|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Kasztanowa guru

|
Wysłany: Wto 15 Maj 2012, 21:12 Temat postu: |
|
|
| sopocianka napisał: | A słuchajcie, czy po oczepinach panna młoda nie wkłada już swojego welonu na głowę  |
U nas welon jest oddawany pannie młodej, ale nie wkłada go już do końca imprezy  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tęczówka maniak

|
Wysłany: Wto 15 Maj 2012, 22:07 Temat postu: |
|
|
| Kasztanowa napisał: | | sopocianka napisał: | A słuchajcie, czy po oczepinach panna młoda nie wkłada już swojego welonu na głowę  |
U nas welon jest oddawany pannie młodej, ale nie wkłada go już do końca imprezy  |
Ja też znam tylko takie rozwiązanie. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Justyna*** maniak

|
Wysłany: Sro 16 Maj 2012, 7:13 Temat postu: |
|
|
| Cinnamonnek napisał: | A ja słyszałam, że bukietu ślubnego nie powinno się suszyć , gdzieś kiedyś w artykule o przesądach ślubnych czytałam, że wraz z uschnięciem bukietu usycha i miłość, dlatego Panna Młoda powinna pozbyć się bukietu jeszcze w dniu ślubu i przekazać go jakieś pannie  |
Ja nie suszę bo jestem alergikiem i nie mogę trzymać rzeczy na których latami odkłada się kurz. Moja siostra do dziś trzyma taki uschnięty ogarek
A właśnie wczoraj mój narzeczony powiedział, że w jego rodzinie to chyba się ten welon oddaje. Padł na mnie blady strach. Rzucam w swoją rodzinę  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tęczówka maniak

|
Wysłany: Sro 16 Maj 2012, 7:35 Temat postu: |
|
|
Justyna, myślę, że nie powinno być problemu jeśli jednak nie uda Ci się trafić w swoją rodzinę hehhe, poprosisz po prostu z gracją, że potrzebujesz welon do sesji. Chyba Ci tego nikt nie odmówi, PM w końcu:P!, i chyba każdy to zrozumie. Bez przesadyzmu...
A w te przesądy o suszeniu, oddawaniu bukietów itd. Czy ktoś jeszcze się tu do tego stosuje? Przecież to nie ma znaczenia;). _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
limone guru

|
Wysłany: Sro 16 Maj 2012, 8:05 Temat postu: |
|
|
| Cinnamonnek napisał: | A ja słyszałam, że bukietu ślubnego nie powinno się suszyć , gdzieś kiedyś w artykule o przesądach ślubnych czytałam, że wraz z uschnięciem bukietu usycha i miłość, dlatego Panna Młoda powinna pozbyć się bukietu jeszcze w dniu ślubu i przekazać go jakieś pannie  |
Przesądów ślubnych, pewnie też trochę istnieje...
Mój bukiet się ususzył i nic się nie dzieje, a bukiet był zbyt ładny aby go oddawać, a tym bardziej aby nim rzucać, przydał się później na plenerze
Znalazłam temat: Przesądy ślubne _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
natusia kandydat

|
Wysłany: Wto 22 Maj 2012, 14:05 Temat postu: oczepiny |
|
|
hej, ja właśnie się zastanawiam, czy mieć welon czy też nie.
Tylko nie wiem co wtedy Pan Młody podczas oczepin miałby "zabrać", kiedy próbuje przedostać się przez kółeczko Panien. zawsze był to welon, a jak jest w takim przypadku kiedy welonu nie ma? Z góry dzięki za odpowiedź, bo ja się nie orientuje a chciałabym raczej z welonu zrezygnować  _________________ Rób zawsze to, co uważasz za stosowne... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Wto 22 Maj 2012, 14:07 Temat postu: Re: oczepiny |
|
|
| natusia napisał: | hej, ja właśnie się zastanawiam, czy mieć welon czy też nie.
Tylko nie wiem co wtedy Pan Młody podczas oczepin miałby "zabrać", kiedy próbuje przedostać się przez kółeczko Panien. zawsze był to welon, a jak jest w takim przypadku kiedy welonu nie ma? Z góry dzięki za odpowiedź, bo ja się nie orientuje a chciałabym raczej z welonu zrezygnować  |
Jakie kółeczko panien? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
natusia kandydat

|
Wysłany: Wto 22 Maj 2012, 14:13 Temat postu: Re: oczepiny |
|
|
| ewelinka89 napisał: | | natusia napisał: | hej, ja właśnie się zastanawiam, czy mieć welon czy też nie.
Tylko nie wiem co wtedy Pan Młody podczas oczepin miałby "zabrać", kiedy próbuje przedostać się przez kółeczko Panien. zawsze był to welon, a jak jest w takim przypadku kiedy welonu nie ma? Z góry dzięki za odpowiedź, bo ja się nie orientuje a chciałabym raczej z welonu zrezygnować  |
Jakie kółeczko panien? |
Tzn nie wiem czy to dobzre wytłumaczyłam, chodzi mi o to jak Panna Młoda siedzi sobie na krześle, oczywiście pdoczas oczepin i zaprasza się do kółeczka wszystkie kobiety, które są jeszce Pannami i one przy pomocy jakiś np drewnianych łyżek i innych gadżetów mają starac się nie dopuścić Pana Mlodego, żeby dostał się do welonu:P
Ja jestem ze śląska, nie wiem czy u was też tak to wygląda  _________________ Rób zawsze to, co uważasz za stosowne... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Wto 22 Maj 2012, 14:21 Temat postu: |
|
|
Nigdy czegoś takiego nie widziałam;p _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
natusia kandydat

|
Wysłany: Wto 22 Maj 2012, 14:25 Temat postu: |
|
|
Szkoda może jeszcze ktoś inny mi pomoże ? _________________ Rób zawsze to, co uważasz za stosowne... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|