Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Alkohol w ciąży
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Ciąża, poród, połóg
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Ewa-Gdy
guru
guru

PostPosted: Tue 29 Oct 2013, 13:00    Post subject: Reply with quote

Aishaa wrote:
agattt wrote:
Bavarię piłam, ale już teraz, po porodzie. Koło piwa to nawet nie stało, więc nie ma co sobie zawracać gitary język

no wiesz co, mogłaś nam chociaż zostawić nadzieję język

Nie ma żadnej nadziej:lol: Jak mówi Agatt, koło piwa to nawet nie stoi. Ale w smaku jest całkiem dobre. Lepiej wypić taką Bavarię gdy mamy chęć na coś gazowanego niż popularne, bąbelkowe napoje. Chociaż i to raz na jakiś czas nie zaszkodzi.
guru
guru

PostPosted: Tue 29 Oct 2013, 15:29    Post subject: Reply with quote

Ha! Mąż mi sprezentował w łikend Bavarię Original i Apple lol Original ze względu na goryczkę może ostatecznie przypominać piwo, natomiast Apple to powinna stać przy wodach smakowych język

Back to top
View user's profile Send private message
dariak
początkujący
początkujący

PostPosted: Fri 24 Jan 2014, 10:14    Post subject: Reply with quote

Mi lekarz powiedział, że lampka wina dziennie pomoże w mojej sytuacji - miałam anemię. Więc zrobiłam jak lekarz radził, ale po pewnym czasie okazało się, że jestem w ciąży. I wiecie jak się teraz denerwuję?! Dużo czytałam na ten temat, tu jest nawet wyszczególnione na co naraziłam swoje dziecko: http://wdobrychstosunkach.pl/alkohol-a-ciaza.html Nigdy sobie nie wybaczę jeśli zaszkodziłam mojemu maleństwu... smutny
Back to top
madziab9
maniak
maniak

PostPosted: Fri 24 Jan 2014, 10:29    Post subject: Reply with quote

Od kiedy wino leczy anemiępytajnik?
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Fri 24 Jan 2014, 10:47    Post subject: Reply with quote

jeszcze jak ktoś ma sporaśne te lampki to z anemii w inną chorobę można wpaść Confused

Back to top
lauraire
guru
guru

PostPosted: Fri 24 Jan 2014, 11:37    Post subject: Reply with quote

dariak, spokojnie, jeśli zdarzyło Ci się wypić lampkę wina gdy jeszcze nie wiedziałaś o ciąży, to raczej szanse, że zaszkodziłaś maluszkowi są niewielkie. Przez te pierwsze tygodnie, to co spożywamy/pijemy nie przechodzi bezpośrednio do płodu, tak te nasze organizmy są mądrze skonstruowane, żeby chronić potomka. uśmiech

No, ale rzeczywiście pomysł leczenia anemii winem, nie wydaje się zbytnio trafiony... Rolling Eyes
Back to top
gaja_85
guru
guru

PostPosted: Fri 24 Jan 2014, 12:21    Post subject: Reply with quote

to może i ja się wypowiem ponieważ sama przed ciążą leczyłam anemię winem i jest to rzeczywiście prawda, że pomaga zwiększyć ilość czerwonych ciałek krwi ALE musi to być wino czerwone, wytrawne o nazwie Egri bikavér tzn. Bycza Krew.

A tu taka ciekawostka Wink
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/bycza_krew_dodaje_mocy_118931.html
guru
guru

PostPosted: Fri 24 Jan 2014, 12:28    Post subject: Reply with quote

Z tą byczą krwią to słyszałam. Mało tego:

Moja babcia urodziła moją ciotkę jakoś w 6/7 miesiącu ciąży (miała być ze stycznia, a urodziła się na początku października). To było 43 lata temu, a ciotka była pierwszym tak małym dzieckiem w mieście, które zostało uratowane. Ważyła nie cały kilogram. Miała już nawet przygotowany akt zgonu, ale przeżyła, dzisiaj ma się dobrze, jest zdrową, silną, ładną kobietą.
No, ale nie o tym miałam pisać - właśnie jej, takiemu maluszkowi w inkubatorze podawali (oczywiście w ilościach kropelkowych) tą byczą krew.
Back to top
dariak
początkujący
początkujący

PostPosted: Wed 29 Jan 2014, 15:39    Post subject: Reply with quote

Dzięki dziewczyny! Czuję się znacznie spokojniejsza! uśmiech
Sam lekarz mówił o czerwonym wytrawnym winie, też wydało mi się to dziwne, więc sprawdziłam w internecie, wszędzie jest napisane, że pomaga.
Back to top
Elmuszka
moderator
moderator

PostPosted: Thu 24 Apr 2014, 21:40    Post subject: Reply with quote

Odświeżam wątek, po ostatnim dłuższym czytaniu doszłam do wniosku, że warto temat zaznaczyć. Pewnie większość z Was wie, czym może skończyć się picie alko w ciąży...
Dla tych, co jeszcze się wahają polecam poczytać o FAS. Bo to nawet nie jest kwestia tego, że dziecko będzie ważyć 200 g mniej przy urodzeniu... to co poczytałam, to, jakie szerokie jest spektrum zaburzeń po alkoholu- przeraziło mnie!
Pomijam przypadki takie, jak opisała dariak. Nie wszystko da się wiedzieć od razu. Ale na Boga, jak usłyszę jeszcze kiedykolwiek, że lampeczka nie szkodzi, to słowo daję, oszaleję. A przecież sama wiem, jak powszechne jest jeszcze takie podejście.
Back to top
Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Ciąża, poród, połóg All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
Page 7 of 9

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce