Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Panoramicb początkujący

|
Wysłany: Wto 29 Kwi 2025, 16:41 Temat postu: Pompa ciepła |
|
|
Czy ktoś z Was ma pompę ciepła i może powiedzieć, jak to działa zimą? Zastanawiam się, czy daje radę przy konkretnych mrozach, czy jednak trzeba ją czymś wspomagać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Betterss początkujący

|
Wysłany: Sro 30 Kwi 2025, 14:29 Temat postu: |
|
|
Te pompy robią się teraz naprawdę modne i w sumie nie bez powodu. Jeśli dom jest dobrze ocieplony, to potrafią fajnie ogrzać i do tego można trochę zaoszczędzić na rachunkach. Chociaż jak na dworze jest naprawdę zimno, to czasem przydaje się coś dodatkowego do dogrzania. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sassym początkujący

|
Wysłany: Czw 1 Maj 2025, 12:13 Temat postu: |
|
|
Jak ktoś myśli o konkretnej opcji, to ta Aiwa Split HPS12YIN/OUT 12 kW (41 000 BTU) wydaje się spoko. Ma dobre opinie, działa nawet przy niskich temperaturach i ogólnie daje radę przez cały rok. |
|
Powrót do góry |
|
 |
monika90 gaduła

|
Wysłany: Wto 6 Maj 2025, 14:20 Temat postu: |
|
|
Pompy ciepła to nowoczesna alternatywa dla tradycyjnych źródeł ciepła, jednak tylko fachowy montaż zagwarantuje ich skuteczność. W Passive Instal https://passive-instal.pl/pompy-ciepla/ oferują kompleksową usługę, od wyboru urządzenia po jego instalację. |
|
Powrót do góry |
|
 |
andżelisia1 maniak

|
Wysłany: Czw 15 Maj 2025, 9:04 Temat postu: |
|
|
Widziałam, że świetne opinie posiadają nowoczesne kotłownie |
|
Powrót do góry |
|
 |
owi8988 kandydat

|
Wysłany: Sro 21 Maj 2025, 7:26 Temat postu: |
|
|
Widzę, że pojawił się tutaj konkretny model firmy AIWA. Ja właśnie interesuję się tą firmą, bo podobno mają świetne urządzenia w dobrych cenach. Nie sprawdziłam jeszcze całej oferty, ale na pewno pod uwagę warto wziąć tą firmę, jeśli szukacie dobrej jakości i dobrej ceny jednocześnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adeks43 gaduła

|
Wysłany: Wto 17 Cze 2025, 11:22 Temat postu: |
|
|
Rodzice montowali pompę AIWA i muszę przyznać, że świetnie sprawdza się y nich w domu zimą. Nawet przy mrozach ogrzewa dom bez problemu. Czasem przy bardzo niskich temperaturach wspomagam ją dodatkowo, ale generalnie daje radę. Fajna alternatywa dla tradycyjnych pieców i też koszty są dużo mniejsze niż to co wydawali na opał mając kocioł na pellet. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jezyk maniak

|
Wysłany: Pon 23 Cze 2025, 18:35 Temat postu: |
|
|
Jak planujecie ogrzewanie wody w domu, to nie kombinujcie – sprawdźcie, co ma Stiebel Eltron. Wszystko pod tym linkiem: Stiebel-Eltron – zbiorniki są solidne, energooszczędne i dobrze izolowane. Świetnie sprawdzą się tam, gdzie jest duże zużycie ciepłej wody. No i niemiecka jakość, więc wiadomo – działa latami bez problemów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
HaniaMM gaduła

|
Wysłany: Wto 24 Cze 2025, 5:46 Temat postu: |
|
|
Spokojnie sobie radzi też przy dużych mrozach, bo dobre pompy ciepła mają tryb antyzamrożeniowy więc duże mrozy nie są jej straszne. Sprawdź modele od Aiwa, bo mają modele split oraz monoblok w różnych mocach. Wysoki COP, dezynfekcja termiczna i co najważniejsze wygodne sterowanie przez aplikację bo pompy maja moduł Wifi więc nie ma problemów z kontrolą temperatury w domu na odległość |
|
Powrót do góry |
|
 |
doti gaduła

|
Wysłany: Pon 30 Cze 2025, 17:42 Temat postu: |
|
|
Myślę, że takie rozwiązania jak pompa ciepła, rekuperacja czy wentylacja to już standard w większości nowoczesnych domów jednorodzinnych. I wcale mnie to nie dziwi bo zalet korzystania z takich rozwiązań jest jak widać całkiem sporo  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|