|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Ewa-Gdy guru

|
Posted: Tue 29 Oct 2013, 13:00 Post subject: |
|
|
| Aishaa wrote: | | agattt wrote: | Bavarię piłam, ale już teraz, po porodzie. Koło piwa to nawet nie stało, więc nie ma co sobie zawracać gitary  |
no wiesz co, mogłaś nam chociaż zostawić nadzieję  |
Nie ma żadnej nadziej:lol: Jak mówi Agatt, koło piwa to nawet nie stoi. Ale w smaku jest całkiem dobre. Lepiej wypić taką Bavarię gdy mamy chęć na coś gazowanego niż popularne, bąbelkowe napoje. Chociaż i to raz na jakiś czas nie zaszkodzi. _________________
   |
|
| Back to top |
|
 |
asik guru

|
Posted: Tue 29 Oct 2013, 15:29 Post subject: |
|
|
Ha! Mąż mi sprezentował w łikend Bavarię Original i Apple Original ze względu na goryczkę może ostatecznie przypominać piwo, natomiast Apple to powinna stać przy wodach smakowych  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
dariak początkujący

|
Posted: Fri 24 Jan 2014, 10:14 Post subject: |
|
|
Mi lekarz powiedział, że lampka wina dziennie pomoże w mojej sytuacji - miałam anemię. Więc zrobiłam jak lekarz radził, ale po pewnym czasie okazało się, że jestem w ciąży. I wiecie jak się teraz denerwuję?! Dużo czytałam na ten temat, tu jest nawet wyszczególnione na co naraziłam swoje dziecko: http://wdobrychstosunkach.pl/alkohol-a-ciaza.html Nigdy sobie nie wybaczę jeśli zaszkodziłam mojemu maleństwu...  |
|
| Back to top |
|
 |
madziab9 maniak

|
Posted: Fri 24 Jan 2014, 10:29 Post subject: |
|
|
Od kiedy wino leczy anemię ? _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
velvet88 uzależniony

|
Posted: Fri 24 Jan 2014, 10:47 Post subject: |
|
|
jeszcze jak ktoś ma sporaśne te lampki to z anemii w inną chorobę można wpaść  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
lauraire guru

|
Posted: Fri 24 Jan 2014, 11:37 Post subject: |
|
|
dariak, spokojnie, jeśli zdarzyło Ci się wypić lampkę wina gdy jeszcze nie wiedziałaś o ciąży, to raczej szanse, że zaszkodziłaś maluszkowi są niewielkie. Przez te pierwsze tygodnie, to co spożywamy/pijemy nie przechodzi bezpośrednio do płodu, tak te nasze organizmy są mądrze skonstruowane, żeby chronić potomka.
No, ale rzeczywiście pomysł leczenia anemii winem, nie wydaje się zbytnio trafiony...  |
|
| Back to top |
|
 |
gaja_85 guru

|
Posted: Fri 24 Jan 2014, 12:21 Post subject: |
|
|
to może i ja się wypowiem ponieważ sama przed ciążą leczyłam anemię winem i jest to rzeczywiście prawda, że pomaga zwiększyć ilość czerwonych ciałek krwi ALE musi to być wino czerwone, wytrawne o nazwie Egri bikavér tzn. Bycza Krew.
A tu taka ciekawostka
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/bycza_krew_dodaje_mocy_118931.html _________________
   |
|
| Back to top |
|
 |
lauraire guru

|
Posted: Fri 24 Jan 2014, 12:28 Post subject: |
|
|
Z tą byczą krwią to słyszałam. Mało tego:
Moja babcia urodziła moją ciotkę jakoś w 6/7 miesiącu ciąży (miała być ze stycznia, a urodziła się na początku października). To było 43 lata temu, a ciotka była pierwszym tak małym dzieckiem w mieście, które zostało uratowane. Ważyła nie cały kilogram. Miała już nawet przygotowany akt zgonu, ale przeżyła, dzisiaj ma się dobrze, jest zdrową, silną, ładną kobietą.
No, ale nie o tym miałam pisać - właśnie jej, takiemu maluszkowi w inkubatorze podawali (oczywiście w ilościach kropelkowych) tą byczą krew. |
|
| Back to top |
|
 |
dariak początkujący

|
Posted: Wed 29 Jan 2014, 15:39 Post subject: |
|
|
Dzięki dziewczyny! Czuję się znacznie spokojniejsza!
Sam lekarz mówił o czerwonym wytrawnym winie, też wydało mi się to dziwne, więc sprawdziłam w internecie, wszędzie jest napisane, że pomaga. |
|
| Back to top |
|
 |
Elmuszka moderator

|
Posted: Thu 24 Apr 2014, 21:40 Post subject: |
|
|
Odświeżam wątek, po ostatnim dłuższym czytaniu doszłam do wniosku, że warto temat zaznaczyć. Pewnie większość z Was wie, czym może skończyć się picie alko w ciąży...
Dla tych, co jeszcze się wahają polecam poczytać o FAS. Bo to nawet nie jest kwestia tego, że dziecko będzie ważyć 200 g mniej przy urodzeniu... to co poczytałam, to, jakie szerokie jest spektrum zaburzeń po alkoholu- przeraziło mnie!
Pomijam przypadki takie, jak opisała dariak. Nie wszystko da się wiedzieć od razu. Ale na Boga, jak usłyszę jeszcze kiedykolwiek, że lampeczka nie szkodzi, to słowo daję, oszaleję. A przecież sama wiem, jak powszechne jest jeszcze takie podejście. |
|
| Back to top |
|
 |
|
 |
Forum ślubne :: strona główna
-> Ciąża, poród, połóg |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Next
|
| Page 7 of 9 |
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce