Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Naturalne Planowanie Rodziny
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 75, 76, 77  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Pozostałe tematy rodzinne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agattt
moderator
moderator

PostWysłany: Nie 13 Maj 2012, 18:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie na razie nadal wysoko, a okres powinien wg planu przyjść jutro. No poczekamy zobaczymy.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
mimi
guru
guru

PostWysłany: Nie 13 Maj 2012, 18:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agattt, temperatura powinna spaść tuż przed miesiączką, pierwszego dnia miesiączki lub w jej trakcie (ja raz tak miałam, że mi stopniowo spadała).
Ale nie musi spaść, można przecież zajść w ciążę oczko
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pon 14 Maj 2012, 9:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Było kiedyś pytanie o polecane książki. to tak ja mogę polecić tą co ja mam bo jest tam dużo przykładów

a moja znajoma poleca tą: mówi, że w niej było wszystko jasno i zrozumiale napisane i tyle ile potrzeba.

Powrót do góry
kasiulek215
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Wto 15 Maj 2012, 9:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Te książki powyżej mam i też polecam. Mam jeszcze taką:

Pomijając wstawki ideologiczne, książka bardzo fajna, dużo zdjęć i przykładów.

Powrót do góry
mimi
guru
guru

PostWysłany: Sro 30 Maj 2012, 11:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jestem taka zła, że muszę gdzieś się wygadać Evil or Very Mad
Poszłam do ginekologa po skierowanie na usg, bo nie wiem, co się aktualnie dzieje z moim cyklem. Mój obecny cykl wygląda tak: http://enpr.pl/1657/116728
Lekarz patrzyła na mnie jak na idiotkę i niedorozwiniętą jakąś, gdy mówiłam jej o krwawieniu śródcyklicznym. Strasznie denerwuje mnie też, że nikt nie chce mnie leczyć ani badać, bo nie planuję ciąży. Wszyscy lekarze mają podejście - "będzie Pani planować ciąże, to wtedy proszę się zgłosić. Evil or Very Mad Evil or Very Mad
guru
guru

PostWysłany: Sro 30 Maj 2012, 11:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ech, wiem coś o tym, strasznie trudno znaleźć dobrego ginekologa... Ja w przyszłym tygodniu znów spróbuję szczęścia u innego - odkąd moją ginekolożke wywiało do innego miasta, nie mogę trafić na dobrego, normalnego lekarza. Traktują pacjentki taśmowo, a już najgorzej, jeśli coś wiesz - w moim przypadku o ciąży, w Twoim o NPR. Mam wrażenie, że lepiej nie wykazywać się wiedzą, tylko słuchać lekarzy bezkrytycznie.
W poniedziałek idę do podobno świetnego lekarza, w razie czego, dam Ci namiar po wizycie uśmiech.

Powrót do góry
Elmuszka
moderator
moderator

PostWysłany: Sro 30 Maj 2012, 11:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jezu... biedna Mimi jesteś! hmmm kiedyś widziałam w necie listę ginekologów, którzy znają i wspierają NPR, w Lublinie był co prawda jeden, ale może w Warszawie jest ich więcej? (poszukam). Może taki lekarz będzie miał więcej zrozumienia.
Albo nakłam, że planujesz, tylko chcesz wyregulować uśmiech
Powrót do góry
mimi
guru
guru

PostWysłany: Sro 30 Maj 2012, 12:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Elmuszko, ja już przeglądałam tę listę lekarzy, niestety żaden z nich nie przyjmuje w lim/luxmed.
moderator
moderator

PostWysłany: Sro 30 Maj 2012, 12:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bez sensu. Ja również mogę ponarzekać na moją gin z przychodni. Robie sobie teraz różne badania przed ewentualną ciążą, dziś poszłam na wizytę, wyciągnęła z karty moje wyniki, obejrzała, powiedziała 3 słowa i schowała... Dowiedziałam się tylko, ze morfologia bardzo dobra, no ale tokso niekoniecznie. Niby nie jest złe, ale trochę niepokojące, na razie nic z tym nie robimy, w ciąży będzie się monitorować. No i nie wiem w sumie o co chodzi smutny

Jak tylko zajdę w ciążę to zmieniam lekarza, niestety państwowo to bym się tylko nerwów najadła w ciąży.

Jeżeli chodzi o mój obecny cykl to znowu jest kosmiczny, do tego z lukami, ale obserwuję też śluz i na dzień dzisiejszy wygląda to tak:
http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolezanki.php?user=agata&cid=6747

Ostatnio zmieniony przez agattt dnia Sro 30 Maj 2012, 14:38, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Karolka12
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sro 30 Maj 2012, 13:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mimi a to 1 maja to nie okres? bo masz wyższe temp a potem spadek i krwawienie. A potem 17 maja znów szczyt.. Jednodniowy spadek temp można pominąć.. A na jakiej podstawie stwierdziłaś krwawienie? Być może się mylę i chcę się upewnić oczko

Agatt podaj jeszcze raz linka.

A Wy w Lublinie to macie klinikę Naprotechnologii (leczenie niepłodności metodami npru ponoć nie należy do najtańszych ale za to bardzo skuteczne) http://www.leczenie-nieplodnosci.pl/pl/ [przepraszam za reklamę] i w Białymstoku też jest. A w Warszawie to jest Instytut Naturalnego Planowania Rodziny

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Pozostałe tematy rodzinne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 75, 76, 77  Następny
Strona 30 z 77

Skocz do: