|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
niepoprawny maniak

|
Wysłany: Wto 25 Sie 2026, 14:26 Temat postu: |
|
|
| Planowanie imprez to zawsze mnóstwo emocji i przygotowań, także jeśli chodzi o jedzenie. Z ciekawością odkryłem, że zdrowe przyprawy mogą świetnie podkręcić smak potraw, jednocześnie wspierając dietę odchudzającą. Świetna opcja, by zadbać o smaczne i lekkie przekąski, które zasmakują każdemu gościowi! Naprawdę warto rozważyć ich zastosowanie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
owi8988 bywalec

|
Wysłany: Wto 25 Sie 2026, 22:27 Temat postu: |
|
|
| Dobre jedzenie nie musi oznaczać skomplikowanych przepisów. Dla mnie najważniejsze są świeże składniki i dobre mięso, z którego można zrobić zwykły, domowy obiad. Warto zajrzeć na https://www.ubojniakwartet.pl/ i zobaczyć, jakie rodzaje mięsa są dostępne. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Junsa maniak

|
Wysłany: Czw 27 Sie 2026, 22:00 Temat postu: |
|
|
| Jeśli lubicie tradycyjne polskie jedzenie, to warto zajrzeć do Pod Baranem. Szczególnie polecam żurek taki konkretny, tradycyjny, idealny jeśli ktoś chce spróbować polskich smaków w Krakowie https://podbaranem.com/zurek-po-krakowsku-co-go-wyroznia/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
andżelisia1 maniak

|
Wysłany: Pon 31 Sie 2026, 8:35 Temat postu: kuchnia |
|
|
| Moim zdaniem to jeden z tych sprzętów, które szybko zaczyna się doceniać. Frytkownica Ariete sprawdza się przy wielu potrawach i nie wymaga dużego zaangażowania. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
klarka12 maniak

|
Wysłany: Czw 10 Wrz 2026, 7:13 Temat postu: |
|
|
| Ostatnio zaczęłam bardziej zwracać uwagę na to, jak przechowuję mięso w lodówce i zamrażarce, bo wcześniej robiłam to trochę automatycznie. Ciekawy poradnik znalazłam tutaj https://daniamiesne.pl/porady-kulinarne/jihu/przechowywanie-miesa-w-lodowce-i-zamrazarce-ile-mozna-trzymac-i-jak-pakowac.html Jest tam między innymi mowa o temperaturze w lodówce, odpowiednim pakowaniu, porcjowaniu mięsa przed zamrożeniem i bezpiecznym rozmrażaniu. Ja najbardziej zwróciłam uwagę na to, żeby dzielić mięso na mniejsze porcje, bo później nie trzeba rozmrażać wszystkiego naraz. Niby prosta rzecz, ale przy regularnym gotowaniu naprawdę może ułatwić życie i ograniczyć marnowanie jedzenia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|