Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Co mamy już załatwione II
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 161, 162, 163  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pralinka
guru
guru

PostWysłany: Czw 26 Sty 2012, 16:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

deina napisał:
A może pod Warszawą? Jakiś Konstancin czy coś w tym stylu?

Jak pierwszego nie uda się, to dopiero pomyślimy, ale bardzo nie chcemy brać ślubu gdzieś poza Warszawą i logistycznie to komplikuje. Brać ślub gdzieś poza Wawą żeby potem wracać do miasta na przyjęcie. Tak czy siak odpisów aktów w tym ich chorym systemie nie ma, więc nigdzie nie zaklepiemy terminu. Najwyżej pierwszego będziemy jak psy latać z wywieszonymi jęzorami po łaskę przez debila z urzędu, albo weźmiemy ślub poza Polską

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
asik
guru
guru

PostWysłany: Czw 26 Sty 2012, 16:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czekaj, czekaj, bo nie rozumiem.
Składaliście w końcu wniosek o wydanie odpisu? Tak jak już Ci kiedyś pisałam nam urzędnik powiedział, że od złożenia wniosku w ciągu tygodnia dokumenty są w systemie i jeśli ślub jest w Warszawie to fizycznie papierów mieć nie musicie. System jest ogólnomiastowy, więc nieważne w którym usc skłądacie wniosek, oni to wprowadzają do systemu i w każdym usc przy rejestracji małżeństwa sami już sobie mogą wydrukować.

I czemu do jasnej cholerki Pralinka nie poszliście do urzędu jak Ci mówiłam, że na to się czeka?!

Powrót do góry
Pralinka
guru
guru

PostWysłany: Czw 26 Sty 2012, 16:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

asik napisał:
Czekaj, czekaj, bo nie rozumiem.
Składaliście w końcu wniosek o wydanie odpisu? Tak jak już Ci kiedyś pisałam nam urzędnik powiedział, że od złożenia wniosku w ciągu tygodnia dokumenty są w systemie i jeśli ślub jest w Warszawie to fizycznie papierów mieć nie musicie. System jest ogólnomiastowy, więc nieważne w którym usc skłądacie wniosek, oni to wprowadzają do systemu i w każdym usc przy rejestracji małżeństwa sami już sobie mogą wydrukować.

I czemu do jasnej cholerki Pralinka nie poszliście do urzędu jak Ci mówiłam, że na to się czeka?!

Bo urzędnik nam powiedział, że skoro byliśmy rejestrowani w śródmieściu i w śródmieściu bierzemy ślub to te akty są u nich i nie potrzeba składać żadnych wniosków. Poza tym my mamy odpisy fizycznie, to te nie mogą być, ale nie powiedzieli dlaczego? Trzy razy faceta pytałam czy musimy składac wniosek o odpis jak bierzemy ślub w tym samym urzędzie w którym byliśmy rejestrowani. Urzędnik wprowadził mnie w błąd i myślę, że celowo, bo nie mozna niechcący 3 razy tych samych bzdur gadać. Przeciez on tam pracuje i powinien byc biegły w tym. Poza tym akty urodzenia w jakimś systemie są bo dizs w okienku w ciągu 2 sekund facet znalazł mi je w komputerze, to o co w tym chodzi skoro wszystko jest na miejscu?

Powrót do góry
asik
guru
guru

PostWysłany: Czw 26 Sty 2012, 16:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pralinka napisał:
Bo urzędnik nam powiedział, że skoro byliśmy rejestrowani w śródmieściu i w śródmieściu bierzemy ślub to te akty są u nich i nie potrzeba składać żadnych wniosków. Poza tym my mamy odpisy fizycznie, to te nie mogą być, ale nie powiedzieli dlaczego? Trzy razy faceta pytałam czy musimy składac wniosek o odpis jak bierzemy ślub w tym samym urzędzie w którym byliśmy rejestrowani. Urzędnik wprowadził mnie w błąd i myślę, że celowo, bo nie mozna niechcący 3 razy tych samych bzdur gadać. Przeciez on tam pracuje i powinien byc biegły w tym. Poza tym akty urodzenia w jakimś systemie są bo dizs w okienku w ciągu 2 sekund facet znalazł mi je w komputerze, to o co w tym chodzi skoro wszystko jest na miejscu?

Ale wniosek musisz złożyć, bo on jest do wyjęcia tych aktów i na nim się podpisujesz, że Ty chcesz te wnioski do tego i do tego, itd. One gdzieś tam są w komputerze ale zakładam, że to tylko jakieś dane, które później muszą być przeniesione do tego ich nowego systemu. Nam też facet wklepał do komputera, że ten i ten odpis aktu będzie do wyjęcia.
A urzędnik pewnie nie celowo, tylko debil jakiś Confused

Powrót do góry
Pralinka
guru
guru

PostWysłany: Czw 26 Sty 2012, 16:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

asik napisał:
Pralinka napisał:

Ale wniosek musisz złożyć, bo on jest do wyjęcia tych aktów i na nim się podpisujesz, że Ty chcesz te wnioski do tego i do tego, itd. One gdzieś tam są w komputerze ale zakładam, że to tylko jakieś dane, które później muszą być przeniesione do tego ich nowego systemu. Nam też facet wklepał do komputera, że ten i ten odpis aktu będzie do wyjęcia.
A urzędnik pewnie nie celowo, tylko debil jakiś Confused

Asik, a któreś z Was było rejestrowane na Woli? Właśnie gdybyśmy brali ślub w innym urzędzie niż byliśmy rejestrowani to wtedy te wnioski trzeba składać, a jak tam gdzie byliśmy to oni je mają od ręki wyciągnąć tylko po to żeby spisać sygnatury, a resztę mogą uzupełnić sobie później. Przecież to u nich fizycznie leży, nigdzie nie trzeba po nie jeździć. Poza tym skoro mamy je fizycznie, to niech sobie wezmą je od nas i podepną do dokumentów. Nie rozumiem tego, ale chyba nigdy nie zrozumiem debilizmu systemu w tym kraju. Jeszcze gdybym olała sprawę, ale kuźwa dzwoniłam dopytywałam się. Dzwoniłam po tym jak Wy już złożyliście dokumenty i pytałam o ten cały system jak to jest. Usłyszałam taką a nie inną odpowiedź. A gdybym była z innego miasta i miała ze sobą wyciągnięty tam odpis urodzenia, to tez mogłabym sobie w d.. wsadzić, bo nie mają go w systemie? Przecież nigdy nie będą mieć, bo to skupia usc tylko z Wawy. Dziś się okazało, że zaden wniosek nie jest potrzebny i gościu nic ode mnie nie wziął. Tak czy siak mam zamiar napisać do dyrektora skargę na tego urzędasa, a jak przez niego przepadnie mi sala i zaliczka, to jeszcze możemy spotkać się w sądzie o odszkodowanie.

Powrót do góry
nheledore
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 26 Sty 2012, 18:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pralinko, Shocked
Rany, to chyba najgorszy koszmar każdej PM, że coś się ze ślubem nagle chrzani, no, kurczę no.

Takiego gościa to za fraki i zdegradować na inne stanowisko, skoro nie bardzo wie, o co biega Evil or Very Mad No niedouczony jakiś kurczak Evil or Very Mad

Mam nadzieję i trzymam kciuki, że koniec końców wszystko się wyjaśni i po tych turbulencjach znów się Wam uspokoi i weźmiecie ślub wg pierwszego planu :*
Powrót do góry
Tęczówka
maniak
maniak

PostWysłany: Czw 26 Sty 2012, 20:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jaaaa cieeee.... biednaś Pralinko :/
Trzymam kciuki za wyjaśnienie tej beznadziejnej sprawy :/

Powrót do góry
atina
guru
guru

PostWysłany: Pią 27 Sty 2012, 15:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

-sala (wpłacone dwie zaliczki) (w tym 4 gorące posilki plus obiad, tort, itd)
-termin w kościele,
-zespół (wpłacona zaliczka),
-kamerzysta (znajomy, zaliczki nie chciał),
-ozdoby na salę,
-fotograf (wpłacona zaliczka),
-świadka (na razie jednego),
-odbyte kursy,
-zamówiona suknia (wpłacona zaliczka) uśmiechuśmiechuśmiech gratis welon i bolerko
-spinki i musznik wstępnie jest, ale zobaczymy jeszcze jaka bedzie koszula i garnitur uśmiech
- podwiązka jest:) pożyczona
- wódka i wino uśmiech
- obrączki odebrane (są śliczne )
- umówiony termin na paznokietki uśmiech

-wstępna lista gości
- wstępnie wybrany tekst na zaproszenia (zamawiamy na początku lutego)
- wybrane buciki damskie (musze tylko znaleźć mój rozmiar)
- upatrzony biustonosz (musze tylko znaleźć w kolorze białym)
- wybrany fryzjer i kosmetyczka, muszę się w poniedziałek przejść i zarezerwować termin uśmiech

Musimy jeszcze dokupić winko do obiadu, ale to też w lutym.

Powrót do góry
arsandra
moderator
moderator

PostWysłany: Pią 27 Sty 2012, 18:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

arsandra napisał:
arsandra napisał:
arsandra napisał:
arsandra napisał:
U nas na dzień dzisiejszy mamy:

-termin i godzinę w kościele
-odbyte nauki przedmałżeńskie (zostały tylko chyba 2 spotkania z doradcą życia rodzinnego, ale to zrobimy w ferie, jak będę mieć wolne)
-wybranych świadków i ich zgodę
-salę
-zespół
-fotografa
-kamerzystę
-obrączki
-suknię ślubną
-prawie zamówioną biżuterię ślubną
-prawie gotowe zaproszenia
-wybrana wiązanka ślubna

Dorzucam:
- prawie gotową listę gości
- welon
- bielizna, tzn. nie mam biustonosza, ale waham się, czy wszywać w suknię czy nie...

Autko do ślubu. uśmiech

A dziś dorzucam:
- umówioną fryzjerkę i fryzjera(bo moja fryzjerka nie robi takich fryzur wyjściowych, więc będzie mnie czesał fryzjer z tego salonu, bo on się w tym specjalizuje:)) i kosmetyczkę ( trzy terminy mam, bo farbowanie, depilacja w środę, w piątek manicure, pedicure i zabieg "Afrodyta", i w sobotę na 10:00 czesanie i na 11:00 makijaż uśmiech
- zaproszenia zostały wysłane już do mnie
- biżuteria też powinna jutro przyjść
uśmiech

- biżuteria już jest u mnie:)
- kupiłam staniczek do wszycia w suknięuśmiech
- zaproszenia są - zaczęliśmy już roznosićuśmiech

edit: zamówiony musznik uśmiech

- musznik już jest
- zamówione pończochy, na dniach będą. uśmiech
- jutro P. jedzie po koszulę, bo dzwonili, że uszyta;)
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pią 27 Sty 2012, 18:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Do ślubu 10 miesięcy i w sumie najważniejsze rzeczy zalatwione:

- sala weselna
- data ślubu i godzina w kościele
- zespół
- fotograf
- kamerzysta
- samochód oczko
- no i moja suknia ślubna zakupiona dzisiaj Rolling Eyes

- termin poradni małżeńskiej
- nauki przedmałżeńskie
- domknęliśmy listę gości
- wybrana piosenka na pierwszy taniec
Jeszcze 8 miesięcy

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 161, 162, 163  Następny
Strona 14 z 163

Skocz do: