|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Gaja743 początkujący

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
(=KaLinka=) maniak

|
Wysłany: Pon 3 Paź 2011, 18:52 Temat postu: |
|
|
bardzo fajna  _________________
  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marga guru

|
Wysłany: Pon 3 Paź 2011, 20:53 Temat postu: |
|
|
Superpomysł . Przecież piosenka dedykowana nie musi mieć takiego przesłania wprost - może być ulubioną piosenką Rodziców lub taką, która się im ładnie skojarzy, np. z czasami ich młodości. Dzięki, zanotuję to sobie w główce . _________________
  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spasi maniak

|
Wysłany: Wto 4 Paź 2011, 12:07 Temat postu: |
|
|
scorpions to fajny pomysł ale niestety nie dla naszych rodziców. jakbym im po angielsku piosenkę puściła i nie rozumieliby więcej z niej niz dwa słowa to nie byliby zachwyceni (szczególnie przyszła teściowa) a ponieważ to ma być piosenka dla nich musimy szukać w polskim repertuarze. narzeczonemu co fakt skóra cierpnie gdy słyszy te disco polowe kawałki, ale póki co nie udało nam sie znaleźć nic ładnego dla rodziców z innego typ muzyki. a cudownych rodziców mam już jest tak ograne ze sami rodzice zasugerowali żeby coś zmienić _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
asik guru

|
Wysłany: Wto 4 Paź 2011, 12:21 Temat postu: |
|
|
Też mi się przejadło 'Cudownych rodziców mam'. Za to jest to ulubiona piosenka teściowej, co mi delikatnie zasugerowała podczas "pokazu" filmu z wesela siostry Połówka W ogóle jakie ochy i achy były podczas oglądania Teściowa zresztą ma manierę powtarzania "no ale mam rację, nie?" zawsze jak wyrazi zdanie na jakiś temat i tu też tak było "och, a teraz moja ulubiona piosenka.... cudowna jest, prawda? No ale mam rację, nie?" I aż głupio nie przytaknąć Zdziwi się chyba, bo ja nie pozwolę na tą piosenkę
Planuję Cliver - "Podziękowania dla rodziców". Wolałabym coś po angielsku, bo u nas to takie ckliwe wszystko, ale uważam, że jak to ma być dla rodziców, to fajnie żeby rozumieli
No i tak jak gdzieś na forum pisałam planuję jeszcze dwie dedykacje dla rodziców - jedna z okazji dnia ojca 'Co powie tata" Kukulskiej, a druga co by się mamy nie poczuły pominięte "A ja wolę moją mamę" Jeżowskiej  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KathyLaPoz maniak

|
Wysłany: Wto 24 Sty 2012, 12:03 Temat postu: |
|
|
"Cudownych rodziców mam" znajduje się na Naszej liście piosenek ZAKAZANYCH. Jest przesłodzona i ogólnie irytuje Nas oboje. Wybierzemy coś z proponowanych przez Was utworów albo jakąś fajną piosenkę, przy której rodzice będą się świetnie bawili  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spasi maniak

|
Wysłany: Wto 24 Sty 2012, 16:49 Temat postu: |
|
|
ja myślałam o Lady Pank - Mój świat bez Ciebie tylko żeby jakoś wyciąć fragment o pocałunku, bo za bardzo sugeruje, że piosenka jest do drugiej połówki a nie do rodziców _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Wto 24 Sty 2012, 17:46 Temat postu: |
|
|
O, to jest pomysł- zamiast piosenki "tematycznej", może rzeczywiście dać im coś, co jest ich ulubioną piosenką..........tylko gusta moich rodziców się tak różnią- ojciec pewnie by był zachwycony "Famous blue raincoat" lub coś w ten deseń- a mama- ech, poezja śpiewana, Demarczyk,Geppert.......
Nie pogodzi się...... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KathyLaPoz maniak

|
Wysłany: Wto 24 Sty 2012, 18:31 Temat postu: |
|
|
| ciola napisał: | Ja będę miała piosneke Krystyny Giżowskiej - Przeżyłam z Tobą tyle lat
Ten ktoś sprzed lat
Nie zapuka do mych drzwi
Ja o nim też zapomniałam już.
Nie można wciąż
Marzeniami tylko żyć
I czekać tak dzień po dniu.
Przeżyłam z tobą tyle lat,
Choć w oczy wiał mi nieraz wiatr.
Przy tobie się nauczyłam żyć,
Przy tobie śniłam swoje sny.
Przeżyłam z tobą tyle lat
Oddałam ci swój cały świat
I chociaż wiem, jak smakują łzy,
Dziś nie żal mi przeżytych dni.
Dziś tamten dzień
Gdzieś rozpłynął się, jak dym.
Spójrz, dzieci nam już wyrosły tak.
I tylko my
Nie zmieniliśmy się nic,
I ciągle nam siebie brak.
Przeżyłam z Tobą tyle lat. . . itd.
To jest piosenka dla rodziców...Oni w tym momencie są najważniejsi, a ja chcąc im podziekować mam dla nich piosenkę.
W taki sposób to interpretuję. |
Super! Bardzo lubię tę piosenkę i uważam, że będzie odpowiednia na Naszym weselu _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maja_82 maniak

|
Wysłany: Sro 25 Sty 2012, 19:18 Temat postu: |
|
|
ja nadal szukam piosenki, może zespół w marcu mi coś podpowie. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|