze przeczytałam
Wrzuć zdjątko.. uwielbiam psy, koty...
W sprawie Waszego remontu - powodzenia . Ja robiłam remont łazienki 2 lata temu. Pewnie na Wyspach inaczej to troche wygląda,ale ja tego nie chce drugi raz przechodzić.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
eve86 gaduła

|
Wysłany: Pon 8 Lut 2010, 23:50 Temat postu: |
|
|
awans dostalam! nie wiem jak i czemu ja, bylam pewna ze dostanie go kolezanka ktora jest z agencja od 2,5 roku, mnie dopiero roczek stuknal, a ile ochow i achow sie nasluchalam:) i podwyzke co za tym idzie tez ! mala bo mala, ale zawsze, radosc mam jak dziecko:) ~moj pierwszy awans w zyciu     _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
metka moderator

|
Wysłany: Pon 8 Lut 2010, 23:54 Temat postu: |
|
|
gratulejszyn  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
florzak guru

|
Wysłany: Pon 8 Lut 2010, 23:54 Temat postu: |
|
|
Gratulacje  _________________
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
eve86 gaduła

|
Wysłany: Pon 8 Lut 2010, 23:55 Temat postu: |
|
|
dziekowac:) ja nadal w szoku jestem, chyba nie mniej bym sie cieszyla z wygranej w totka  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Liziii guru

|
Wysłany: Wto 9 Lut 2010, 2:37 Temat postu: |
|
|
Sadie gratulacje jesli chodzi o psiego newsa I czekam na fotki ale bez ciśnien
eve98 - Gratuluje! Widac praca nie poszla na marne i czyms tam sobie zasluzylas oby tak dalej  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
eve86 gaduła

|
Wysłany: Wto 9 Lut 2010, 9:17 Temat postu: |
|
|
Liziii dziekuje, mysle ze szczescie tez duzo dalo;) znajac moja szefowa, to powiem ze nawet napewno;)
a my dzis idziemy na kolacje we dwoje:) do milej wloskiej knajpki juz sie nie moge doczekac  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
metka moderator

|
Wysłany: Wto 9 Lut 2010, 11:24 Temat postu: |
|
|
my byliśmy na kolacji w zeszłym tygodniu
takie wyjście z domu coś razem zjeść, zwłaszcza jeśli jeszcze jest ku temu okazja, to bardzo fajna sprawa  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sadie guru

|
Wysłany: Wto 9 Lut 2010, 13:04 Temat postu: |
|
|
| ewqa04 napisał: | Sadie - będziesz mamą zastępczą psiaków Dobrze przeczytałam
Wrzuć zdjątko.. uwielbiam psy, koty...
W sprawie Waszego remontu - powodzenia . Ja robiłam remont łazienki 2 lata temu. Pewnie na Wyspach inaczej to troche wygląda,ale ja tego nie chce drugi raz przechodzić.  |
Dopiero przeszlismy etak rekrutacji wiec narazie nie mamy zadnego psa pod opieka.
Ewqa wydajesz sie byc lekko zdziwiona faktem ze psy moga miec matke zastepcza . Nic w tym zlego. Juz ci wyjasniam jak to dziala.
Psy trafiaja do organizacji (schroniska) z roznymi problemami. Zdrowotnymi, behawioralnymi, zestresowwane itd. O strone fizyczna psow dba sie latwo. Bada sie je, szczepi, odrobacza, daje antybiotyki jesli to konieczne. A potem one czekaja na adopcje. W schronisku-organizacji. Rodzina zastepcza dostaje psa/psy zeby one na ta adopcje mogly czekac w normalnym domu, byc moze z innymi psami, doswiadczajac organizacji zycia w domu (nie gryziemy kabli, szczotek, nie sikamy, nie ganiamy firanek poruszonych wiatrem itp) Odnosnie psow, zwlaszcza owczarkow panuje niezdrowy mit ze mozna je przywiazac do budy i bedzie im dobrze. Otoz nie. Czasem wiec trafiaja do nas 5 letnie psy ktore w zyciu nie widzialy kapcia, gazety, szklanki. Zadaniem takiej rodziny zastepczej jest zapoznanie psa z tym wszystkim, rozpieszczanie go (w granicach rozsadku- najlepiej jedzeniem) nauczenie zycia w stadzie ludzkim i zwierzecym. Od naszej pacy zalezy jak szybko pies zostanie adoptowany. Potem przychodzi kolejny biedak i kolejny itd. Ciezka praca ale daje duzo satysfakcji. No i jest dobrym tematem do moich studiow
Co do remontow to ja je uwielbiam!! Niekoniecznie specjalisci ktorzy maja pecha dla mnie wtedy pracowac Lubie ulepszac poprawiac, planowac... Doczekac sie nie moge.
Eve congratulation!! Wypije za ciebie  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MissIndependent moderator

|
Wysłany: Wto 9 Lut 2010, 14:33 Temat postu: |
|
|
| Sadie napisał: | Wreszcie po dlugich negocjacjach, rozmowach i swieceniu oczami udalo nam sie uzyskac prawa do bycia rodzina zastepcze dla owczarkow. Organizacja po starannym wysluchaniu i obadaniu sprawy (w sobote dwoch bechawiorystow i trener) stwierdzila z tak, mozna powierzyc nam onka do opieki i tymczasowego fosterowania A wiec wygralismy wojenke |
czyli pogratulować zdziwiłabym się na serio, gdybyście przegrali.
eve, gratulacje! awans na pewno zasłużony
ja remonty też lubię, ale jak ja je przeprowadzam/ich pilnuję, a nie jak zajmuje się tym szwagier.
zjadłam torebkę chipsów. zamówiłam 2 roll-ony na teleskopowych kijkach, bo niedługo zabierzemy się za malowanie ścian w kuchni. o! i kupiłam sobie podpaski  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|