Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Elmuszka moderator
|
Wysłany: Sro 23 Paź 2013, 8:47 Temat postu: Forumowe "ciężarówki" II |
|
|
Lista naszych ciężarnych forumowiczek:
Podawajcie daty porodów, będziemy wiedziały kiedy spodziewać się małego forumowicza na świecie
pearl.jamka - 11.07.2015 ----------> chłopiec Łukasz Tomasz
korcia1802 - 18.07.2015
Asia_1987
PatrycjaS19915 - 07.12.2015
łaciate - 15.12.2015
Klodi87 - 06.01.2016
Karolka12 - 06.01.2016
Ostatnio zmieniony przez Elmuszka dnia Pon 7 Lip 2014, 21:32, w całości zmieniany 33 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Elmuszka moderator
|
Wysłany: Sro 23 Paź 2013, 8:50 Temat postu: |
|
|
Kontynuacja wątku:
http://forum.slub-wesele.pl/viewtopic.php?t=5486
Ponieważ w poprzednim temacie nie da się za wiele edytować (jest za długi), zapraszam do nowego wątku.
Uprzedzam jednak, że zamknę go, jeśli nie będzie porządku, posty nie na temat usunę i dopisywać do listy będę tylko przez PW |
|
Powrót do góry |
|
|
Ewa-Gdy guru
|
Wysłany: Czw 24 Paź 2013, 9:30 Temat postu: |
|
|
Elmuszko, trzymaj Nas żelazną ręką
U Nas po wizycie u ginekolog nie do końca dobre wieści. Łożysko nadal jest bardzo nisko. Oczywiście uspokajała mnie, że jeszcze wszystko może się podnieść, ale zaleciła oszczędny tryb życia. Najlepiej leżący, ale przy małym dziecku jest to prawie niewykonalne, więc poleciła odpoczywać jak najwięcej, załatwić sobie pomoc w domowych obowiązkach i skupić się na sobie. Trochę mnie to przybiło, bo przy ciąży z Kubą czułam się wyśmienicie, chodziłam po górach, uprawiałam sporty itd, a tutaj takie wieści. Zdecydowałam, że za 4 tygodnie pójdę na prywatne usg, być może wybiorę 3d, ale głównie chcę się dowiedzieć czy w końcu poszło do góry to co miało pójść. Muszę porozmawiać z mamą, żeby przynajmniej do następnego usg pomogła mi ogarnąć to wszystko. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
atina guru
|
Wysłany: Czw 24 Paź 2013, 9:43 Temat postu: |
|
|
Ja miałam to samo, na jednej wizycie lekarz powiedział, ze łożysko jest nisko, a po 4 tyg już było ok. Musiałam się tylko oszczędzać. A z lekarstw brałam luteinę, nospę, magnez i chyba jeszcze wtedy buscopan.
Także nie ma się czym przejmować Szkoda tylko tych wycieczek _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kasztanowa guru
|
Wysłany: Czw 24 Paź 2013, 10:01 Temat postu: |
|
|
Ewa-Gdy, jednak coś w tym jest, że każda ciąża, nawet u tej samej osoby, jest inna
Dobrze, że ma Ci kto pomóc przy Kubie i domu, naprawdę powinnaś się oszczędzac.
U mnie bez zmian, trochę dołuje mnie siedzenie w domu, ale nie miałabym siły pracowac niestety. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
lauraire guru
|
Wysłany: Czw 24 Paź 2013, 10:09 Temat postu: |
|
|
Kasztanowa napisał: |
U mnie bez zmian, trochę dołuje mnie siedzenie w domu, ale nie miałabym siły pracowac niestety. |
Kasztanku, mam tak samo. Jest mi okropnie z tym siedzeniem w domu, ale do pracy nawet bym chyba nie dojechała.
Moja dzidzia tez jest nisko, ja dostałam jeszcze duphaston. |
|
Powrót do góry |
|
|
Asiulaaa019 guru
|
Wysłany: Czw 24 Paź 2013, 10:19 Temat postu: |
|
|
No to proszę mi się teraz oszczędzać!
I to wszystkie trzy !
Bo jak nie to przyjadę i zrobię porządek z Wami
Dziewczynki dbajcie o siebie.
Dbając o siebie, dbacie o Wasze maleństwo. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Ewa-Gdy guru
|
Wysłany: Czw 24 Paź 2013, 10:54 Temat postu: |
|
|
Ja też nie znoszę siedzenia w domu, ale pracować muszę. Mam nadzieję, że mama weźmie sobie do serca to, że muszę odpoczywać i faktycznie mi pomoże. Z nią jest taki problem, że pamięta o mnie przez 2-3 dni, a potem leci opiekować sie dziećmi mojego brata.
Atinko, oby u mnie było jak u ciebie. Pocieszam sie tym, że nie może być tak źle skoro żadnych leków nie dostałam _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
gaja_85 guru
|
Wysłany: Czw 24 Paź 2013, 15:14 Temat postu: |
|
|
ewuś staraj się w miarę wypoczywać i oszczędzać, a zobaczysz, że wszystko się "dobrze ulokuje"
a tak zmieniając temat - czy mogłaby któraś z Was przekierować mnie na wątek (bo nie mogę znaleźć) dot. szczepień: refundowane czy skojarzone? Z góry dziękuję _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
asik guru
|
|
Powrót do góry |
|
|
|