|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
agattt moderator

|
Wysłany: Nie 13 Maj 2012, 18:17 Temat postu: |
|
|
U mnie na razie nadal wysoko, a okres powinien wg planu przyjść jutro. No poczekamy zobaczymy. _________________
  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mimi guru

|
Wysłany: Nie 13 Maj 2012, 18:21 Temat postu: |
|
|
Agattt, temperatura powinna spaść tuż przed miesiączką, pierwszego dnia miesiączki lub w jej trakcie (ja raz tak miałam, że mi stopniowo spadała).
Ale nie musi spaść, można przecież zajść w ciążę  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karolka12 uzależniony

|
Wysłany: Pon 14 Maj 2012, 9:06 Temat postu: |
|
|
Było kiedyś pytanie o polecane książki. to tak ja mogę polecić tą co ja mam bo jest tam dużo przykładów
a moja znajoma poleca tą: mówi, że w niej było wszystko jasno i zrozumiale napisane i tyle ile potrzeba. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kasiulek215 uzależniony

|
Wysłany: Wto 15 Maj 2012, 9:38 Temat postu: |
|
|
Te książki powyżej mam i też polecam. Mam jeszcze taką:
Pomijając wstawki ideologiczne, książka bardzo fajna, dużo zdjęć i przykładów. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mimi guru

|
Wysłany: Sro 30 Maj 2012, 11:24 Temat postu: |
|
|
Jestem taka zła, że muszę gdzieś się wygadać
Poszłam do ginekologa po skierowanie na usg, bo nie wiem, co się aktualnie dzieje z moim cyklem. Mój obecny cykl wygląda tak: http://enpr.pl/1657/116728
Lekarz patrzyła na mnie jak na idiotkę i niedorozwiniętą jakąś, gdy mówiłam jej o krwawieniu śródcyklicznym. Strasznie denerwuje mnie też, że nikt nie chce mnie leczyć ani badać, bo nie planuję ciąży. Wszyscy lekarze mają podejście - "będzie Pani planować ciąże, to wtedy proszę się zgłosić.  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marga guru

|
Wysłany: Sro 30 Maj 2012, 11:32 Temat postu: |
|
|
Ech, wiem coś o tym, strasznie trudno znaleźć dobrego ginekologa... Ja w przyszłym tygodniu znów spróbuję szczęścia u innego - odkąd moją ginekolożke wywiało do innego miasta, nie mogę trafić na dobrego, normalnego lekarza. Traktują pacjentki taśmowo, a już najgorzej, jeśli coś wiesz - w moim przypadku o ciąży, w Twoim o NPR. Mam wrażenie, że lepiej nie wykazywać się wiedzą, tylko słuchać lekarzy bezkrytycznie.
W poniedziałek idę do podobno świetnego lekarza, w razie czego, dam Ci namiar po wizycie . _________________
  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Elmuszka moderator

|
Wysłany: Sro 30 Maj 2012, 11:33 Temat postu: |
|
|
Jezu... biedna Mimi jesteś! hmmm kiedyś widziałam w necie listę ginekologów, którzy znają i wspierają NPR, w Lublinie był co prawda jeden, ale może w Warszawie jest ich więcej? (poszukam). Może taki lekarz będzie miał więcej zrozumienia.
Albo nakłam, że planujesz, tylko chcesz wyregulować  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mimi guru

|
Wysłany: Sro 30 Maj 2012, 12:06 Temat postu: |
|
|
Elmuszko, ja już przeglądałam tę listę lekarzy, niestety żaden z nich nie przyjmuje w lim/luxmed. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
agattt moderator

|
Wysłany: Sro 30 Maj 2012, 12:07 Temat postu: |
|
|
Bez sensu. Ja również mogę ponarzekać na moją gin z przychodni. Robie sobie teraz różne badania przed ewentualną ciążą, dziś poszłam na wizytę, wyciągnęła z karty moje wyniki, obejrzała, powiedziała 3 słowa i schowała... Dowiedziałam się tylko, ze morfologia bardzo dobra, no ale tokso niekoniecznie. Niby nie jest złe, ale trochę niepokojące, na razie nic z tym nie robimy, w ciąży będzie się monitorować. No i nie wiem w sumie o co chodzi
Jak tylko zajdę w ciążę to zmieniam lekarza, niestety państwowo to bym się tylko nerwów najadła w ciąży.
Jeżeli chodzi o mój obecny cykl to znowu jest kosmiczny, do tego z lukami, ale obserwuję też śluz i na dzień dzisiejszy wygląda to tak:
http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolezanki.php?user=agata&cid=6747 _________________

Ostatnio zmieniony przez agattt dnia Sro 30 Maj 2012, 14:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karolka12 uzależniony

|
Wysłany: Sro 30 Maj 2012, 13:59 Temat postu: |
|
|
Mimi a to 1 maja to nie okres? bo masz wyższe temp a potem spadek i krwawienie. A potem 17 maja znów szczyt.. Jednodniowy spadek temp można pominąć.. A na jakiej podstawie stwierdziłaś krwawienie? Być może się mylę i chcę się upewnić
Agatt podaj jeszcze raz linka.
A Wy w Lublinie to macie klinikę Naprotechnologii (leczenie niepłodności metodami npru ponoć nie należy do najtańszych ale za to bardzo skuteczne) http://www.leczenie-nieplodnosci.pl/pl/ [przepraszam za reklamę] i w Białymstoku też jest. A w Warszawie to jest Instytut Naturalnego Planowania Rodziny _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|