Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

oczepiny bez welonu?? :)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 16, 17, 18  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Oczepiny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kasztanowa
guru
guru

PostWysłany: Wto 15 Maj 2012, 21:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sopocianka napisał:
A słuchajcie, czy po oczepinach panna młoda nie wkłada już swojego welonu na głowępytajnikpytajnik

U nas welon jest oddawany pannie młodej, ale nie wkłada go już do końca imprezy uśmiech
maniak
maniak

PostWysłany: Wto 15 Maj 2012, 22:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasztanowa napisał:
sopocianka napisał:
A słuchajcie, czy po oczepinach panna młoda nie wkłada już swojego welonu na głowępytajnikpytajnik

U nas welon jest oddawany pannie młodej, ale nie wkłada go już do końca imprezy uśmiech

Ja też znam tylko takie rozwiązanie.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Justyna***
maniak
maniak

PostWysłany: Sro 16 Maj 2012, 7:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cinnamonnek napisał:
A ja słyszałam, że bukietu ślubnego nie powinno się suszyć , gdzieś kiedyś w artykule o przesądach ślubnych czytałam, że wraz z uschnięciem bukietu usycha i miłość, dlatego Panna Młoda powinna pozbyć się bukietu jeszcze w dniu ślubu i przekazać go jakieś pannie uśmiech

Ja nie suszę bo jestem alergikiem i nie mogę trzymać rzeczy na których latami odkłada się kurz. Moja siostra do dziś trzyma taki uschnięty ogarek Wink

A właśnie wczoraj mój narzeczony powiedział, że w jego rodzinie to chyba się ten welon oddaje. Padł na mnie blady strach. Rzucam w swoją rodzinę lol
Powrót do góry
Tęczówka
maniak
maniak

PostWysłany: Sro 16 Maj 2012, 7:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Justyna, myślę, że nie powinno być problemu jeśli jednak nie uda Ci się trafić w swoją rodzinę hehhe, poprosisz po prostu z gracją, że potrzebujesz welon do sesji. Chyba Ci tego nikt nie odmówi, PM w końcu:P!, i chyba każdy to zrozumie. Bez przesadyzmu...

A w te przesądy o suszeniu, oddawaniu bukietów itd. Czy ktoś jeszcze się tu do tego stosuje? Przecież to nie ma znaczenia;).

Powrót do góry
limone
guru
guru

PostWysłany: Sro 16 Maj 2012, 8:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cinnamonnek napisał:
A ja słyszałam, że bukietu ślubnego nie powinno się suszyć , gdzieś kiedyś w artykule o przesądach ślubnych czytałam, że wraz z uschnięciem bukietu usycha i miłość, dlatego Panna Młoda powinna pozbyć się bukietu jeszcze w dniu ślubu i przekazać go jakieś pannie uśmiech

Przesądów ślubnych, pewnie też trochę istnieje...
Mój bukiet się ususzył i nic się nie dzieje, a bukiet był zbyt ładny aby go oddawać, a tym bardziej aby nim rzucać, przydał się później na plenerze Very Happy

Znalazłam temat: Przesądy ślubne
kandydat
kandydat

PostWysłany: Wto 22 Maj 2012, 14:05    Temat postu: oczepiny Odpowiedz z cytatem

hej, ja właśnie się zastanawiam, czy mieć welon czy też nie.
Tylko nie wiem co wtedy Pan Młody podczas oczepin miałby "zabrać", kiedy próbuje przedostać się przez kółeczko Panien. zawsze był to welon, a jak jest w takim przypadku kiedy welonu nie ma? Z góry dzięki za odpowiedź, bo ja się nie orientuje język a chciałabym raczej z welonu zrezygnować uśmiech
ewelinka89
moderator
moderator

PostWysłany: Wto 22 Maj 2012, 14:07    Temat postu: Re: oczepiny Odpowiedz z cytatem

natusia napisał:
Tylko nie wiem co wtedy Pan Młody podczas oczepin miałby "zabrać", kiedy próbuje przedostać się przez kółeczko Panien. zawsze był to welon, a jak jest w takim przypadku kiedy welonu nie ma? Z góry dzięki za odpowiedź, bo ja się nie orientuje język a chciałabym raczej z welonu zrezygnować uśmiech

Jakie kółeczko panien?
kandydat
kandydat

PostWysłany: Wto 22 Maj 2012, 14:13    Temat postu: Re: oczepiny Odpowiedz z cytatem

ewelinka89 napisał:
natusia napisał:

Jakie kółeczko panien?

Tzn nie wiem czy to dobzre wytłumaczyłam, chodzi mi o to jak Panna Młoda siedzi sobie na krześle, oczywiście pdoczas oczepin i zaprasza się do kółeczka wszystkie kobiety, które są jeszce Pannami i one przy pomocy jakiś np drewnianych łyżek i innych gadżetów mają starac się nie dopuścić Pana Mlodego, żeby dostał się do welonu:P

Ja jestem ze śląska, nie wiem czy u was też tak to wygląda oczko
ewelinka89
moderator
moderator

PostWysłany: Wto 22 Maj 2012, 14:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nigdy czegoś takiego nie widziałam;p
kandydat
kandydat

PostWysłany: Wto 22 Maj 2012, 14:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szkoda język może jeszcze ktoś inny mi pomoże ?uśmiech
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Oczepiny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 16, 17, 18  Następny
Strona 12 z 18

Skocz do: