Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

M J i kropek
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 80, 81, 82  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nimfa
moderator
moderator

PostWysłany: Pią 27 Sty 2012, 17:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

z tego co kojarzę to przez pierwszą dobą po cc się leży tylko dopiero w drugiej dobie się staje. przynajmniej tak to było jak byłam w szpitalu język

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Kasiek86
guru
guru

PostWysłany: Pią 27 Sty 2012, 18:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pewnie zależy od predyspozycji osoby (ja po naturalnym, dopiero po dobie jako tako doszłam do siebie, ale pierwszego dnia chodziłam po ścianach...) i od szpitala, kiedy pogonią babeczkę żeby się ruszała

Powrót do góry
Juliette
guru
guru

PostWysłany: Pią 27 Sty 2012, 19:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

monika1 napisał:
Wiecie co, ja od zawsze miałam paniczny lęk przed porodem. Pewnie dlatego tak długo zwlekałam z rozmnożeniem lol Zastanawiam się nawet czy nie cierpię na tokofobię?
Mnie wcale nie przestraszył ten poród, ja doskonale wiem, jak przebiega poród naturalny. Jego fazy musiałam wykuć na pamięć na studiach. a teraz to już widziałam na żywo. Ja po prostu, chyba nie jestem w stanie przejść tego emocjonalnie i fizycznie. Confused Co innego cesarka, idziesz, wyciągają dziecko i cześć. To mi o wiele bardziej odpowiada. uśmiech

Nie wiem na ile jest to sprawdzona informacja, ale słyszałam, że na cesarkę można dostać skierowania również z powodów psychicznych, kiedy paraliżujący lęk mógłby utrudnić naturalny poród, albo spowodować jego komplikacje. Ale podejrzewam, że trzeba mieć opinię jakiegoś psychologa lub psychiatry, który stwierdziłby czy jest to rzeczywiście fobia czy zwykły strach towarzyszący większości kobiet.
guru
guru

PostWysłany: Pią 27 Sty 2012, 20:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasiek - moja mama miała cesarkę i mówi, że bardzo szybko doszła do siebie, że to nie jest prawdą, że powrót do normalnego funkcjonowania jest dużo dłuższy niż po porodzie naturalnym. To raczej kwestia indywidualna i różnie bywa. Nie ma bólu, nie ma traumy, nie ma obrażeń w wiadomym miejscu, podobno jest to też najbezpieczniejsze dla dziecka... Teraz też tną tak jakby prostopadle (z boku na bok), nisko, więc nie ma dużej blizny (mama ma równolegle - z góry na dół, więc ślad jest dużo większy).
Ja jestem całkowicie za cc, jak tylko będę miała takie wskazanie albo lekarz się zgodzi to będę bardzo szczęśliwa uśmiech Uważam, że jeżeli mogłabym uniknąć cierpienia to chcę to wykorzystać. Jednak nie zdecydowałabym się na cc na życzenie, czy prywatny szpital - tylko ze względów finansowych.
Powrót do góry
monika1
guru
guru

PostWysłany: Sob 28 Sty 2012, 21:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Juliette napisał:
Nie wiem na ile jest to sprawdzona informacja, ale słyszałam, że na cesarkę można dostać skierowania również z powodów psychicznych, kiedy paraliżujący lęk mógłby utrudnić naturalny poród, albo spowodować jego komplikacje. Ale podejrzewam, że trzeba mieć opinię jakiegoś psychologa lub psychiatry, który stwierdziłby czy jest to rzeczywiście fobia czy zwykły strach towarzyszący większości kobiet.[/quote]

Jest dokładnie tak jak napisałaś Juliette. trzeba pójść do psychiatry, który stwierdza tokofobię i otrzymuje się pisemne wskazanie do cc. Taką informację uzyskałam od swojego lekarza.

Powrót do góry
serduszkox
guru
guru

PostWysłany: Nie 29 Sty 2012, 0:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Monisiu czy na prawdę czujesz aż taki lęk przed urodzeniem sn czy po prostu naoglądałaś się i teraz zaczęło Cię to przerażać?
Ja jak pomyślę o tym bólu też trochę się denerwuje,ale w końcu taka nasza natura uśmiech Wydaje mi się,że poród oprócz tego bólu to też wspaniałe przeżycie dla przyszłej mamy ..
monika1
guru
guru

PostWysłany: Nie 29 Sty 2012, 10:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Naprawdę czuję taki lęk, zawsze go czułam. To jest niezależne ode mnie.

Powrót do góry
myszka426
moderator
moderator

PostWysłany: Nie 29 Sty 2012, 22:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja po cc bardzo szybko musiałam wstać kilka godzin , mimo że nie czułam się najlepiej

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość MSN Messenger
Gosiula
guru
guru

PostWysłany: Pon 30 Sty 2012, 12:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Monika ja pomimo przejść z porodem sn nie wyobrażam sobie cc

Powrót do góry
Inka83
guru
guru

PostWysłany: Sob 4 Lut 2012, 14:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nimfa napisał:
z tego co kojarzę to przez pierwszą dobą po cc się leży tylko dopiero w drugiej dobie się staje. przynajmniej tak to było jak byłam w szpitalu język

Wszystko zależy od znieczulenia. Po ogólnym pewnie trzeba poleżeć na płasko, nie mam pojęcia. Ja po miejscowym podniosłam się wieczorem, a dochodzę do siebie bez problemu. Chodziłam i chodzę, karmię, normalnie funkcjonuję, nie narzekam. uśmiech

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 80, 81, 82  Następny
Strona 20 z 82

Skocz do: