|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
antoninak kandydat
|
Wysłany: Wto 5 Cze 2018, 8:08 Temat postu: |
|
|
Mi bardzo podobają się torty weselne w formie babeczek. Widzieliście kiedyś? Są bardzo urocze. Dobra alternatywa, jeśli ktoś nie lubi tortów i kiedy jest za dużo bitej śmietany. _________________ Najlepsza fotobudka wesele jest wtedy zapamiętane na długo crazybox.com.pl |
|
Powrót do góry |
|
|
Klaudia.Skrzypiecka kandydat
|
Wysłany: Wto 5 Cze 2018, 11:55 Temat postu: |
|
|
A co powiecie na samodzielną dekorację tortów. Ja wpadłam na tę stronę i zainspirowałam się do samodzielnego dekorowania. Pomału uczę się nowych sposobów dekoracji. Używałam już opłatków (jak nie masz czasu dekorować, opłatek będzie super pomysłem), barwników spożywczych (mój faworyt - uwielbiam) oraz jadalnego złota (tu aż tak nie jestem przekonana - tylko efekt wizualny).
A Wy same dekorujecie? Macie jakieś sposoby? _________________ Życie jest piękne, gdy żyć się umie.
Gdy jedno serce drugie rozumie.
Dla wszystkich zainteresowanych tym, czym się zajmuję: http://studio-tapet.pl/fotografia-slubna-kalisz.php |
|
Powrót do góry |
|
|
o-krysia kandydat
|
Wysłany: Wto 11 Gru 2018, 11:05 Temat postu: |
|
|
kiryskowa napisał: | A polecicie coś w Kielcach? Ślub za półtorej roku ale już myślę |
Hej, w Kielcach może nikogo nie znam, ale teraz można tort zamówić nawet internetowo jest taka pracownia, w której robią torty i dowożą do Ciebie w każdym miejscu Polski. Ja na swoje wesele zamawiam lokalnie, jestem z Trójmiasta, ale jakbym czegoś nie znalazła na miejscu to bym się pewnie zdecydowała zamówić przez neta. Zostawię link jeśli ktoś byłby ciekaw tort Gdynia |
|
Powrót do góry |
|
|
zjawiskowetorty początkujący
|
Wysłany: Sob 9 Lut 2019, 16:35 Temat postu: |
|
|
antoninak napisał: | Mi bardzo podobają się torty weselne w formie babeczek. Widzieliście kiedyś? Są bardzo urocze. Dobra alternatywa, jeśli ktoś nie lubi tortów i kiedy jest za dużo bitej śmietany. |
Potwierdzam, że torty babeczkowe cieszą się coraz większym powodzeniem.
To ciekawa alternatywa dla innych tortów weselnych. _________________ Zapraszam do wirtualnej wizyty w mojej pracowni tortów artystycznych |
|
Powrót do góry |
|
|
Ryhoo początkujący
|
Wysłany: Wto 26 Mar 2019, 8:31 Temat postu: |
|
|
Tort z babeczek to świetny pomysł, bo łatwiej jest dostosować go do liczby gości. Dobranie wielkości tortu weselnego do liczby gości to trudne zadanie.
Jedynym minusem tortów z babeczek jest to, że trudno jest zadośćuczynić tradycji krojenia tortu weselnego. Jako alternatywę widziałem coś takiego:
tj. tort z babeczek ale z niewielkim tortem na topie. |
|
Powrót do góry |
|
|
aleksa początkujący
|
Wysłany: Pon 8 Kwi 2019, 10:15 Temat postu: |
|
|
U mojej przyjaciółki był bardzo oryginalny tort weselny, bo składał się z małych babeczek pięknie udekorowanych. Potem każdy gość dostał taką babeczkę na talerzyku. _________________ ejjjj |
|
Powrót do góry |
|
|
kasix86 uzależniony
|
Wysłany: Pon 29 Lip 2019, 22:10 Temat postu: |
|
|
Ten pomysl z babeczkami mi sie podoba, ale jednak nie wyobrazam sobie wesela bez prawdziwego torta My zamawialismy nasz w cukierni Skalski w Ostrowcu Swietokrzyskim, ale naprawde niesamowicie go wykonali |
|
Powrót do góry |
|
|
kolor76 kandydat
|
Wysłany: Wto 6 Sie 2019, 12:36 Temat postu: |
|
|
przy wyborze zakładu cukierniczego, który zrobi nam tort, trzeba koniecznie sprawdzić ich zaplecze techniczne. podstawa to oblewarka i kilka innnych urządzeń, jesli mają, można im zlecić robirnie tortu _________________ sklep akwarystyczny online |
|
Powrót do góry |
|
|
karinajaros kandydat
|
Wysłany: Wto 6 Sie 2019, 13:39 Temat postu: |
|
|
Dla mnie akurat tort to ważny element wesela i musi on być smaczny, zresztą jak i całe jedzenie. Najlepiej, żeby nie był zbyt słodki i kremowy, bo cały spłynie. No i musi się ładnie prezentować, ale teraz to na szczęście nie problem, żeby torty weselne były pyszne i piękne jednocześnie |
|
Powrót do góry |
|
|
Coldi gaduła
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|