Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

PORADNIA RODZINNA- i po krzyku
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 80, 81, 82  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Nauki przedmałżeńskie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KathyLaPoz
maniak
maniak

PostWysłany: Nie 20 Maj 2012, 8:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo się bałam spotkania w poradni. Myślałam, że będzie strasznie sztywno i długo. Jakie było nasze zdziwienie, gdy rozmawialiśmy o życiu, o zwierzakach, o tym jak się poznaliśmy, o paru aspektach życia razem, co może w przyszłości być problemem, o tym, czy nasi rodzice akceptują naszych partnerów, czy mieszkamy razem, czy stosujemy antykoncepcję, czy chodzimy do kościoła. Uśmiałam się tak bardzo, że aż bolały mnie policzki. Te 1,5 godziny minęło nam jak 5 minut. Pani bardzo Nam przypadła do gustu już podczas nauk przedmałżeńskich: taka nieegzaltowana, a twardo stąpająca po ziemi, zdająca sobie sprawę z różnych życiowych problemów. Podejrzewam, że następne spotkania będą miały poważniejszy i mniej plotkarski wydźwięk... Podczas tego spotkania nabrałam jeszcze większej pewności, że chcę być z D. do końca życia.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
arsandra
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 26 Maj 2012, 7:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczynki, PILNA SPRAWA!
Gdzie można iść w Wawie do poradni, żeby szybko załatwić sprawę.
Dzwoniłam do "naszej" pani, ale była bardzo nieprzyjemna i niestety powiedziała, że ją nic nie obchodzi, nawet, jeśli mam przełożyć egzamin. Nie będę teraz ładowała paliwa w auto, żeby na 7:30 być w Ciechanowie i na 10 w Warszawie na uczelni, w związku z tym chcę te spotkania odbyć w innym miejscu, bo babska na oczy widzieć nie chce. uśmiech RATUNKUUU!
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 26 Maj 2012, 7:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mogę zapytać w szkole naszą Siostrę od religii. Ale to dopiero w pon...

Powrót do góry
arsandra
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 26 Maj 2012, 7:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Okk, Lusi, dziękuję bardzo! W razie czego - czekam na informacjęuśmiech
guru
guru

PostWysłany: Sob 26 Maj 2012, 9:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jejku dobrze, że ja już mam wszystko załatwione i zaniesione do księdza. Ja tez sobie na szybkiego chciałam załatwić i udało mi się, ale tylko dlatego że po znajomości. Tak to pewnie musiałabym iść i siedzieć na trzech spotkaniach.

Powrót do góry
arsandra
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 26 Maj 2012, 10:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Myśmy na naukach siedzieli...4 weekendy pod rząd po 2h chyba mniej więcej...te indywidualne zostały, myślałam, że kobieta jest dyspozycyjna, bo nie każdemu teraz pasuje specjalnie jechać ileś tam km w czwartek na 17...każdy ma inne sprawy też. Okazała się bardzo nieprzyjemna i babska widzieć nie chce. Nie chodzi o to, że chcę sobie "załatwić" te spotkania, bo nic do nich nie mam, mogę z nią omawiać te wykresy (których nie mam, ale to już inna kwestia:)), porozmawiać, dowiedzieć się, tylko żeby dało się jakiś termin ustalić, a nie "to pani mi robi łaskę, że przyjedzie? To ja pani robię łaskę, że się w sobotę o 7:30 spotkamy". Szczególnie, że mam ważne zajęcia na uczelni w Wawie i prezentację na 10 i muszę być, więc nie będę specjalnie teraz gnać do niej i jeszcze jej fochy znosić. uśmiech
guru
guru

PostWysłany: Sob 26 Maj 2012, 11:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rozumiem, ja na naukach tez byłam, a że z poradnią udało się tak, to tylko sie ucieszyłam. Tez bym mogła iść posłuchać co ma taka Pani w poradni do powiedzenia. Ale tak na prawdę nie miałabym na to czasu, do marca studiowałam, od poniedziałku do soboty pracuje. Ciężko by było w ogóle nam znaleźć termin, żeby odpowiadał i mi i mojemu Ł. Niestety trafiają się niektóre takie nieprzyjemne osoby, ale cóż zrobić, albo to zignorować, żeby tylko załatwić to co się chce, albo powiedzieć co się myśli i żeby pocałowała nas w .... . Na pewno ulży uśmiech

Powrót do góry
wesolaONA
kandydat
kandydat

PostWysłany: Czw 31 Maj 2012, 20:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na szczescie nauki i poradnia zaliczona. Dla mnie poradnia byla porazka.. 3 godziny siedzenia i sluchania na temat kalendarzyka.....wyliczaniu plodnosci kobiety poprzez wkladanie termometra w pochwe....wkladaniu palcow do pochwy.. dla mnie bylo to niestety malo uzyteczne. Strata czasu. Może w innych miasta jest lepiej ale tu była porazka totalna
maniak
maniak

PostWysłany: Pią 1 Cze 2012, 23:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wczoraj była mowa o fizjologii, antykoncepcji, cyklu miesiączkowym, metodach NPR. Oczywiście nie obyło się bez dygresji na tematy różne. Dostałam, a raczej kupiłam (fajnie, że są materiały dobre i wyselekcjonowane, ale sposób ich wpychania nie bardzo mi się podoba) dobrze napisaną książeczkę o NPR i zeszyt do prowadzenia zapisów.
Myślę, że przyda mi się to do lepszego poznania siebie i w przyszłości do zajścia w ciążę. Także wkrótce rozpocznę prowadzić pomiary i zapisy - jestem tego bardzo ciekawa.

Powrót do góry
ewelajn
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 2 Cze 2012, 16:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Arsandro , udało się coś umówić ?
3mam kciuki,żeby się udało szybko załatwić

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Nauki przedmałżeńskie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 80, 81, 82  Następny
Strona 51 z 82

Skocz do: