Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

magistrantki
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 34, 35, 36  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Nasza codzienność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ewelinka89
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 17 Maj 2012, 11:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem czy to coś da.. Po prostu nie potrafię tego wszystkiego zebrać w kupę, a dodatkowo tak, żeby nie wyglądało to jak plagiat. Mam trzy monografie i każda nawiązuje do którejś z nich, są te same orzeczenia i wszystko napisane tak samo, tylko innymi słowami. Jeśli chodzi o dalsze rozdziały będzie łatwiej bo już są rozbieżności, a i ja chcę się na kilku innych rzeczach skupić. Ale pierwszy rozdział mam z wytłumaczeniem pojęć i moja metoda z pisaniem na podstawie jednej książki, a potem uzupełnianie niestety zawiodła. Nie mam czym uzupełniać, wszędzie jest to samo. Wszędzie są te same orzeczenia, każdy przy zdefiniowaniu jednego problemu używa wyroku ETS (tego samego) i po prostu nie da się tego napisać inaczej;/ A od czegoś zacząć muszę.

A na dokładkę taki kwiatek.. Plik z samymi wyrokami. Nie lubię siedzieć w czytelni, więc na szybko przejrzałam lexa i lexpolonicę, żeby skopiować co istotniejsze i na spokojnie w domu czytać. Reakcja worda treść wyroków:

oczko
maniak
maniak

PostWysłany: Nie 20 Maj 2012, 18:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ewelinko, mam nadzieję, że sytuacja się u Ciebie unormowała.

U mnie się unormowała - planowana granica 30 stron osiągnięta uśmiech.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ewelinka89
moderator
moderator

PostWysłany: Nie 20 Maj 2012, 19:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oddać oddałam. Wstyd mi trochę było, ale mam nadzieję, że do października złość mu przejdzie po przeczytaniu tego bełkotu. Zwęziłam trochę marginesy, czcionkę powiększyłam do 12,5 i wyszło jakimś cudem 6 stron, a przecież 6 to prawie 8, więc nie ma co narzekać;p Tego samego dnia jeszcze musiałam napisać referat 'mini pracę magisterską' jak to pani nazwała i potem zaliczyć odpowiedź z tej tematyki, więc już mi naprawdę było wszystko jedno, co za bzdury w obu tych pracach napisałam.

Miałam tyle szczęścia, że z referatami przyszło dużo osób, pani przekartkowała, a pytania zadała ogólne związane z tym tematem;p
maniak
maniak

PostWysłany: Nie 20 Maj 2012, 19:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A moja praca skończona Very Happy
Jeszcze tylko kilka małych poprawek i do druki i oprawy Very Happy
I prawdopodobnie 20 czerwca obrona Very Happy
Powrót do góry
Tęczówka
maniak
maniak

PostWysłany: Pon 21 Maj 2012, 18:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

heheh Ewelinko, podoba mi sie Twoje podejscie - ja mam aktualnie podobne, pisze co popadnie:P.
Madziu - jak ja bym chciala byc w Twojej skorze!! aaaaaaa tez chce moc napisac - "A moja praca skonczona" językwykrzyknik Chyba czas pomyslec wreszcie o jakims urlopie na pisanie tej mgr... Ale czy mi dadza:/ ?

Powrót do góry
arsandra
moderator
moderator

PostWysłany: Pon 21 Maj 2012, 19:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja swoją pracę odpuściłam..w wakacje będę Wam narzekać i marudzić, jak się wezmę..oczko
moderator
moderator

PostWysłany: Pon 21 Maj 2012, 21:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

arsandra napisał:
Ja swoją pracę odpuściłam..w wakacje będę Wam narzekać i marudzić, jak się wezmę..oczko

To będziemy się w wakacje wzajemnie motywować, bo ja stwierdziłam, że na najbliższy egzamin nie idę;p
maniak
maniak

PostWysłany: Pon 21 Maj 2012, 21:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja sobie powiedziałam, że nie istnieje opcja "Obrona we wrześniu" i dopięłam swego uśmiech Wzięłam urlop, się zawzięłam i napisałam uśmiech
Powrót do góry
nimfa
moderator
moderator

PostWysłany: Pon 21 Maj 2012, 21:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ewelinka89 napisał:
arsandra napisał:

To będziemy się w wakacje wzajemnie motywować, bo ja stwierdziłam, że na najbliższy egzamin nie idę;p

jak to nie idziesz!wykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknik!

Powrót do góry
ewelinka89
moderator
moderator

PostWysłany: Pon 21 Maj 2012, 22:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nimfa napisał:
ewelinka89 napisał:
arsandra napisał:

jak to nie idziesz!wykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknik!

Nie idę;p Po pierwszych dniach pakowania okazało się, że to gorsze, trudniejsze niż mogłoby się wydawać (3 lata temu nasz dobytek był dużo skromniejszy.. ), tematyka prawa finansów jest tak wciągająca, że już wolę to nieszczęsne pakowanie.. A forma ustna i dziwactwa egzaminatora utwierdziły mnie w tym, żeby się porządnie przeprowadzić, a potem nauczyć. Poza tym jest maj.. Kto to widział egzamin w maju? Powinien zaczynać się okres nieprzespanych nocy, a nie zaczynać sesja!

Z pejczem będziesz nad nami sterczeć w sierpniu;p
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Nasza codzienność Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 34, 35, 36  Następny
Strona 23 z 36

Skocz do: