Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Dzieci na Waszym weselu
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 52, 53, 54 ... 57, 58, 59  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Czy na Waszym weselu będą dzieci?
Tak
79%
 79%  [ 154 ]
Nie
20%
 20%  [ 39 ]
Wszystkich Głosów : 193

Autor Wiadomość
Panna_na_niedźwiedziu
bywalec
bywalec

PostWysłany: Nie 29 Wrz 2013, 10:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oldziiaa - u nas będzie bardzo malutka liczba gości, kilkunastu - i robimy obiad w knajpie, a potem taką bardzo luźną imprezę - więc będzie z nami siedziała przy stole.
Wiele razy już imprezowaliśmy w tym gronie z dzieckiem, ale zawsze wtedy ktoś szedł do drugiego pokoju z dzieckiem pograć w jakąś grę, potem się wymieniał z kimś innym - i tak wieczór upływał, a potem dziecko kładło się spać, a my siedzieliśmy już w komplecie. A tym razem nie będzie ani pokoju z grami dla dziecka, ani zabawek, ani możliwości, żeby ktoś wyszedł z nią się pobawić. Chyba na wszelki wypadek zainstaluję na laptopie grę, którą dziewczynka lubi, żeby miała jakieś zajęcie...
guru
guru

PostWysłany: Nie 29 Wrz 2013, 11:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oldziiaa napisał:
Siostrzenica W za mną szaleje i dziwnie trochę, żeby nie było jej nie tylko na weselu, ale i na ślubie. Tylko wiem, że nie będzie miał się kto nią zająć i byłaby jedynym dzieckiem - a rozrabiaka z niej jest - więc dylematy przychodzą i odchodzą, żeby ponownie nadejść.

My w pewnym momencie też mieliśmy taki dylemat, jak zastanawialiśmy się, czy zaprosić jedną moją ciocię, która ma trzech synów w wieku od 4 do 10 lat. Dwóch młodszych za mną i za P. szaleje, jak przychodzimy do nich to wiszą na nas i nie da się ich odpędzić. Generalnie jak my jesteśmy w pobliżu, to mają w głębokim poważaniu wszystkich innych i trochę się obawialiśmy, że na naszym ślubie (byliśmy z nimi parę razy w kościele i wiemy jak się zachowują) i weselu będzie podobnie a my zwyczajnie nie będziemy mieli jak się nimi zająć. Problem niejako rozwiązał się sam, bo ciotka jak się dowiedziała o naszych zaręczynach i terminie ślubu to powiedziała, że bardzo jej przykro, ale jej w maju nie ma, bo wyjeżdża z bratem na jakieś szkolenie czy inne cuda (mają swoją firmę), a jej mąż sam z trójką dzieci na weselu by oszalał.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
oldziiaa
guru
guru

PostWysłany: Nie 29 Wrz 2013, 13:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No to Ci się poszczęściło. U nas jest to najbliższa rodzina W, więc nie ma mowy, żeby ich nie było. Ba wykrzyknik Muszą być koniecznie, bo ja nie pozwolę im nie przyjść język
Tylko czasami zastanawiam się jak rozwiązać problem z małą. Będzie miała wówczas 7 lat. Jakby byli miejscowi to pojawiła by się w kościele, a na wesele została z drugimi dziadkami, a tak jest z Łodzi i wtedy opcja, że nie przyjeżdża wcale. A może za bardzo się przejmuje Rolling Eyes

Powrót do góry
domcia192
guru
guru

PostWysłany: Nie 29 Wrz 2013, 13:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

u nas z kolei będzie wesele na około 100 osób i dzieci oczywiście, że będą dzieci to część rodziny, według mnie. Ale każdy ma swoje zdanie.
Escherichia
guru
guru

PostWysłany: Nie 29 Wrz 2013, 13:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oldziiaa, macie jeszcze dużo czasu do ślubu i może sytuacja sama się rozwiąże. Może rodzice małej sami stwierdzą, że nie chcą jej brać? Mnie i siostry jak byłyśmy małe rodzice nie zabierali na wesela jak jechali gdzieś dalej. Dopiero jak miałam koło 12 lat a siostra wtedy coś koło 7, zaczęłyśmy z nimi jeździć.

Owszem, jest mi trochę przykro wiedząc, że np. na moim weselu nie będzie trójki moich chrześniaków, ale z drugiej strony wiem, że dzieci trochę czego innego potrzebują niż dorośli. Tańce, jedzenie i alkohol niekoniecznie je interesuje język O ile ja, jak byłam mała lubiłam poszaleć na parkiecie o tyle mojego kuzyna, lat 10 końmi nie zaciągniesz. I co? Ma siedzieć całą imprezę przy stoliku z rodzicami?

Powrót do góry
Sport1020
początkujący
początkujący

PostWysłany: Pią 4 Paź 2013, 12:38    Temat postu: Ja zaprosiłam dzieci i zamówiłam dla nich animatora i się sprawdziło Odpowiedz z cytatem

reklaaaaaama, durna reklaaaaaama
Powrót do góry
lauraire
guru
guru

PostWysłany: Pią 4 Paź 2013, 15:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sport - weź się zdecyduj, bo raz nie pamiętasz numeru, ale wiesz jak się nazywali, a w innym wątku uważasz, że nie pamiętasz jak się nazywali, ale masz numer. http://forum.slub-wesele.pl/viewtopic.php?p=543249#543249

Wszystko z Tobą ok? Rozdwojenie jaźni, problemy psychiczne? Nie rób z siebie głupka, bo z nas nie zrobisz jeśli taki miałeś chytry plan. Wink
Powrót do góry
pearl.jamka
guru
guru

PostWysłany: Czw 31 Paź 2013, 14:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas będzie około 12-14 dzieci. Będą siedzieć przy osobnym stole i niech robią tam co chcą uśmiech
oldziiaa
guru
guru

PostWysłany: Czw 31 Paź 2013, 14:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pearl.jamka napisał:
niech robią tam co chcą uśmiech

odważnie lol
jaki przedział wiekowy pytajnik

Powrót do góry
EwaK
guru
guru

PostWysłany: Czw 31 Paź 2013, 14:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oldziiaa napisał:
pearl.jamka napisał:
niech robią tam co chcą uśmiech

odważnie lol
jaki przedział wiekowy pytajnik

U nas tez tak było i doskonale się sprawdziło uśmiech
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 52, 53, 54 ... 57, 58, 59  Następny
Strona 53 z 59

Skocz do: