Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Pomarudźmy sobie... II
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 530, 531, 532  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Pomarudzić dobra rzecz…
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Juliette
guru
guru

PostWysłany: Pią 3 Lut 2012, 21:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ewelinka89 napisał:
Ale 10 giga w sensie, że transfer, czy limit do ściągnięcia?

Nie wiem jaka to różnica, ale chyba transfer Mr. Green
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sob 4 Lut 2012, 0:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

smutny Niedawno wróciliśmy ze szpitala - teść ma złamaną nogę, część kości wykruszona smutny

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ewelajn
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 4 Lut 2012, 19:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ewelinka89 napisał:
Od początku nas wkurzali, internetu kilka razy w tygodniu nie było, telewizja to samo.. Często musieliśmy dzwonić, żeby naprawili, ale to pomagało na chwilę . Internet zazwyczaj był wolniejszy niż w umowie.. Do tego co chwilę podnosili ceny, a wiadomo że nikt nie zrezygnuje ot tak, bo też nie wszędzie jest dostęp do innych usługodawców itd. Do tego sytuacja na początku z promocją, pani nam 3 razy zapewniała, że z promocji (bezpłatnej przez 2 miesiące)można przez cały czas trwania umowy zrezygnować, w domu na spokojnie przeczytaliśmy umowę i okazało się, że można w ciągu pierwszego miesiąca tylko zrezygnować, więc zwyczajnie wmawiają ludziom ściemę licząc, że nie przeczytają umowy. Ale najgorsze było na koniec - trochę z naszej winy, ale gdyby byli uczciwi do tego nie doszłoby.. Zrezygnowaliśmy z telewizji, bo płaciliśmy 120 zł, a tak naprawdę korzystaliśmy z kilku kanałów.. Oddając sprzęt pytaliśmy ile teraz będzie kosztować internet, bo wiadomo że może podrożeć jak tylko jedna usługa. Pani zapewniała, że cena pozostaje bez zmian. Co więcej mieliśmy nadpłatę, więc prosiliśmy o sprawdzenie ile mamy w następnym miesiącu zapłacić. Pani sprawdzała w systemie i wyliczyła nam kwotę odpowiadającą do płaconej ceny a przecież musiała mieć tam tą wyższą kwotę.. A za chwilę przyszedł rachunek na 250 zł (za sam internet, kosztujący normalnie bodajże 59 zł). Nie wierzę, że przypadkiem było coś źle w systemie, bo nie raz kłamali, a potem po przeczytaniu umowy okazywało się, że wszystko jest inaczej. No ale umowy się czyta.. Nie wpadliśmy na to, żeby sprawdzać cennik.. Do 100 zł cenę przełknęlibyśmy gdyby nam od razu podali, ale jak bezczelnie tam kłamią, że cena się nie zmienia, żeby umowy nie wypowiadać to mamy ich gdzieś.. Żerują na tym, że ludzie nie sprawdzą w cenniku, że jak zrezygnują z innej usługi, to cena wzrasta o 300%.. Podobnie było kiedyś z głośną aferą, bo podnieśli bardzo cenę jednej usługi, a jak się chciało wypowiedzieć umowę przez podwyżkę to płaciłoby się za resztę więcej niż za więcej usług. Nie wiem jak wtedy ta sprawa się rozwiązała, ale już wtedy tylko dlatego ciągnęliśmy umowę dalej..

Wstyd mi, że tak daliśmy się wrobić, ale kurcze jak my - a jesteśmy ostrożnie tak się nacięliśmy - to szkoda mi ludzi, którzy podchodzą do tego całkiem obojętnie.

Aha.. Przygotuj się, że przy zdawaniu sprzętu nagle się okaże, że masz oddać kable, których nie masz.. Albo tam ludzi naciągają na dodatkowe pieniądze, albo Ci monterzy wiedzą bez czego internet/tv będzie działać i nie montują tego.. Ale po co mieliby dodawać do modemu kabel, który nie jest potrzebny? No i jak oddajesz, to pamiętaj nawet o zużytych bateriach do pilota.. Za ich brak 20 zł kary oczko

o kurczaki , dobrze , że mam tylko internet, nie mam pakietu usług bo w ogole nie mam tv w domu Shocked

w ogole Ewelinka podobnoż jest jakas ustawa czy cos
( nie znam sie , slyszalam cos)
ze w bloku powinno byc jakies podowjne okablowanie czy cos ? ze nie moze byc tak ze masz do wyboru tylko jednego dostawce uslug pytajnik?

a u mnei jest blok okablowany mutlimediami i wszyscy maja multimedia Shocked przy przedluzeniu umowy wiem od sasiadow ze jaja jak berety sa z cenami Shocked i nie bylo wyboru dostawcy, no chyba ze internet mobilny yyyy

Powrót do góry
leila
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sob 4 Lut 2012, 20:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jestem na dietce wrzody zoładka smutny
ewelinka89
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 4 Lut 2012, 20:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ewelajn wątpię, w końcu mamy wolny rynek.. U nas jest tp i multimedia więc są dwie, ale i tak źle i tak niedobrze. Jak dzwoniliśmy się o dialog dowiedzieć, to podłączenie kosztuje bardzo dużo i musi być ileś osób.. A wiadomo, że każdy ma umowę na rok, czy dwa więc nie zbierze się grupy sąsiadów w jednym momencie. Szczególnie, że u nas prawie sami wynajmujący i emeryci, więc marne szanse.

Ewelajn, nam na początku jak nie rozwiązaliśmy umowę, to przedłużali z miesiąca na miesiąc w tej samej cenie co płaciliśmy. Jaja się zaczęły, jak zrezygnowaliśmy z telewizji, a mieliśmy promocję z powodu pakietu.. Tylko, że musieliśmy bo nasze mieszkanie tutaj stało pod znakiem zapytania, a okres wypowiedzenia 3 miesiące. Potem chcieliśmy zerwać umowę i podpisać na nowo, bo my za internet płaciliśmy 250, a normalna cena bez promocji to 69, ale nie mają na czas nieokreślony, a tyle tu mieszkać nie będziemy;/
maniak
maniak

PostWysłany: Nie 5 Lut 2012, 20:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

uuueeeeeeee! Jutro PONIEDZIAŁEK! !
Jak ja nie cierpię niedzieli wieczór i tej ohydnej świadomości, że to koniec weekendu, za to początek kolejnego tygodnia :/!
Mad

Powrót do góry
shadow's wife
guru
guru

PostWysłany: Nie 5 Lut 2012, 20:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ta sama myśl mnie nachodzi uśmiech
Weekend jest zbyt krótki! Zbyt szybko mija Rolling Eyes

Powrót do góry
ewelinka89
moderator
moderator

PostWysłany: Nie 5 Lut 2012, 20:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pierwszy raz będę lubić poniedziałki.. Teraz będę narzekać na wtorki lub środy.. mruga

Ja jestem zła, bo w piątek miały być wyniki egzaminu. Jest niedziela, dzisiaj niektórym wrzucił do usosa, ja oczywiście nie mam;/ Jutro semestr się zaczyna, a ja zamiast spędzać wolne z myślą, że sesja na mnie ciągle sprawdzam wyniki i zastanawiam się, czy nie będę musiała uczyć się do poprawki;/
maniak
maniak

PostWysłany: Nie 5 Lut 2012, 20:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ewelinka89 współczuję smutny niecierpiałam tego oczekiwania na wyniki.

Mój S pojechał na delegację do Paryża i będę 2 tygodnie sama. Jakoś mi tak głupio smutny
guru
guru

PostWysłany: Nie 5 Lut 2012, 20:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja też nie mogę znieść świadomości nowego, długiego, pracowitego i mroźnego tygodnia...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Pomarudzić dobra rzecz… Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 530, 531, 532  Następny
Strona 30 z 532

Skocz do: